Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 739
  • 657
  •   1
Отговори
# 165
Акаша, не взех участие по темата за малкото Акашче, защото всичко май вече беше казано:
Да се говори с госпожите и да им се обърне внимание, че нещата не са както трябва.
Да се обърне внимание на Акашчето, че не всички може и трябва да са й приятели. Все пак има и зле възпитани деца, които никой не ги харесва и т.н.
Ти, да я подкрепяш и да направиш така, че тя да не се чувства кофти и други подобни мнения...
Но аз ще изкажа едно мнение, различно от тези до тук. Опитай се да й кажеш и покажеш с примери от вашето обкръжение, че приятелите в детската градина не са ограничават само с момиченцата. Има и много свестни момченца. Да си потърси и тяхна компания. Пък колко момиченца са привилегировани да си имат момчета за приятели  Whistling....нещо от този род.

# 166
  • В Космоса
Мариат, тя ми казваше за едно момченце, че били приятели и като я питах за него, каза, че и той май не ѝ обръщал днес внимание, но нещо смотолеви. Бе, само от днес не мога да си вадя генерални изводи и се надявам да няма реален проблем. Много! Praynig

# 167
  • Варна
Благодаря ви!
Утре ще видим какво ще измислим как да постъпим. Ще умуваме пак.
Ежедневие ни е вече.

# 168
Според мен всяко дете има нужда от социална среда и приятелчета. Наблюдавала съм как няколко деца игнорират друго дете.То се чувства самотно и неприето.И няма как да не обръща внимание, особено ако детето е чувствително.

# 169
Според мен всяко дете има нужда от социална среда и приятелчета. Наблюдавала съм как няколко деца игнорират друго дете.То се чувства самотно и неприето.И няма как да не обръща внимание, особено ако детето е чувствително.

И точно тогава трябва да се намеси педагога! Правила съм го, децата са много податливи, много бързо приобщават игнорираното дете Peace

# 170
И аз съм на мнение, че бездействието на учителката не е от полза. Трябва да има заинтересованост, и  дори малко емпатия. Аз също съм много чувствителна.
Айде, сега да чуя разсъжденията ви.
Синът ми днес ме посрещна с "Днес се сбих два пъти". И ентусиазирано почва да разказва. Тук трябва да вметна, че до сега никога не се е бил, дори със сестра си. Имало е дърпане, цикане, обиди, но не и бой. (Това само със сестра си.)
И разказва- отишли в междучасието момчета от неговия клас да играят с новата топка на едно от момчетата. Обаче дошли други и ги изгонили. Нашите казали, че ще ги изпортят на педагогическия съветник, но той нищо не предприел. Друго дете почнало да тъпка якето на съученик и го ритнал по дупето. Та, моят отишъл да го рита, защото искал да си защити съученика....
Последваща случка- други деца питали какво е станало и защо има патардия. Разказали им случката, но едно от новите момчета заплашило с чупене на очила...пак на приятел на моя син. И моя син тръгнал да го рита. Онова момче избягало.
Еми, говорихме с ММ, че това не е правилно, да не го прави повече, но той си държи, че не е започвал пръв и е защитавал приятелите си. Нали на това сме го учили....да си помагат. И е искал да постъпи като мъж. А сега де! Хвана ни на тясно. Дадох и пример, че утре може да го намерят и да му го върнат...  
Чакам коментари.

# 171
И моята има странно чувство за справедливост. Винаги казва - " не е честно". Моята я отрязва, че нищо в живота не честно, да свиква, по - силният оцелява. #Crazy

# 172
Добро утро!
Светалчо, звучи много вкусно, благодаря за идеята за сладкиша.
По случая с малката Акаша да кажа, че днес е така, утре ще е различно, след седмица пък съвсем. Децата всеки ден се лутат между този и онзи, все намират за какво да се скарат и после да се сдобрят. Ако проблемът продължи по-дълго - 2-3 седмици, бих обърнала по-сериозно внимание на учителките, но от еднократно поведение не бих си правила изводи.

# 173
Добро утро!

Заваля и при нас, сутринта чистих колата. По пътя имаше хора с летни гуми още, определено им личеше по шофирането.

# 174
Дами, Куркума и Сандоканчев, почерпете се, днес моята прекрасница става на 4 години.

Скрит текст:
Първата ми торта през живота:

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 09:00 от Лятo

# 175

Радвам се, че и с двете деца имам възможността да не ги пращам в ясли и градини, а се гледат в къщи.

И...от  училище как ще ги "опазиш"?  Точно тези, които не са ходили пък според мен най- трудно се сработват.  Наистина се сформират групички, това е неминуемо. Лошото е, когато тези групички станат "неприкосновени"

Стейси, за жалост по твоя проблем нищо не мога да помогна  Sad. Първоналачно останах с впечатлиние, че отива да се лекува, но явно...той наистина не желае, това е най- лошото

Лято, да ви е жива и здрава  Heart Eyes Тортата е уникална....браво!

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 08:42 от raja_nikol

# 176
Добро утро!

Лято, да ти е жива и здрава прекрасницата и да ви носи много радост и поводи за гордост!
Тортата изглежда много вкусна!

И при нас заваля. Аз вече съм на коледно радио и съм много доволна  Nature Snowman

# 177
Лято, да ти е жива и здрава. Да намери много нови приятели и да е щастлива с новото начало, което градите! Тортата е .....хм.... уникална! Винаги съм харесвала високите  домашни торти! Справила си се повече от добре! Празникът е и твой. Пожелавам ти да го изживееш по  нов, по- различен начин! Забавлявай от все сърце! Заслужаваш го!

# 178
raja_nikol, дъщеря ми ходи в предучилищна и не и е бил никакъв проблем 1ви клас. Нито със сработването, нито с нещо друго.
Въпреки че в нейния клас имаше групички от деца, които се познават от градината, те бързо се разформираха и направиха нови.

Нямам никакви притеснения от гледна точка на прословутата и така прокламирана социализация в детските ясли и градини. Децата ми не растат изолирани и имат достатъчно контакти.

# 179
  • София
Лято, да ти е жива и здрава хубавата рожденичка!  Hug
При вида на тортата рано-рано ми се прияде.

Тюх, тук солидно вали сняг и ми е много гадно. Ако можех и на снимка да не виждам сняг, най-добре.

Акаша, стана ми смешно, че говориш за интриги при толкова малки деца.  Laughing Щерка ти като не е ходила толкова време на градина и не е приобщена, така ще е. Е, ако е по-отворена и умее да се внедрява в колектива е друго. Според мен като тръгне на училище, "на чисто", ще е различно положението. Моята дъщеря си има компания, така беше и в градината, обособяват се отделни приятелски кръгове и това е съвсем нормално. Друг е въпросът, че почти всеки ден се случва да се счепкат за глупости, но това е отделен въпрос, и ние сме минали по този път като деца.  Wink
Пък и днес не играят с нея, а утре положението може да е съвсем различно. Толкова са им динамични и непредвидими отношенията. 

Общи условия

Активация на акаунт