Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 640
  • 657
  •   1
Отговори
# 300
Пека в момента любимия на децата ни зеленчуков кекс и си помислих, че ще е добре да споделя тук рецептата.
Продукти:
2 средни тиквички (може да се заменят с пресен спанак или броколи)
2 големи моркова
10 големи пресни гъби (може и без тях)
връзка пресен лук (или голяма глава стар)
връзка пресен копър (или 2-3 супени лъжици сух копър)
200 грама сирене
200 грама моцарела, гауда или кашкавал
200-300 грама кисело мляко с лъжичка сода вътре
3-4 яйца
100 мл. олио/зехтин
Зеленчуците , сиренето и кашкавала настъргани на много ситно, объркваме всичко в голяма купа, ако сместа е много водниста добавям и няколко супени лъжици галета. Можете да добавите сол, ако прецените.
Пека във форма за кекс с подвижни стени и с хартия за печене, на умерена фурна до хубаво зачервяване. Пекла съм и във форми за мъфини - екстра става.
За много месоядни - може да добавите към сместа и нарязано на ситно пилешко, шунка или бекон. Могат да се добавят и други сирена, все става добре.

Поднасям като самостоятелно блюдо с млечно-чеснов сос (или сос на основа заквасена сметана или кисело мляко с подправки). Топло или студено - все е вкусно.

Добавям - от тази смес ми стават 2 кекса с дебелина около 3 см. в кексова форма с диаметър 24 см.

Ако успея да снимам читаво разрязано парче, ще го покажа.
Ето парче, можеше да го попека още десетина минутики:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 14:24 от Анонимен

# 301
  • Бургас
Селесте,аз съм приготвила една торба с детски дрехи и мъжът ми, като се накани ще ги носи на ЦОП Бургас  https://www.facebook.com/cop.bs?fref=ts

Лина, благодаря ти. Аз съм им носила и на тях, но имаха някаква кампания, не знаех, че събират постоянно. До работата са ми и направо ще отида утре да ги питам. Ако ли не, дама от темата ми писа, там ще дам, каквото мога.

Пиши,моля те какво са ти казали. Дали взимат и обувки?

# 302
  • Пловдив
4 килограма картофи на картофени кюфтета. Болят ме ръцете. Не мога вече. Ша са мре!

# 303
Мари, благодаря ти, по- добре съм  Heart Eyes
Какво беше това чудо, за минути започна, така ме тресеше, детето по тениска, аз увита и треперя  Sad

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 14:03 от raja_nikol

# 304
  • някъде ... тук ...
Янтре, научи поне най-големия синковец да бели с белачката Simple Smile
Аз отдавна не съм белила вкъщи. Вече всички могат. Още повече, че по едно време бях без лява белачка, а имаме и 2 десни Crazy

# 305
  • Пловдив
Обелих, сварих, нарязах, размачках, обърках смеската. Остана ми да наплескам самите кюфтета, ама реших да си почина.

# 306
Янтре, респект, дет се вика. Браво  Hug
Аз като правя мусака и 5-6 картофа ги пустосвам докато ги обеля  Mr. Green

# 307
4 килограма картофи на картофени кюфтета. Болят ме ръцете. Не мога вече. Ша са мре!
Това ми е най- пипниво за готвене, а така ги обичам  Cry Варене, стъргане, оформяне, овалване, пържене  Crazy и това умножено по 4  Shocked
Янтра, съвсем ми се издигна в очите  Wink После да снимаш, малко да рефрешна образа ти, да сменя тавата с пълнените чушки  Mr. Green

# 308
  • Бургас
Руми,каква е тая мусака с 5-6 картофа?
Аз картофените кюфтета ги правя на тава, изнервям се да ги пържа

# 309
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сбъдваща, много интересен този зеленчуков кекс. Въобще ли няма брашно? А каква гъстота се търси, защото и тиквичките, и суровите гъби пускат доста вода, пък и кисело мляко има - не става ли рядка сместа newsm78

Видях снимката сега - много апетитно изглежда. В този, който сега си правила има ли гъби и тиквички или спанак си сложила?

# 310

Ми каква - половинка кайма, кг картофи и се яде два дена.
Някой път взимам от топлия щанд при нас порция мусака, за трите ни  Laughing
(повечето пъти остава и за котката  Whistling )

# 311
Сбъдваща, много интересен този зеленчуков кекс. Въобще ли няма брашно? А каква гъстота се търси, защото и тиквичките, и суровите гъби пускат доста вода, пък и кисело мляко има - не става ли рядка сместа newsm78

Видях снимката сега - много апетитно изглежда. В този, който сега си правила има ли гъби и тиквички или спанак си сложила?
Ей това е гъстотата :
Скрит текст:
В днешния кекс има тиквички, моркови и гъби. Тиквичките не бяха много сочни, а млякото тук е гъсто, в Бг е по-воднисто. Ако сместа ми стане много рядка, слагам няколко лъжици галета, да стане по-плътно. Става и с брашно.

# 312
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря, изясних си нещата.  Hug

# 313
  • Бургас

Ми каква - половинка кайма, кг картофи и се яде два дена.
Някой път взимам от топлия щанд при нас порция мусака, за трите ни  Laughing
(повечето пъти остава и за котката  Whistling )

Аха,аз много я обичам,ама ми е много пипкава с тия картофи. Затова мъжа ми ги бели и режи и пак я правя много рядко. Ама ние я ядем и четиримата, с кисело мляко.

# 314
Обичам мусака, но режа картофите много на ситно.
Откакто си купих един блендър ли е, чопър ли е, става за секунди.Само трябва да ги обеля, режа ги на три-четири и ги слагам в уреда. Чиста работа. И краставиците за таратор режа вътре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт