Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 647
  • 657
  •   1
Отговори
# 630
Яна, като каза, че събираш рецепти, да те питам дали си попадала на "парфе". Майка ми правеше един сладкиш, с пандишпаново тесто мисля, от горе сметана и наредени кайсии от компот. Заливаше го със сока от компота с желатин. Ставаше много ароматен и лек, но нямам идея как го правеше.

Ако ти е попадала рецепта за подобен, метни Simple Smile.
Даун, майка ми я правеше преди тази торта. Ще я питам довечера дали пази рецептата и ще ти я напиша, ако я има. Peace

# 631
Супер Осмичка  Hug. Дано, защото беше много лек и приятен сладкиш.

# 632
  • Варна
Добър ви ден!
Евилче, може ли да кажеш как правиш пастърмата, голям мерак имам, а никога не съм правила. Ако може стъпка по стъпка  Embarassed
Децата са добре, мерси, че питаш  Hugмалката й се размина, батко й още леко покашля, ама нищо общо с това, което беше в сряда. При вас как е положението?
И при нас същото, каката накашля, малкия не прихвана.
Плюя си в пазвата и скачам на куц крак. Laughing

Пастърмата като Down Under правя. Режа по дължина
рибиците, широчина не повече от 4-5 см. В морска сол
за 3 дни. После една нощ изкисвам във вода. Сутринта
подсушавам и ги  овалвам с готова смес за пастърма.
От пазара -"гаражите",купувам  има и в  Кауфланд.
Пробвала съм да суша навън... не става много е влажно.
Завивам алуминиево фолио и във фризера.За 2 седмици
е готова. Правила съм и конска става чудна .
Показвам с какво се пинкам два дена покрай тези училищни
Коледни базари. Още имам да правя фигурки от солено тесто.
Ама няма да е днес. Хасан и той човек... ще мръхтя. Crazy

# 633
Супер Осмичка  Hug. Дано, защото беше много лек и приятен сладкиш.
МНого я обичам тази торта и само мрънкам на майка ми от години да ми я прави. Simple Smile Но сега и ти ми припомни и ще я притисна по-сериозно вече. Mr. Green

# 634
  • Euskal Herria
Белинда, благодаря ти!
От всичко, което си изброила, някои съм правила, някои - не. За тази година съм намислила кои ще правя, да видим какво ще излезе.

# 635
  • София
Моето Червено кадифе май ще стане бежово-кафеникаво кадифе Confused Лидълската сладкарска боя е слаба и тестото изобщо не ми стана ярко червено, както трябва да е. Сега ще видя изпечено какво ще е, но в суров вид хич не ми вдъхва доверие...Обаче пък на вкус е супер! Дребния така се вдъхнови в облизването на купата, че за да стигне до дъното, си наврял главата вътре и сега целия перчем отгоре му е в захар и масло ooooh! Вчера си ми косата след плуването...добре, че е момче и не е с коса до кръста Laughing

# 636
Белинда, само твоя пост прочетох и лиги ми потекоха. И аз я правя. Правила съм я и без боята- тогава децата не я близват. Ако си сложила цяла кутийка ще стане. Отивам да ви прочета по ред.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 17:07 от mariat

# 637
  • София
Абсолютно цялата тубичка боя изстисках в тестото и пак не ми изглежда червено Thinking Не знам, ще видим при разрез как ще е, особено като контрастира с белия крем, ама засега си ми изглежда кафяво Confused Карай, няма да я върнем...

Украсихме! Много хубаво стана! Специални благодарности на Мър, че ми каза за елхата в Метро! Не че разликата в цените мъж ми не я похарчи за промоционални бири, де Laughing Големи намаления имаше, този напълни количката с кенчета ooooh!

# 638
И аз украсих, много съм доволна! Ще идем през седмицата да напазаруваме още неща, защото миналата година котката показа търпимост към украсата и сега бавно надграждам  Mr. Green И няма да готвя, ще ядем каквото има. Опъвам се на дивана с филм и ще чакам мъжът ми да се наработи...

# 639
Чистя аспиратор- няма такава гадост.
Имам на главата маска за коса, опакована съм с фолио, маската тече, аз псувам. И аз няма да готвя.
Салати, сирена, луканка....

# 640
  • София
Чистя аспиратор- няма такава гадост.
Ooo, сестро Hug И аз днес с това се разправях. Тия кюфтета чак абсорбатора ми вмирисаха Laughing Та днес напръсках с меглио и аааайде филтрите в миялната, другото - на ръчичка. Ето затова не пържа!

Готвих телешко варено. Любима манджа! Едно, че е адски вкусно, второ - че изисква минимум усилия. Месото купувам готово нарязано от Лидл, зарзавата нали по рецепта се реже на едро, та отнема към 5 минути. И ааайде всичко в тенджерата, да се оправя самичко Laughing

# 641
Така. Аз повече бисквитки, меденки и други подобни няма да правя  Crossing Arms
Станаха, обаче цял ден ми замина. Няма такава врътня  Mr. Green

# 642
  • София
Е, да, ако не ти е кеф, не си заслужава. Вкусни са, ама то и на магазина има вкусни. Аз ги правя, защото ми носи щастие, на децата също Heart Eyes Някак част ми е от традицията за празниците. Но си е врътня, спор няма.

# 643
  • Варна
Ий, значи пък... хич не ми отразихте творчеството.  Laughing

Така. Аз повече бисквитки, меденки и други подобни няма да правя  Crossing Arms
Станаха, обаче цял ден ми замина. Няма такава врътня  Mr. Green
Твоите поне стават за ядене. Врътнята ти е оправдана.
Досега правихме солени украшения за елха. Утре ще
ги украсяваме. Дет се вика продължаваме напред!  Laughing

# 644
evi, отразявам те сега!
Харесаха ми. Много. Обаче са си тематични за вашия морски край. Дори да си седят целогодишно. При нас ако има такива "елхи" трябва с други специалитети да се украсят.

Общи условия

Активация на акаунт