Математически турнири - 40

• 110 901
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Супер!  Може би защото си е тяхното състезание. Малките ученици най-много от медали се впечатляват. Грамотата е недооценена на този етап, а пък сборника го оценяваме ние родителите Simple Smile.
Моят син получи не сборник, а книга за програмирането. Много беше доволен.  Peace
На коледното състезание децата пренасят ли отговорите на бланки?

Коя е тази книга?

# 556
# 557
  • София
Здравейте,

Който се гласи да ходи в 125то за  КМС за класовете 3ти и нагоре - имайте предвид, че района е безкрайно задръстен от коли на участници 1ви и 2ри клас. Положението е много изнервено, а сигурно има и деца, които ще закъснеят.

Горещо препоръчвам да дойдете пеша, с метрото или някакъв друг градски транспорт. Или поне спрете по-далеч от училищете и се разходете малко пеша, за да си спестите напрежението.

# 558
Информативно, ако някой друг го интересува - в 1 клас се оказа, че им искат да са с моливи и гума, не с химикалка. ✌

# 559
  • София/Варна
Здравейте,

Който се гласи да ходи в 125то за  КМС за класовете 3ти и нагоре - имайте предвид, че района е безкрайно задръстен от коли на участници 1ви и 2ри клас. Положението е много изнервено, а сигурно има и деца, които ще закъснеят.

Горещо препоръчвам да дойдете пеша, с метрото или някакъв друг градски транспорт. Или поне спрете по-далеч от училищете и се разходете малко пеша, за да си спестите напрежението.
Около 2-ро СУ е същото положението. Списъците с разпределението по стаи е залепен вдясно на стълбището, на външната стена на училището.
За да е пълна картинката, родителите на първолаците съботират яко организацията - през главата на охраната и учителите влизат в сградата на училището ('щото отреочето им нЕма може само да се оправи). Да не говорим, че немалкото стълбище е окупирано от тях и децата, които искат да влязат срещат сериозни трудности. Аз пуснах моята първолачка да влезе самичка и една напориста родителка я изблъска в опит да се добере до входната врата. От падане по стълбите я спаси само това, че беше близо до парапета и се хвана.
Не е нужно да казвам, как всички блъскащи се и бутащи се родители мрънкаха за лошата организация....

# 560
А на 125 -то какво толкова ще им стане да пуснат родителите да заведат децата по стаите и после да излязат? В 119-то така процедираха на Великденското и организацията беше перфектна. В125-то на Черноризец нямаше жив човек, който да упътва децата по коридорите, а имаше забутани стаи.

# 561
При нас нямаше такава борба, въпреки че всички родители си водеха децата до стаите. Не ми харесва обаче, че децата ги искаха в 8.00, което означава, че 30 минути ще стоят в стаите просто да се притесняват. А за малките 30 минути са си сериозно време.

# 562
  • Пловдив
В Пловдив е митинг! Ужасно задръстване от коли, родители и деца.

# 563
  • Sofia
В 125-то ни пуснаха до стаите. Синът ми влезе в 8,28 ч. и в нашата стая раздаваха задачите.

# 564
  • София/Варна
От опита ми с баткото воденето на децата по стаите създава хаос. Във 2 СУ практиката е била винаги следната - децата влизат, посрещат ги двама учители, след като се събере групичка от 10-тина състезатели единият преподавател ги развежда по стаите, а на негово място иде друг, който поема следващата група. Предишни години, когато големият ми син се е явявал на КМС и ВМС, си работеше отлично и не е имало проблеми.
Бтв, сега като взимах малката, започваха да влизат големите ученици и беше в пъти по-спокойно и подредено.

# 565
  • Sofia
Кога ще изнесат задачите?

# 566
  • София
Според дъщеря ми, на нейния тест и на теста на детето до нея е липсвало част от условието на 9-та задача, затова е заградила грешен отговор. В последствие квесторката им е казала липсващия текст и тя е задраскала отговора, който е била заградила и е заградила верния според нея. Дали ще го признаят? И изобщо какво се прави в такъв случай?

# 567
Информативно, ако някой друг го интересува - в 1 клас се оказа, че им искат да са с моливи и гума, не с химикалка. ✌

Shocked Shocked Shocked
Тази информация ме втрещи!
Специално ти се извинявам, защото ти попита и аз ти казах, че няма състезание, на което се пише с молив. bouquet

Явно лудницата покрай КМС с всяка изминала година се мултиплицира.
Прекалено малко училища в София.
Четейки нагоре намирам решението да не се участва за правилно.

# 568
  • София
Според дъщеря ми, на нейния тест и на теста на детето до нея е липсвало част от условието на 9-та задача, затова е заградила грешен отговор. В последствие квесторката им е казала липсващия текст и тя е задраскала отговора, който е била заградила и е заградила верния според нея. Дали ще го признаят? И изобщо какво се прави в такъв случай?
Да, ще го признаят. Стига да е верен.
Обаче това че е липсвало част от условието е много неприятно  Confused Как са допуснали подобно нещо

# 569
И ние не участваме.
Редно е повече училища да са домакини при толкова желаещи деца

Общи условия

Активация на акаунт