ÖLENE KADAR - новият проект на нашите любимци Енгин Акюрек и Фахрие Евджен - т.1

• 96 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 450

Това е по-добрият линк към серията.

# 451
   Много ми хареса началото, непрекъсващ нет с превод онлайн, прекрасна актьорска игра и страхотна музика - като за първи онлай за мен си беше страхотно преживяване  Party Енгин и Фахрие заформят страхотен тандем - тя финна като порцеланова статуя, а той нахъсан за лъвски скок срещу крадците на щастието му  Heart Eyes
  И много ми хареса новият модел игра с ръце - запазената марка на Енгин - мерене на пулс в движение  Simple Smile

# 452
ДОБРО УТРО! wavey

Ето го превода на руски език на 1 епизод. Даже има на два различни екипа.

https://vk.com/feed?z=video-40525808_456240109%2Fc5d5d97ad1fcffe … _-40525808_899419

https://vk.com/feed?z=video-43001606_456239053%2F823b4598a32c1ad … t_-43001606_92331

Сега очакваме рейтинга и фрагмана.

Хубав ден!

# 453
Аз прегледах сега отгоре-отгоре серията,понеже не можах да гледам и да си помогна с превод.Затова доста въпроси имам и неясноти.Не съм запомнила още имената.
Адвокатката,ако е водена от чувство за вина или справедливост,предполагам точно заради този случай е завършила право.Доста смел ход по ръба,ако знае,че брат й е замесен.Не разбрах защо има 2 имена.Предполагам бъдещата история ще е между нея и доктора,а не между доктора и жената от миналото.Ще има удари под кръста между брат и сестра,когато се поразплете миналото.
Актрисата не я познавам,но е хубава.Има много правилни черти на лицето,.Гримьорите на такава хубост казват "класическа красота".
Историята пак си бие на крими и музиката е подобна.
Тук ще има ли превод или другаде ще трябва да гледам?

# 454
ДОБРО УТРО! wavey

Ето го превода на руски език на 1 епизод. Даже има на два различни екипа.

https://vk.com/feed?z=video-40525808_456240109%2Fc5d5d97ad1fcffe … _-40525808_899419

https://vk.com/feed?z=video-43001606_456239053%2F823b4598a32c1ad … t_-43001606_92331

Сега очакваме рейтинга и фрагмана.

Хубав ден!
bouquet bouquet bouquet за Дъга .
Прибирам се и сядам зад лаптопа. Забравила съм си слушалките и не мога да гледам в автобуса, пък и удоволствието няма да е същото.

# 455
# 456

Дъгичке  Hug ,мерси за линковете с превода!
Рейтинга не е лош за начало на сериал ,пуснат в дълбокото още от първи епизод...  Предполагам,че постепенно ще се качи. Laughing
За мен серията беше супер.

Попадна ми току-що този отзив от Ханде Сорал  Laughing за снощната серия. https://twitter.com/hndsrl/status/819613992842825728

# 457
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Hug
снощи не можах да гледам нищо...
Но, сега ви прочетох и виждам, че ни чака заплетена история.
Погледнах и линка със серията на турски. Ако, ви кажа, че си умирам от кеф да ги гледам двамата не знам дали ще ми повярвате. Толкова да са подходящи, нямам думи.
Фахрие е от малкото турски актриси, която блести не само с красота, но излъчва и класа Heart Eyes Толкова да я обичам.
И Енгин, който се оказа доста фин актьор, освен хубавец. Нещо, което също го няма в повечето турски актьори.
Какво друго да кажа, ааа - идеални! Heart Eyes

Ей, луднах значи, като дете в сладкарница съм се ухилила hahaha

Гледах отгоре-отгоре, първата серия повечко на спомени ще я караме...
Гадюхата, забелязах е симпатичен, е никой не може да бъде толкова чаровен, като Емко Twisted Evil Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 11:08 от Hushpuppy

# 458
Вики,  newsm10 
Едва ли някой е очаквал друг рейтинг. Все пак сериалът стартира в средата на сезона, повечето хора вече са започнали да гледат нещо, а денят е този на най-силната конкуренция. Оттук нататък нещата могат да се променят, но съм сигурна, че независимо от рейтинга сериалът ще бъде много продаваем и ако следим, може да се окаже и че ще е по-продаваем от този на конкуренцията. Защо си мисля така? Защото поне това, което видях в тази серия, не е типичното турско. Няма маанета, затворът си прилича на истински затвор, без табли, чайове и типичните им отношения. В западен стил затворниците изпратиха ,докторът“ при освобождаването му. И въобще всичко останало беше ок. Разбира се много е важно как ще бъде разказана по-нататък историята, защото само играта на артистите не стига. И на конкуренцията артистите са добри. Затова е от значение сценария, режисурата. Музиката също е много добра. Операторът е на ниво. Дано това ниво не се промени след смяната на част от екипа.

Както вече писах , тази серия беше въвеждаща. Като такава много ми хареса и затова не разбирайте като критика някои неща, които ще споделя с вас като първи впечатления. Аз още не съм изгледала серията с превод. Но погледнато от друг ъгъл , мога и тук там добронамерено да се усмихна. Снощи казах, че Берил не е оставила кой знае каква следа, че да се коментира, но по същество актрисата си изигра много добре ролята. Едно нещо обаче във връзка с нея мога да отбележа. За 11 години тази жена въпреки нещастията, които ѝ се случиха, се съхрани и не остаря. А бе расте, но не старее.

И тук пак се сещам за въпроса: какво става с бременността, родила ли е, абортирала ли е?

Иначе някои са пораснали забележимо.

И нека да покажа нагледно как се мери пулс в движение.

Другото, което ми направи впечатление е, каква огромна роля изиграва затворът за главният герой. В някаква степен влияние оказва и времето, годините, които минават, промените в модата, във вкусовете. Ще започна с облеклото и прическата. Какво облекчение, че някои неща ще си останат за нас в миналото.  hahaha Все пак на мен съвременния Даахан ми харесва в пъти повече.

Вероятно затворът го е направил по-арогантен, по-груб, но дори и това е интересно. Обаче веднага забелязах, че затворът го е научил и на нещо друго. Преди той не можеше да си връзва сам вратовръзката, но след това явно е чел някъде по книгите,( защото тези атрибути иначе са забранени в затвора,) и човекът се е научил да се справя сам.  Joy Joy Joy

Само дето човекът забрави да си сложи едно гребенче. Ама то цяла нощ вися в тъмницата под напрежение и сутринта за кое по-напред да мисли.  smile3521

И да не забравя да покажа и продължителната прегръдка, придружена с душене и дишане, което не бих могла да предам чрез картина.  Simple Smile

# 459
  • В Града на липите
Цитат
Само дето човекът забрави да си сложи едно гребенче. Ама то цяла нощ вися в тъмницата под напрежение и сутринта за кое по-напред да мисли.  smile3521

Явно от нерви се е почесвал цяла вечер по главата и направо се е топирал.

С превод серията е още по-добре, изгледах първия половин час. Довечера може да я довърша.
Но определено екипа си знае работата, дано новата режисьорка не я прецака.

# 460

С превод серията е още по-добре, изгледах първия половин час. Довечера може да я довърша.
Но определено екипа си знае работата, дано новата режисьорка не я прецака.
+1  Peace

И аз изгледах по-голяма част от серията със субтитрите.  Laughing Нямам време за останалото сега,но и нямам търпение да споделя отново ,че съм възхитена.  Crazy
Прилича повече на кинофилм,отколкото на дизи. Няма голяма говорилня,.Има много актьорска игра  Peace,убедително преобладава през цялото време присъствието на актьорите,като такива,което много ми хареса на фона на всичко ,което гледам напоследък.Сбити диалози,точни и съдържателни.Музикалния фон е истински разкош,участва  като естествено продължение и като самостоятелен персонаж ,и превръща в уникална всяка сцена.А Турагай е наистина на висота.Не съм и очаквала друго,след отзивите за филма му.  Laughing Постановката на всяка сцена,чистата игра на актьорите,операторския ракурс в близък план на лицата им почти винаги...,всичко е точно и прецизно премерено.
И имам усещането за препратка към идеята на Фатмагюл.  Thinking Историята на жертвата и виновника,който се опитва да изкупи вината си.Само че тук Енго е в ролята на жертва.Питам се коя съдба е по-тъжна-на изнасиленото момиче или на младия лекар,който пропусна 11 години от живота си зад решетките,с отнети :годеница,планове за семейство,успешна кариера,за която се  труди години наред. Керим спечели борбата за доверието и любовта ...,а  Селви дали ще успее?!

Dimony  Laughing , и аз така само че за другата жена в историята. Как можаха да допуснат такава недомислица-убийство пред очите на детето?!Ами то после няма да може да дойде никога на себе си от кошмари! ooooh!
И се забавлявах с образа на полецийския комисар ,който провежда разпита на Даахан.Същинска класика в жанра. Joy

# 461
Привет!  Hug Hug Hug

На мен серията също ми хареса, но още не съм я изгледала с руски субтитри.   Hug  А превод на български ще има ли?  newsm78 Рейтингът не е лош като за първа серия, въпросът е отсега, нататък как ще тръгне.  Peace

# 462
  • В Града на липите
...Музикалния фон е истински разкош,участва  като естествено продължение и като самостоятелен персонаж ,и превръща в уникална всяка сцена.А Турагай е наистина на висота.

Да, аз например на прословутата сцена в банята, не обърнах толкова внимание на кадрите, /сериозна съм, макар че дружките няма да ми повярват  Joy / а на озвучението.
И онази въздишка, като излезе от затвора. Едни такива дребнички неща, някак ти оставят много приятен привкус въпреки драмата.
След калпавия оператор в КПА, който ми нанесе трайна травма на сетивата с някои безумно снимани сцени, този направо предлага пир за очите.
Дано имаме късмет и със следващия.
Засега не правя препратки към други сериали, като вас. То както вече споменахме, след Шекспир всичко е клише. Grinning

# 463
Аз ще споделям "на парче".
До тук съм изгледала 35 мин. и спрях само, за да си повторя частта с турския рап.  Simple Smile Хареса ми. Simple Smile
Доктор Дан как само плете краката след "упойката". Утрепа се наш Енги да пада и да залита, но добре го прави.
Как можа брат ѝ на Селви/Вилдан да допусне убийство пред очите на дете? Разбирам, защо им трябва това, но някак си умът ми не го побира.  newsm78
Фахрие много ѝ приляга ролята на адвокат, но Гюджан не ми харесва. Равна ми е, скучна и неубедителна. Съжалявам.  Hug

ПП Аз нещо изтървах -Енвер какво не искаше да разбере баща му? Че не му е истински син ли? Или нещо не съм разбрала?  newsm78

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 16:26 от pepel_ot_rozi

# 464

Общи условия

Активация на акаунт