С какво ние жените дразним мъжете си?

• 6 571
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Дразни се, когато казвам, че няма да ям и после вземам от неговата чиния.
Толкова за запис само, че не мога да пиша от телефона много.

# 16
  • Сф
Ха! Какви са тия съвети за споделяне с приятелки?Нима мъжа не е най- близкия човек с когото да споделяш и да обсъждаш деня и плановете си заедно?Не би трябвало да се дразни от комуникацията с мен.В това забързано ежедневие всеки има нужда да бъде чут! Не ме занимавай с глупости и искам спокойствие само за мен е равнозначно на гледай си работата, не ми пука за теб.
Остави инициативата у него, не го отразявай и ти и виж има ли за какво да си говорите и кво се случва.От караници и вменяване на отговорности файда няма.
Моите родители дори работеха заедно на едно място , не си спомням да са си омръзнали, да се дразнят един на друг или да им е писнало да си споделят едно и също.Всеки е излизал и поотделно с приятели без проблем.(Някой по назад беше писал, как така хем да си около него , хем да ти обръща внимание, когато той е на кеф!)
Новините са 40 минути само едва ли е в тях проблема .Утре ще е работата и тн.Не съм привържаник и на разговорите.То един път, два пъти да кажеш и кво? То като няма чуваемост все тая.

# 17
  • Варна
Тъпанара му с тъпанар иска да ми купи Дачия(Шкода , КИа) , на другите жени мужете им купуват Мерцедес(Ауди , БМВ).
А АЗ ТОЛКОВА МУ ДАВАМ
Защо , особено в определена част от съпружеството , жените са абсолютно уверени ''че му дават''.
Мъжете са експлоататори.
И са длъжни да .....................,...
Дали защото ''за даване'' определена категория жени получават ''сухо''.
Не скапаната Дачия Simple Smile

# 18
Скрит текст:
Провокирана от сходната тема за мъжете и жените, Ви моля да коментираме и по тази. С мъжа ми сме заедно от 2 години, розовите очила почнаха да се ..поотместват, започнаха конфликти, често- доста сериозни. Но всъщност скоро си дадох сметка, че ние сериозни проблеми реално нямаме.Всичко се корени в някакво напасване, което се случва вероятно между характерите ни и в прословутото различие между половете. Прочетох статията "Списъкът, който спаси брака ми" и доста сериозно се замислих (задължително при първа възможност ще си купя и онази книга "Мъжете са от Марс...")...Нещата са тривиални- аз имам нужда от говорене, споделяне, внимание...Той има нужда от тишина, да не го занимавам с глупости (какво казала колежката на комшийката) и да говоря "празни приказки".Давам си сметка, че е прав за себе си.Мъжете и жените действително сме коренно различни!Напоследък много сериозно работя върху себе си.Да си владея емоциите, да внимавам кога и какво говоря...Защото си дадох сметка, че всичките ни проблеми се коренят именно там
.Та, момичета, нека поговорим и да споделите (тези с по-голям стаж)- как постигате и запазвате хармонията в дома, в отношенията си с мъжете си?
28 годишен брачен стаж става ли?    Laughing
За да се запазят хармонията, разбирателството, уважението и т.н., първото и задължително условие е И ДВАМАТА да го искат.
Не е ли желание и на двамата, няма да се получи.
От поста ти:
Не влизай в роля.Ще се умориш доста бързо постоянно да се контролираш, да внимаваш какво и кога казваш, да гледаш да не го ядосваш, да стъпваш на пръсти около него....Той прави ли същото за теб?Грижи ли се за ТВОЯ душевен комфорт и мир?

Не знам колко често го занимаваш с "приказките на колежките и комшийките", но можеш евентуално да гледаш да не е всяка вечер.    Laughing
Но щом се е събрал да прави семейство, тъпо е да очаква да си живее тихо и необезпокоявано, и да очаква просто да има безплатна "глухоняма" слугиня у дома.

# 19
В безплатна и глухоняма слугиня просто няма как да стане да се превърна!Бившата му съпруга е била нещо подобно и затова е бивша,това ми е пределно ясно,пък и характера ми никак не е такъв.Просто ще преустановя разговорите,които го дразнят (аз знам добре кои са те) и ще му дам възможност той когато поиска да обсъждаме тези теми.Давам си сметка,че съм му досадила явно.Много различни характери сме,различни родители са ни отглеждали и т.н. и трудно ще създадем хармония,но знам че се обичаме много и с малко повече усилия от моя страна (и повече срещи с приятелки☺) мисля че ще се наредят нещата.

# 20
  • София
Дразня го, че не понасям празни приказки, предпочитам да ми се говори по същество и без отклонения.
Сетих се още нещо, но то е подобно: Преди да съм изпила поне половин чаша кафе сутрин, съм абсолютно некомуникативна.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 14:02 от milenaka

# 21
ммм  Thinking
Дразни се когато гледам новините и нещо ме подразни, започвам да викам срещу телевизора, да философствам и почвам да ходя след него и да говоря, ръкомахам  Mr. Green Когато му кажа, че не съм гладна и след това си взимам от него  Whistling Когато рязко си сменя настроението, когато ми каже нещо а аз не съм го слушала и след това му кажа, че не ми е казвал ( за протокола, да, правя го и като се замисля малко повече и се сещам, просто съм такава- давам вид, че слушам ама не е точно така), това е общо взето ноо нещата, с които той ме дразни са повече  Crazy

# 22
Скрит текст:
В безплатна и глухоняма слугиня просто няма как да стане да се превърна!Бившата му съпруга е била нещо подобно и затова е бивша,това ми е пределно ясно,пък и характера ми никак не е такъв.Просто ще преустановя разговорите,които го дразнят (аз знам добре кои са те) и ще му дам възможност той когато поиска да обсъждаме тези теми.Давам си сметка,че съм му досадила явно.Много различни характери сме,различни родители са ни отглеждали и т.н.
и трудно ще създадем хармония,но знам че се обичаме много и с малко повече усилия от моя страна (и повече срещи с приятелки☺) мисля че ще се наредят нещата.
Болднатото е много погрешен "път" за създаване на хармония.
Но, ти си знаеш....

# 23
Просто се надявам като си променя поведението и някой навици,той също да се усети и да се постарае!Пък и няма да е лошо да си поовладея емоциите и малко да се замислям, когато говоря.Аз често съм саркастична,засягам теми,които са му неприятни...и съм наясно с това и въпреки всичко пак го правя!Ако това е ключа към хармонията между нас, нямам нищо против да коригирам бъбривостта си.Защото, наистина за никакви други проблеми между нас не се сещам!

# 24
кико,

а защо той не се промени... ? дали той си задава същите въпроси и се тормози като теб.. мм?
ти променила ли си се нанякъде след като сте се запознали та да е нужно да се променяш обратно отново?
А ти забелязала ли си тази затвореност у него по в началото на връзката?

Преди да развееш флага на промяната си задавай въпроса защо го правиш. Разбирам че за господина това е втори брак, т.е. по дифолт явно той е по големия можещия умния и дрън дрън а ти си малкото момиченце което щъпурка около не  и се старае той да е доволен....

Simple Smile  помисли малко

Просто се надявам като си променя поведението и някой навици,той също да се усети и да се постарае!Пък и няма да е лошо да си поовладея емоциите и малко да се замислям, когато говоря.Аз често съм саркастична,засягам теми,които са му неприятни...и съм наясно с това и въпреки всичко пак го правя!Ако това е ключа към хармонията между нас, нямам нищо против да коригирам бъбривостта си.Защото, наистина за никакви други проблеми между нас не се сещам!

# 25
  • София
Дразня го с това, че привидно се съгласявам с него, а после неусетно успявам да го убедя да направи това, което аз съм решила. Раздразнението идва на по-късен етап, когато се усети какво се е случило, но е твърде късно  Laughing

# 26
Дразня го с нерешителността си при покупки. Знам категорично какво не искам, но трудно избирам, ако има 2-3 неща, които ми харесват.
Предните мнения доказват, че мъжете никак не обичат празното говорене, ежедневни клюкинки, обяснения и всякакви подобни словоизлияния, които пък за жените са идеална антистрес терапия.
Мъжете не обичат да слушат и говорят, те предпочитат да гледат и пипат. За разлика от нас. Който проумее това, ще си спести множество главоболия от типа "Ама защо той ...?"
Има изследвания, според които болни с тревожност и депресия, се повлияват изключително добре от безсмислени разговори в женска компания. Т.ч. подробностите - с приятелки, с мъжете - разговори по същество.

# 27
Early evening, точно това си давам сметка- променила съм се,да.Бракът е втори и за мен, между другото.В началото знаеш как е- мъжете се стараят повече, жените също.Сега вече са ни налегнали битовизми и ежедневни проблеми и проблемчета...финансови неща, неща покрай децата.И си давам сметка, че съм се променила именно повече аз.Имало е случаи- чака ме с цветя или вечеря, а аз отново скапвам вечерта с моите приказки за разни ежедневни проблеми,вместо да се отпусна, да се поглезим и т.н. Питал ме е един път "Къде изчезна усмихнатото момиче в което се влюбих?".Станала съм и аз по-скучна вероятно, поприели сме се за даденост и т.н. Нормално. Почна да ми става по-важно да се прибера да сготвя, отколкото да се видя с приятелка, примерно (той никога не ме с спирал да излизам).И после го товаря с празните си приказки вкъщи, знаейки, че се дразни (а и по принцип повечето мъже се дразнят).И такива неща.Така, че и двамата имаме нужда от промяна, определено.Но онзи ден четох в друга тема и ще цитирам една потребителка - "на етап съм в който разбрах, че мога само себе си да променям".

# 28
  • София
Скрит текст:
Дразня го с нерешителността си при покупки. Знам категорично какво не искам, но трудно избирам, ако има 2-3 неща, които ми харесват.
Предните мнения доказват, че мъжете никак не обичат празното говорене, ежедневни клюкинки, обяснения и всякакви подобни словоизлияния, които пък за жените са идеална антистрес терапия.
Мъжете не обичат да слушат и говорят, те предпочитат да гледат и пипат. За разлика от нас. Който проумее това, ще си спести множество главоболия от типа "Ама защо той ...?"
Скрит текст:
Има изследвания, според които болни с тревожност и депресия, се повлияват изключително добре от безсмислени разговори в женска компания. Т.ч. подробностите - с приятелки, с мъжете - разговори по същество.
Точно тези неща и аз не ги понасям.

# 29
Много се дразни като започна на дудна и да мрънкам нещо. Преди да ми дойде цикала съм направо ужасна. Само мрънкам и му правя забележки- това сега защо го правиш? не прави това, не прави онова,че ми дразни  Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт