Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 564
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Ако си тръгна по мое желание по време на изпитателен срок, имам ли пълни права/обезщетение на борсата?

# 166
Ако си тръгна по мое желание по време на изпитателен срок, имам ли пълни права/обезщетение на борсата?

Ако преди това си била на борсата, само прекъсваш и после продължаваш. Ако не - нямаш!

# 167
Доколкото ми е известно имаш, само ако имаш прекъснато обезщетение и не са минали 9 месеца откакто си го прекъснала.. Т.е. ако преди да започнеш работа си вземала пълно обезщетение и си го спряла, за да започнеш работа.

# 168
myself3, имам приятелка която работи в такава компания, постоянно търсят хора с немски, френски, но не съм се интересувала в коя точно е.
Ти какво разбираш под "трейнърство" и какъв опит имаш в тази област?

Да, аз знам че постоянно търсят и всички тези които изброих имат обяви в момента, за които ставам. Въпросът е да попадна на най-доброто откъм заплащане, условия и възможност за развитие... В случая в някои от тези фирми знам, че има хора трейнъри, които обучават останалите от екипа (нови хора или при промяна или за опресняване) по отношение на работата. Иначе аз имам известен опит като обучител и съм завършила такава програма за soft skills трейнър. (Някои от тези компании имат и такива...)

# 169

Интересно, точно на тях обявите дори не ги гледам. Имам изградено мнение за тях, че плащат доста по-зле от изброените, но е от отдавна и може и да греша....

# 170
myself3, ако имаш интерес в обученията, тогава се насочи към подобни обяви.
В подобни фирми обяви рядко срещам за такава длъжност.

# 171
Аз влизам да се оплача...
кандидатствах по над 30 обяви и не са ми се обадили от нито една!
Прегледах си св-то, кандидатствам по обяви според стажа ми и нищо newsm78
Ако има някой друг от Варна, да сподели как са нещата при него newsm78

# 172
А как точно кандидастваш? Просто изпращаш СВ-то или пишеш някакъв, поне кратък придружителен мейл?

# 173
А как точно кандидастваш? Просто изпращаш СВ-то или пишеш някакъв, поне кратък придружителен мейл?

Където има изискване за мотивационно писмо пиша такова, където няма пиша 2-3 придружаващи изречения. Само на 5 от 34  кандидатствания нямам никак текст/мотивационно писмо....
 newsm78 newsm78 newsm78
Това е от около 20 дни насам, почнах да се отчайвам Tired ooooh!

# 174
Може би нещо СВ-то ти да не е ок... Какъв формат е?

# 175
Аз кандидатствам през джобса, като избера преглед на св и всичко си е наред.

Дали е възможно проблема да идва от там, че на младини бях работила няколко години като барманка в дискотека? Не ми се е налагало да си търся работа от няколко години и сега направо се виждам в чудо.
С висше образование съм, владея английски език, къде е проблема? Tired

# 176
Проблемът е, че повечето хора са с висше образование и английски език. Трябва с нещо да се откроиш от тях. Направи си собствено СВ, което да е на една станица. Виж в интернет. Примери има много и най-различни. Ако работата в бар/дискотека съвпада с обучението ти в университета, не я пиши изобщо.

# 177
Проблемът е, че повечето хора са с висше образование и английски език. Трябва с нещо да се откроиш от тях. Направи си собствено СВ, което да е на една станица. Виж в интернет. Примери има много и най-различни. Ако работата в бар/дискотека съвпада с обучението ти в университета, не я пиши изобщо.
Съгласна съм, но в част от обявите даже изискването е за средно образование, а висшето е предимство Laughing

# 178
Dani Simple Smile днес е пълно с хора, които владеят английски и имат висше. Важно е как ще се представиш в СВ-то. Уорд 2013 има темплейти за СВ или виж нещо из нета.

# 179
Съгласна съм, но в част от обявите даже изискването е за средно образование, а висшето е предимство Laughing
То това няма значение, след като всеки е с висше.

Общи условия

Активация на акаунт