Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 545
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
мале, Дани, много гадно се получава при вас, дано малчо се оправи бързо. много пазене ще трябва след това, на мен ми се стори, че бързо тръгна на градина след последното боледуване, а то беше тежко. сигурно е много трудно с гледането и болничните, но ще трябва да мислиш някакъв вариант да остане по-дълго у дома. моята като минаваше тежките боледувания с многото аб и после по един месец беше супер кекава - де що минеше я хващаше и бам! - в следващото боледуване. то аб лекуват, но поне при моята ужасно много подриват имунитета.
Аш, дано бързо мине тоя синузит. при мен много боли винаги, даже околоносните ги мразя повече, защото едва търпя, имам чувството, че и цялата ми челюст се разпада. аз си ходя на пункции, гадно е, особено промивката и мазането с аб, ама ми олеква бързо.
Тете, и аз не си ги давам мъдреците, нищо, че се виждат на 1/3 и не са цели зъби. чат-пат като ме напънат да растат и доста ме боли, ама търпя, като ми растат зъби на 40 години се чувствам като тийнейджър  Mr. Green

# 136
Личното ми мнение, че не винаги можем да намерим отговори на всички въпроси свързани с дадено боледуване. Важното е да си вземем поука за в бъдеще.
Аз също мисля , че при Дани непиенето на цяла доза АБ доведе до това развитие на нещата.
Реално детето е нелекувана за тези няколко дни.
Невярвам солната стая да повлияе в отрицателен план. Разбира се винаги може да има изключения. Също така ако солната стая е 2Х2 и вътре има 5 кашлящи деца това не би било вариант. Но навсякъде по света развитието на солните стаи, солните мини и градове /в Румъния има такъв/ се засилва все повече и повече.

# 137
Аз бъркам всеки път Сумамед и Бисептол, но са различни.

Също не мисля, че солната стая е допринесла, освен ако е нямало болни деца, както е писала Хоуп.
Неприемането на пълната доза аб обаче не е добре. Дано бързо овладеят нещата сега.

# 138
Знам че е с отложено действие Сумамеда.. но не ми се вижда удачен приема му за бактериални инфекции, може ли  3 дни прием, макар и със отложено действие да покриее 10 дневно лечение?! Аз не бих се доверила !

А някъде четох че най добре  са тия антибитици на 8 часа, а тия на 24 часа.. един доктор беше казал чее след еди кой си час този аб няма покритие вече в организма.. той хубаво го беше обяснил, но не го помня точноо.Беше или доктор Бърди или доктор Михайлов.. тука по форумите го бях чела.

Може да не е причината в непиенето на антибиотика при Дани.. то като ще се влошава и на силни  антибитици се влошаваа...както при нас се беше получило.

# 139
  • София
Солната стая е една профилактика, която даже би следвало да е препоръчителна за дете с чести дихателни заболявания. Педиатърката на Дани явно е от по-консервативните и в случая не си е спестила да направи злобно коментарче с изказването, че стаята е разболяла детето. Това е моят прочит на информацията  Peace.

Силве, много ти благодаря, че сподели за болките, помага ми да преценя доколко в действителност е тежко боледуването ми в момента.

Дъждец, бисептол - суметролим  Mr. Green.

# 140
 Lightning броя на дните за прием ги решава доктора. Сумамед може да се приема и 10 дни. Както и Клацид може да се приема и 3, 5, 7, 10, 14 ...всичко зависи от инфекцията и това как се повлиява човек.

Това с честотата на приема е някаква отживелица. То все пак медицината и фармацията се развиват а някой доктори изобщо ги мързи да четат.

# 141
От ЛЛ на детето знам , че трябва да минат 2 дни , за да се натрупа антибиотика в организма и да подейства. Затова, предполагам, е възможно при прием на АБ да се стигне до усложнение първите дни   newsm78 В случая на Дани и аз си мисля, че може би заради непълните дози се е стигнало до усложнение.

Сумамед моето дете пи това лято август месец. Беше с една упорита кашлица , а гърди чисти. Бях се видяла в приключение, ЛЛ също. Пи го 5 дни. По това време бяхме и на море и къде от смяната на климата и/ или АБ , но се оправи.

Дани, бързо оздравяване пожелавам  Hug Пиши как сте  Hug

# 142
тези аб по 3 дни реално покриват 10 дни лечение. Толкова остават активните съставки в тялото. Така ми обясни нашия лекар. Въпреки това той не е фен на тях понеже ако се окаже грешния аб кво правим? А иначе може да се смени примерно. Затова и август при последната ангина УНГ беше изписъл такъв за 3 дни и той каза хич да не го давам, предписа друг и беше ок. 3 месеца не беше боледувал. Сега при последната ангина същия този не му подейства. Явно зависи що за бацил е прихванал в момента
А за солната стая вярвам, че може при някои деца да навреди в началото. На тези, които имат проблеми с дих. пътища. Като отивахме на санаториум ме предупредиха, че от смяна на климата може да се получи обратен ефект и така и стана. Там направи бронхит. Но в дългосрочен план си струва и укрепва организма, особено ако се повтаря. Та може точно това дразнене на дих.пътища да се е получило при детето на Дани, а и той беше с паднал имунитет.

# 143
Сумамед сме приемали няколко пътии, и по 5-6 днии винаги. А за Клацида и другите антибиотици не мога да се съглася че може да се приема 3 дни. Минимума е 5 дни.

# 144
О забравих да попитам какво е бета глюкант? Чета, че много дават. Намерих тук един сироп с такова вътре

# 145
Моето през деня кашля по-малко,но през нощта и сутрин след ставане доста.Трябваше да сме на контрола в понед.,но случаят с Дани ме уплаши.Ще идем днес да я чуят,че през уикенда не ми се бяга до спешното.Не,че е гаранция де,но за мое успокоение.Това нощната кашлица хич не е за подценяване.

# 146
О забравих да попитам какво е бета глюкант? Чета, че много дават. Намерих тук един сироп с такова вътре
Бета-глюканът е с естествен произход, поради което напоследък е доста използван. Ето малко повече информация какво точно е:

Аз давам на капсули, давала съм и предишните две зими и съм доволна - не, че въобще не боледува, но някак по-лесно минава с него, а и като се понатрупа в организма разболяванията са по-редки. Давала съм и куп други глупости, но само от него наистина съм видяла подобен ефект. Гледам, че и в сиропи има, но там концентрацията е значително по-малка. Аз давам на Имунобор капсулите.
Уми, дано не е нищо сериозно при вас  Hug

# 147
  • София
Уми, има ли Т през деня и от колко време кашля така? Преди колко време й беше последното боледуване? За справка - моите кашляха през нощта и по време на следобедния сън в продължение на 3-4 дни, не повече (т.е. в легнало положение). Първите ден-два беше суха и кънтяща, после много бързо стана влажна. Т имаше щерката само един ден май.

# 148
Благодая Рали, ще погледна. Сега започнах пак имуномикса, имам две шишета поне да ги изразходя и като свърши АБ почвам пак пробиотика. Вече и аз не знам какво да давам. Давах лятото едни витамини, май ще купя пак от тях.
Уми пробвай със сироп от мед и лук. Понякога е премахвал изцяло кашлицата при нас, особено нощната а и е антибактериялно

# 149
Аш, мерси за уточнението. И двата са ми с подобни имена.

Общи условия

Активация на акаунт