Голямата тема за малките масла - 16

• 111 707
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
И от содата стават чувствителни, а от лимона ще станат още по-чувствителни. Докато ги избелите и ще трябва да минете на Сензодин.

# 31
  • Чукарландия
И от содата стават чувствителни, а от лимона ще станат още по-чувствителни. Докато ги избелите и ще трябва да минете на Сензодин.

+1.  Hug
И содата, и лимона снемат емайла - супер грешно е да се използват за избелване на зъби. Peace

# 32
и търкането с парченце лимон уж поизбелва зъби..
По-добре с вътрешната част на кората на лимон/портокал. Казват, че избелва и не вреди на емайла.

И содата, и лимона снемат емайла - супер грешно е да се използват за избелване на зъби. Peace
   Peace

# 33
Аз съм чувала, че паста от натрошено хапче активен въглен, разтворен във вода, избелва зъбите...не съм пробвала обаче  Embarassed Доколкото знам, трябва да го държиш в устата поне минута след като натъркаш зъбите...ако успееш да устискаш

# 34
Въглен съм давала на децата за болящ корем и после цял ден са им 4ерни муцунките. Не се маха лесно.

# 35
Ми не знам... аз съм си правила маска на лицето с въглен и желатин, за почистване, наистина после доста трудно се отмива от кожата, за зъбите не знам!

# 36
А, да, бях забравила въглена. Ползвала съм /на прах/. Избелва.

# 37
  • София
Добавете и тези сайтове за пазаруване:
http://www.ekomama.net/
http://www.ekomag.bg/

И от двете места имат прекрасни блогове с авторски материали. Особено препоръчвам статията Ароматерапия - с удоволствие и мярка ето тук http://www.ekomag.bg/blog/1.html

# 38
  • Пловдив
Благодаря за новата тема!

Най-често използвам кокосово масло за косата и бадемово за почистване на лицето. Много плътна и тежка ми става косата от кокосовото, но напоследък нещо много ми се разхвърчава. Възможно е да е от шаловете, които нося през зимния период.

В шампоана слагам и капки етерично масло от чаено дърво или розмарин, ефектът върху скалпа е моментален.

# 39
да не се разхвър4а от студеното ?
за сплъстени коси знам изплакване с оцет или с лимонов сок.

# 40
  • Пловдив
Това с оцета ще го пробвам на косата на дъщеря ми, нейната отдолу винаги е сплъстена, няма сресване.
Всъщност разхвърчаването може да бъде и от отоплението, като се замисля.

# 41
Това с оцета ще го пробвам на косата на дъщеря ми, нейната отдолу винаги е сплъстена, няма сресване.
Всъщност разхвърчаването може да бъде и от отоплението, като се замисля.

От отоплението е при мен. Работя под климатик и косата ми става ужасна- спасение ми е всекидневно слагане на олио/кристали/финиш.
Също така от вълнените дрехи и шалове също се накъсва и наелектризира.....

По въпросите- използвам бадемово и кокосово за коса.
За лице зимата ползвам шипково масло, ползвам го на цялото лице и очите като нощна грижа.

# 42
Благодаря за новата тема!  bouquet
Аз нямам възможност да чета, какво остава да пиша напоследък.

Но се записвам в новата тема с надеждата, че все някога ще имам време да чета.  Hug

# 43
Здравейте. Аз ползвам основно жожоба, сандалово дърво от етеричните и кокосово от базовите. Сандалът действа избелващо за лице, от него съм добавила също в крема си за лице. Пак от него и жожоба в шампоана и боди лосиона. Правя си маска за коса със зехтин и кокосово масло, която фризьорката ми препоръча. Косата ми е изрусена и тънка, тази маска й действа много добре. Загрявате зехтин на котлона и в момента, в който кипва го махате веднага. Изчаквате да изстине малко и топъл (не горещ) го нанасяте от средата до край щата на косата (без корените).  Аз слагам и кокосово масло, капвам и от етеричните. Затопляте косата с шапка за баня, хавлия или и двете. Стоите около четири часа (рядко издържам толкова, стоя обикновено два или три), после си измивате нормално косата.Това, което остане го запазете за следващия път. Тук трябва да кажа, че съм си правила следващ път маската със съвсем изстинал зехтин и резултатът не беше толкова добър. Оттогава всеки път загрявам леко сместа и така я слагам на косата. Маската със зехтин е доста популярна и вероятно сте я правили. Ако пък не, се надявам да съм помогнала.

# 44
  • София
Жожобата е базово масло, не е етерично.

Общи условия

Активация на акаунт