Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 36

• 22 127
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
  • NE
Да вметнс, че голямото ми момче беше свикнало да бъде приспивано на обяд докато съм на работа от баба си или баща си. Вечер баща му успаваше да го приспи. Съвета ми е някой друг да приспива детето.

# 61
Ех, момичета, явно няма толкова лесно отбиване на голямо кърмаче.
Бананамама, при вас звучи ужасно вечерното приспиване, дано скоро отшуми. При нас няма кой знае какви сътресения, не ходи на ясла, обръща ѝ се достатъчно внимание. Но няма опция баби. Таткото може да я приспива само в колата Simple Smile
Дезидерия, и аз си мисля, че е много объркана. Казахме за бебето, обясних,че и то ще суче, за да е подготвена.Тя реагира с "мои нани",  и от там тръгна, че и бебето ще суче, и тя и ще му покаже как. Съгласих се, естествено, показах одобрение. Казвала съм, че е голяма (един или два пъти, като похвала, когато целува коремчето или реши да пази тишина заради бебето  Heart Eyes ), но не и че трябва да спре да суче. Може някой от родата да е подхвърлил, тя си разбира всичко, но на тази възраст кой знае децата как ги изживяват нещата, то детето си е хем малко, хем голямо. Старая се и аз да проявявам емпатия. Когато се ядоса, започваме с "Разбирам, че много ти се иска да рисуваме още, ядосана си защото..., и не само това, разбира се.
Имаме още три месеца и малко до появата на бебо. Ако каката ревнува и поиска да суче, не бих я спряла. И аз си мислех да я ползвам за помпичка  Simple Smile.
Но не знам как ще се развият нещата.
Flower fairy, би ли споделила колко време бяхте спрели преди да дойде бебчето и да почнете наново. И така да стане, за мен няма проблем, другите ще цъкат, но мен ме интересува децата да са спокойни.

# 62
  • NE
45 дни преди бебето вече не се и сещаше за кърмене, но видя ли как кърмя бебето и веднага полудя. Няколко дни беше като обезумял. Ревеше с часове, нищо не помагаше. Не даваше никой да го гушка освен мен и ме дърпаше да махам бебето от гърдите си. Признавам,че му дадох да суче за да се успокои и той заспиваше от раз от изтощение.

# 63
Дезидерия, май и аз съм от викащите майки. Честно казано, не знам как лелите се оправят с толкова деца в яслата и винаги изглеждат мили и спокойни.
Признавам си и грешката, че се опитвам отсега да й вменя ролята на голяма кака.

# 64
  • София
Ла Лече Лига имат национален телефон, на който безплатно консултират обучени жени  Peace 
0888-555-385    това е той. Във фейсбук имат група Кърменето от А до Я, където може да пишете също.

# 65
Лично аз нямах успех със свързването с Ла лече лига. Първата година им звънях няколко пъти в различно време (сутрин, следобед, привечер) през няколко месеца при спешни състояния с мен или детето -  или даваше свободно или ми затваряха. Разбирам, че може да имат други работни или лични ангажименти, но щом това е телефон за консултации, той трябва да е такъв. Искрено бях разочарована.
Тази година присъствах на Академия за родители, за да разпитам за кърменето в тандем на живо, видях, че и даже имаше книга на английски по темата на щанда им. Ами същата работа. Не върви да си консултант, да обръщаш внимание на малоумни въпроси от кандидат-мами и на бебе едновременно.
Дано да са помогнали на другите мами по-адекватно.
Да са живи и здрави моите кърмещи приятелки и мами от форумите тук, които ми дадоха и все още дават адекватни съвети.

# 66
  • София
На мен са ми казвали, че имат проблем с това, че докато провеждат разговор, ако някоя жена звъни в същото време и дава свободно(т.е. не се разбира, че отсреща телефона е зает), както и на тях не им изписва, че някой е звънял през това време.
Ако видят, че някой е звънял, клипват обратно, за да им се звънне.
В организацията има лидер-консултанти и те имат право да дават компетентни съвети, по-сложните въпроси се отнасят към тях. Има помощници по кърмене, които говорят с бъдещи майки или такива с основни/стандартни проблеми.Другите са членове на Ла Лече Лига, които са опитни майки и помагат на организацията.
 Подкрепящ член може да стане всеки-майка, татко, баба.Аз съм такъв член и плащам годишна такса. Чрез тази такса се помага на организацията и имаш достъп до библиотеката на ЛЛЛ, т.е. книгите, които си видяла  Peace Те са повече, само някои бяха изложени на щанда, като показно какво има.Както и идеи за заглавия, които са одобрени като надеждни от организацията и може да си купим от книжарниците.
На момента може да е нямало лидер или помощник на щанда и затова информацията да не е била подробна. Иначе, аз също видях много бременни, нормално е те да се лепват повече на такива щандове, защото им е ново.Аз не бих минала за информация на този етап, защото се справям сама  Laughing
Майките и опитните кърмещи жени са страхотен и надежден източник и може да се научи много. Такива са и консултантите по кърмене, просто те са длъжни да четат и да надграждат знанията, да спазват определена етика на организацията. Когато се касае за случай, когато няма достатъчно кърма, бебето е вече дохранвано е хубаво да се получи и по-специализиран съвет, освен тези на други майки преминали през това. В някои случаи нещата не се оправят само с често кърмене, добавката не може да се махне изведнъж, има неща, за които аз или друга майка няма да се сетим да питаме или да знаем какво да посъветваме.

# 67
Благодаря за изчерпателният отговор, Дезидерия! Точна и подробна си както винаги!
Заради подкрепата на жени като теб още кърмя. Но си е факт, че никога не съм получавала обратно клипване от Ла лече лига, при все че са ми затваряли... Определено се замислям дали да не стана подкрепящ член. Благодаря ти за добрата идея!

# 68
Здравейте момичета,  надявам  се, че  ще приемете една дълго  кърмеща (1 г.и 5 м) и много притеснена мама. Налага се да приключа с кърменето,  а  момиченцето ми е  силно пристрастено кърмаче. Личната и лекарка преди около месец забеляза , че гърдичките са и по-големи от нормалното.  Направихме консултация с детски гинеколог и той назначи изследвания на полови хормони.  След като видя резултатите каза да спирам с кърменето, защото най- вероятно и придавам хормони.  Моля ви, дайте ми съвет как да  спра с кърменето,  при положение че почти не се  храни с други храни просто предпочита кърмата.

# 69
Мммм това ми звучи като поредния мит. Препоръчвам второ мнение и ако може да е от обучен консултант по кърмене.
 Rolling Eyes

# 70
  • София
Бих се консултирала с консултант  Peace  Съвсем нормално е да преминават хормони от майката към детето, но са точните хормони, в точните дози.
Ако има някакъв проблем, то той би бил от останалата храна  Peace  Т.е. пилешко или друго месо, храни със соя .
Аз лично бих звъннала на Ла Лече Лига или направо на IBCLC консултант. Такъв е Десислава Пеева, например ...не мога да сложа линк, блогът и е на кърменето . eu Peace   Аз съм и писала на мейл с въпрос, който касаеше медицински проблем(мой).

# 71
Благодаря Ви момичета,  не спирам да плача и не мога да повярвам, че с кърменето бих и навредила. Как  мога да се свържа с  тази дама, някой има ли нейни координати?

# 72
Точно за IBCLC консултант си мислех, ама не се сетих как точно се води. Хедра е такъв. Ето блога й. Потърси в гугъл и други. https://xedra.wordpress.com/. Късмет.

# 73
  • София
Да, и Хедра е. Аз съм писала на имейл на Десислава Пеева(в блога и го има, просто тук не мога да сложа директен линк). Тя първо се старае да помогне по мейл или телефон, ако е сложно и се налага домашн8 посещение-вече се плаща.
За Хедра не помня дали имаше възможност по телефон за консултация.

# 74
Благодаря ви момичета,  свързах се с Десислава Пеева.

Общи условия

Активация на акаунт