Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 692
  • 657
  •   1
Отговори
# 150
Стейси, извини ме, но това са пълни глупости.
Ще плаща сам на фирма, сам ще си купува билет?!? Сериозно?! Просто ще се забие в някоя дупка и няма да излезе оттам, докато не свършат парите, а той в някоя болница.

# 151
  • София
Стейси, аз по принцип не вярвам, че помощ може да бъде натрапена, съжалявам, дано не съм права. Нямам опит с подобни истории, но отвътре така ги чувствам нещата. На теб как ти се струва - иска ли това момче да се оправи или помагаш само заради сестра си Sad Ако наистина вярвате, че има оправия, няма как да стане без ограничаване на личната свобода, в този смисъл сте прави за картата Peace

Акашче, аз пък въобще не се трогвам от такива истории "между приятелки". Според мен най-добре научи детето да не му пука, ще й е много лесно Simple Smile Моят син, откакто научи думата "игнорирам" е много по-спокоен Wink

П.П. Сега прочетох, че той всъщност не отива в комуна Shocked Е това вече е странно решение...

# 152
Сесили, родителите са в паника и заминаването за работа в Англия е първата стъпка. Никога не е искал лечение или нещо друго.
На интервюто е излъгал, че няма допир с наркотици.
Не са толкова тежки уж(няма замесен хероин-олеле, какво разбирам от наркотици).
Въпросното момче е категорично, че билет ще си купи сам, на фирмата ще плати сам, и то само, ако получи личната си карта сега. Изказах ви опасенията си.
Другият вариант е младежът да бъде изгонен от семейството. Не ни съдете, моля, помагайте с идеи!

Аз мисля, че той ви готви някаква неприятна изненада, иначе за какво е този зор за картата!?  Ако го изгонят ще пропадне съвсем, това не е решение....

# 153
  • Варна
Не ми остава нищо друго, освен да плача и да се моля!
Как ни дойде на главата? Хайде, не е на моята точно, но то е все там.  Cry
Разбира те ли-бащата днес беше у нас и пита какво да правя. Звъним на познати-как да постъпи.Да му давам ли картата, да го гоня ли? Страшно е. Трябва да вземем решение семейството.
Аз видях колко беше безскрупулен.
Скрит текст:
На каса на изи пей сме-той диктува хладнокръвно към кои фирми има вноски, аз плащам. Сестра ми плаче на метър зад нас.

# 154
  • Оптимист по принуда
Стейси,  Hug Confused. Нищо не му давайте. За негово добро е.

# 155
Стейси, и за мен има доста въпросителни.
Не е ли по- добре в комуна, където ще бъде наблюдаван, следен, напътстван, отколкото сам в чужбина. Кой ще го наблюдава и държи из късо? Кой ще ви гарантира спокойствието. Все едно си мушкате главата в пясъка. Ще вярвате на това, което ви казва,  а дали е истина...... Да не стане така, че да научите твърде късно за ново 20.
Личната карта да не се дава. Категорично ми е мнението. Имал е случаи да се поправи, обещавал е, направил е золуми, повторил ги е.... Сега ВИЕ определяте правилата. Никакво отстъпване.

# 156
  • В Космоса
Белинда, да я науча да не ѝ пука, ама как, като и аз още се уча и така не мога да се науча. Знаеш ли как искам да не ми дреме за такива неща, ама натъжавам се, приемам вътрешно... ooooh!

Стейси, много неясноти около случая ви. На какво е щом не е на хероин... За мен е грешка да замине, че да работиии. Това се прави чак след като се е пооправил... Ама той пък като не иска. За комуна проучвахте ли, говорихте ли? И въобще варианти... Как ви хрумна да го пратите да работи, нали не е в състояние?

# 157
Няма ли тестове за наркотици като тези за бременност? Не съм се замисляла ама сигурно има. Ако е обещал някакви неща, да го следят и проверяват, при първото залитане-крути мерки!

# 158
  • Euskal Herria
Стейси, преди години едно момче замина на работа в чужбина. Нищо не знаех за него, просто мъжът ми се обади, че трябва да уредя билети на него и още двама други колеги, които си бяха отпуска в България, и заедно да отиват там. Оказа се, че е пристрастен. И там не е работел, отсъствал е, докато си търси поредната доза. Семейството му бяха много притеснени и непрекъснато ми звъняха, защото нямали връзка с него.  Не за друго, понеже аз съм му дала билета. Изкарах месец на работа и изчезнал. Не го познавах, просто свърших услуга на шефа на мъжа ми, и въпреки това никак не се чувствах добре.
Момичетата са прави. В много трудно положение сте, дано успеете да се преборите.

# 159
Едва ли го пращат на работа. Стейси вероятно има причина да не обясни за какво става точно дума.

# 160
  • Euskal Herria
Напротив, точно това написа - че младежът се явил на интервю, заминавал на работа.

# 161
Напротив, точно това написа - че младежът се явил на интервю, заминавал на работа.

Казах го защото зависим, абстинентен и не осъзнаващ проблема няма да се впише в работна среда. Майката и бащата трябва да са наясно с това и да не си правят илюзии..... Комуна е решението но той трябва да иска. Добре, че не съм наркоманка, честно Rolling Eyes Едни цигари не мога да откажа а и не искам....

# 162
Стейси, както повечето и аз мисля, че картата не трябва да му я давате, но аз мислех, че заминава за лечение. Далеч от близки и без надзор може да загази повече. Надтоявайте за лечение, ако трябва лекарства му давайте тайно и го заведете да му се помогне - той има нужда от помощ, не го оставяйте сам.

Акаша, мъчно ми стана за малката. Аз си нямах приятелки защото ходех много много рядко - в месеца 2-3 пъти дали ми се събираха, евентуално за празниците. Почти не им знаех и имената на децата, не ми бяха интересни. Бях шокирана от режима за ядене и спане и това ме правеше най-тъжното дете в групата, не можех да мисля за друго освен как ще си изям храната и как ще заспя Crazy
Игнор на такива случки и да не им обръща внимание. Тя е много малка още... и ти не се тормози, тези неща ги има и в класовете.  Hug

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 22:40 от blackcat6

# 163
Точно това "насилие" върху децата- да изядат маджата и да спят 2 часа е най-гадното в детските градини в БГ! Иначе, всичко останало много ми харесва и съжалявах, че детето ми не е в БГ градина.

# 164
Стейси, и аз мисля, че ви работи момчето.Не трябва да се поддавате на шантажа и да му давате картата.Поставете ясни правила и ги спазвайте.Скептична съм относно започването му на работа в чужбина и много съжалявам за това, което преживявате.

Общи условия

Активация на акаунт