Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
Уми,първо казаха ангина,но днеска ни пратиха на снимка и излезе пневмония.
Лино,АБ пи,но явно не е действал,а го има в антибиограмата.Иначе беше с ужасна кашлица,с Т няколко дни.Снимката и аз я видях и ясно си личи,че има сянка в дясно.Според педи и аз може да съм направила беля със воденето на солната стая.

# 121
Е,нали нямаше температура?Нолните стаи са добър развъдник на хламидии и всякакви бацили,съм чела,но пък някой ги хвалят.Едва ли обаче пречината е точно там.Аз ефект не видях като я водих.Значи е нямал ангина,така ли?Нали с налепи беше?

# 122
Дани тоя Сумамед за 3 дни са нищо за бактериална инфекция,щом го има в антибиограмата,значи може и Клацид много по добре.
Как няколко дни температура ? Нали писа че си я мерила и нямал.

Стана ми чудно за солните стаи ,някъде прочетох че заради солта нямало зарази .от ходещите там болни.

# 123
Как сте момичета...за големите питам  Аш,Лайт? След АБ не съм намала гъбички...може би е късмет.

Дани,с какво ще се лекувате?
Ето интуицията ти не те подведе..добре че го заведе на лекар.
На солни стаи не вярвам. Бла бла са за мен.
Лино..благодаря за съвета. Ще говоря със зъбарев за този вариант.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 09:02 от teta75

# 124
Леле, Дани, много неприятно.

Останалите как сте днес?

# 125
  • София
Дани, съжалявам, че имате пневмония. Вероятно ще трябва по-сериозна профилактика и повече пазене от контакт с болни от тук нататък. Не мисля, че солната стая е повлияла лошо. Заразил се е на друго място и инфекцията е слязла бързо надолу, защото белият дроб не се е възстановил добре от миналото ви боледуване. Нищо, лекувайте се сега - какво ви изписаха?

За синузита ще следя още няколко дни Т и ако все така имам, ще трябва да започна АБ. Иначе нищо не ме боли, защото инфекцията е в околоносния, а не в челния. Нищо не усещам, освен че съм отпаднала, хемоглобинът ми е 114 и нямам сили за нищо. Вчера си взех бирена мая, сини сливи, имуномикс и дори луканка. ЛЛ се опита да преговаря да кача два килограма, но аз твърдо отказах  Crossing Arms.

Лино, бих ти препоръчала да вземеш пробиотици. Гъбички в устата съм виждала по небцето и дъгите.

# 126
Пневмониите стават много бързо.. поне  съдя от нашият опит ... за 3 дни и то на Зинат единият път , а вторият път на Клацид.

Аз съм добре, понаболява ме гърлото, но си направих бърз стрепт тест за стрептококи пиогенес,излезе за 30-40 мин е - отрицателен ми е. Може би съм глътнала студен въздух сутрин рано е много студено, и от топлото в нас  и изведнъж ако съм глътнала студения въздух като ходя към магазина.

А малкият утре сутрин рано рано е  на кръв и урина  и контролен гърлен секрет.. казаха ми че на 5ти ден след антибиотичното лечение  вече може да се пусне, но  на него ще пуснем стандартният гърлен секрет.Надявам се да ги няма вече гадинките... Praynig

Значи всъщност се оказва че този стрептокок пиогенес  е най опасният бактерий ( не случайно само за него има бърз тест за наличие или отсъствиее- а всеизвестно е че е най - податлив на пеницилин )той е гноероден.. и причинява и други поразии ,ако не се лекува адекватно, Но в същото време пък е и най лесно лечимият с пеницилин.

Дани давай  пробиотици... аз давах сега с 10 дневното лечение , а ипонеже ни е втори антибиотик този месец. Мисълта ми е чее при вас си енаправо задължително да даваш.. ще помогне и за имунитета. Освен това може и Ехинацея да дадеш.. има на капки. Аз сега от няколко дни давам Ехиначи освен другите неща.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 08:43 от Lightning

# 127
Ох, Даниии  Hug Hug Hug
Моят засега не връщал, дадох 2 дози натриев цитрат, сега ще го видя като закуси оризова каша и солети.
Обаче пак му мирише дъхът, ще извадя и лечебните близалки  Crossing Arms

# 128
  • Варна
Дани,
съжалявам да го прочета Tired Оздравявайте бързо и наистина на градина чак след празниците.
Лайт,
леле, как така при такива силни АБ става пневмония?? И как се лекува тя, щом такива антибиотици не действат?
Тет,
твоят зъболекар хирург ли е? Ако не е мисля, че трябва да потърсиш такъв за мнение и евентуално такова рязване.

# 129
Месечинка не знам как стават, но стават. После с венозен АБ и орален след него.

# 130
  • София
Детето на Лайт може да е направило вирусна пневмония в описания от Лайт случай. Някоя вирусна инфекция може да е преминала защитите на белите дробове. Подозирам, че нещо такова може да се е случило и при Дени, защото все пак не е много логично да се зарази с бактерия докато приема антибиотик. Не съм лекар, не зная - но това ми звучи като най-логичното обяснение. Данаеко, кръвните му показатели как са?

# 131
Мда вирусни Пневмонии бяха и двете даа! А при Дении те са пуснали секрет преди Сумамеда до колкото разбрах.. той си я е имал бактерията,, а както писах тоя сумамед за мен е пълна боза и то за 3 днии и по една доза за 24 часа.Той е също макролид.. нооо Клацида е много по добрее  на 12 часа е и си е сериозен  антибиотик. И при нас беше същото както при дени, уж гърло  лекувахме, имаше и кашлица,но гърдите чисти, кашлицата всеки ден се задълбочаваше то инстинктивно усещаш чее зазлява положението и след 3 дни вечеее Пневмония. Но и при тях можее да си е вирусноо, да не е причината в бактерията.. тя може да е само носителство ,стрептокок пневмоние каза че е тяхната.

# 132
Сумамеда е ново поколение АБ. Много по -пречистен и по-добър от Клацида.
Честотата на приемане няма нищо общо с качеството му.

# 133
Сумамеда е АБ с отложено действие - не е слаба ракия той, действа си. това, че се приема веднъж дневно и само три дни, не го прави слаб АБ Peace

Колежката ме е изпреварила...

# 134
А дали е възможно да не си е свършил работата, защото детето го плюе и повръща? Защото ако е така, то тепърв аще трябва да свикват с болниците, ако за всеки изписан АБ ще имат проблем с приема  Thinking
Дани, бързо оздравяване и успех  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт