Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Уми, има ли Т през деня и от колко време кашля така? Преди колко време й беше последното боледуване? За справка - моите кашляха през нощта и по време на следобедния сън в продължение на 3-4 дни, не повече (т.е. в легнало положение). Първите ден-два беше суха и кънтяща, после много бързо стана влажна. Т имаше щерката само един ден май.
От вторник срещу сряда кашля нощно време.Първата нощ от 1 до 3.Втората от 6 до 8.Тая пак от 1 до 3.Бяхме на слушалка.Малко набързо ни претупа,но гърдите са чисти.Изписа АБ капки в носа.Има отврат сополи.Последно началото на ноември беше с нещо подобно,но имаше и ниска темп.Сега/ за сега темп.няма.

# 151
  • София
Уми, дано си останете без Т и до няколко дни хремата да намалее, та и от нея да намалее кашлицата. Моите кашляха ужасно, но ето - сега не кашлят. Дори след като спря кашлицата в легнало положение, няколко дни кашляха доста звучно, но мина. Скоро сте боледували, това може да е притеснително, защото на имунната система й трябва време за възстановяване.

# 152
Педи пак избяга по тъч линията  Laughing  нарочно отидох накрая на работното време за да не чакаме с малкия при бацилите, защото нямам кой да го гледа.Отидохме да ни даде направления за изследванията, каза ама сега бързам.. вече беше почти си тръгнала с изключен компютър 15 мин преди края на работното време. Добре да кажем, да бях отишла малко по- раноо, но тогава дали нямаше да измисли друго оправдание....както и да е ще си платя и това е.
Но явно на джипитата са им скъпи много тия направления.. говорих с една приятелка те също се борят със стрептококи, но от  другия вид.. и тя каза джипито не ни дава направления за секрети, за кръв и урина да не говорим и ходели на частно...

# 153
  • варна
Здравейте, првди време бях питала за солната стая. И уж всички доволни и ние барабар Петко с мъжете там всеки ден и какво става -малкия тръгва на ясла ,два дни за по 1час и айде температура.Направо сме големи бързаци, бях се подготвила психически ама чак толкова не бях.

# 154
Абе Лайт, тя тая вашата много дяволита ще излезе..Ти утре ли държиш да пуснеш изследванията? Що не я приклещиш в понеделник? Thinking Кво се скатава...и изобщо прегледа ли детето сега?

# 155
Ами нее, но аз  видях гърлото вчера -днес даже остатъчните обриви дето ме притесняваха не се виждат вече, ... а и  тя беше вечее почти тръгналаа... ( сестрата даже излезе  и замина ) И като и исках направленията и нали викам той вече видимо е добре след лечението, ноо нали понякога може да останат малко бактерии и да се активира пак в един момент. И тя не счете за нужно да го види, щото й казах че видимо е добре... Е може би ми се изнерви че накрая отивам  Close   Ох не знам  не съм имала проблеми с нея до сега... но винаги може да има първи път... Почна да се обяснява ама ако не сме пускали скоро, ама туй ама онуй, предното аз ли го пусках ми вика, викам нее аз си го платих защото беше събота и бяхме на дежурен.

# 156
Добре, бързала е, компа спрян, но прегледа не се извършва от компа Laughing
Ти дори не си успяла да обсъдиш с нея това, което те притеснява - дали е излекувано, остатъчния обрив, който видя след началото на АБ и т.н.
Бих записала час за понеделник, да го прегледа като хората, да поговорите, да пусне направления. Но има риск от чакащите отвън болни деца  Confused А ти знаеш ли какви изследвания точно трябва да пуснеш? Какво точно в кръвта и урината ще се изследва?

# 157
Ами защото и казах че видимо е добре вече, остатъчните обриви ги няма вече ,както казах. Ами знам ги да- ПКК с ДКК, СУЕ,АСТ, пълна урина и гърленият секрет. И друго се замислих сега, че тя не го води със скарлатина...понеже обрив по тялото нямаше... , но пък освен типичното гърло мн червено и с обриви и  налеп в дясноо.. по едно време и езика се оцвети като малинов и с по изразени папилии... ( преди това беше с белезникав налеп езика ). Та и като не го води със скарлатина нз дали е длъжна дами дава такива направления.Остатъчният обрив беше към края на АБ то, а в началото си беше доста. както и да е  ще си направя изследванията утрее и толкова. Писнами с доктори и излсдвания да се занимава.. другата седмица сме на контролен преглед при другата докторка за стомахчето.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 18:10 от Lightning

# 158
  • shumen
Благодаря момичета.
Днеска все още е така,но то реално няма как да се оправи за един ден.Милия толкова е наплашен,че само да споменат за кръв,започва да бяга,рита и реве.Не знам как ще забрави после,но стреса е ужасен и за двама ни.
Уми,Т исках да кажа е от вчера.Днеска пак имаше 37,9.
Лайт,точно вирусна пневмония е и при нас.На слушалка не се чу нищо.

# 159
Даниии милите вие  Sad кураж  Hug

# 160
Дани, в болницата ли сте отново? Прегръдки и кураж Hug Hug
Скрит текст:
Сега ще дойде Хоуп да каже, че бяга, щот си го плашила с доктори и болница Mr. Green

Лайт, ти си й свършила работата на тая доФторица. Аз пък не смея да гледам в гърлото и да заключавам кое е ок и кое не Rolling Eyes
Аз те питах за изследванията,защото например урината има РН, белтък, седимент, киселинност и още една камара неща за изследвания.  Дали знаеш какво да заявиш за изследване де.

Ти ме замисли за друго обаче - има бетахемолитичен стрептокок в гърлото, има ли друга диагноза тогава освен скарлатината Thinking Скарлатина може и без обрив да протече, атипична, обаче newsm78 А забелязваш ли белене по кожата на ръцете и краката - това нали било симптом на прекарана скарлатина?
За тая не се ядосвай, пускай тогава на частно - важното е детето да се е оправило и да си отдъхнете и двамата Hug

# 161
Благодаря момичета.
Днеска все още е така,но то реално няма как да се оправи за един ден.Милия толкова е наплашен,че само да споменат за кръв,започва да бяга,рита и реве.Не знам как ще забрави после,но стреса е ужасен и за двама ни.
Уми,Т исках да кажа е от вчера.Днеска пак имаше 37,9.
Лайт,точно вирусна пневмония е и при нас.На слушалка не се чу нищо.

Дани,голямо гуш и за двама ви! Hug

# 162
 Teta 75....аз проблеми с моето дете няма. Не е ревал от вземане на кръв и болници.
Това да се учиш от грешките на другите, ни различава от животните.
Извинявай ако те е подразнило. Да си призная честно отдавана не съм за темата. Детето голямо. Последно боледуване за ден и половина,  предишното преди 6 месеца. Та се чудя що пиша....може би се надявам че някой ще се поучи от чуждият опит.

# 163
За теб се сетих веднага, с пищенето от иглите...аналогия просто, нищо повече. Ти защитаваше тази теза просто-да не се плашат децата с игли.  Не е с лошо казано Peace

# 164
Ами в началото още като ми вдигна температура и първата  ми работа беше да видя гърлото, то просто и за човек който не разбира  беше очевадноо много червено и с обриви, беше му подуто на шията в дясноо.. освен лимфните възли които също се бяха подули и го боляха на  допир.Аз затова се засилих събота сутрин да го водя на лекар.. а и вече и болки при преглъщане имаше сутринта.. та се стреснах от вида на гърлото иначее бих изчакала до понеделника...
А сега вече просто няма нищо общоо с това което беше и ми се вижда добре, но изследванията ще покажат .
 Да и тя  като ходихме на контролен преглед с антибиограмата вече, на 4 ти ден на антибиотик ,каза чее има и атипично протичане на Скарлатина, без обриви по тялото ( обикновено избивали почти веднага до първият вторитя ден от началото на болестта ) . А езика макар и за кратко се пооцветии малиново червено такъв по лъщящ  стана  и тия малки точици папилите бяха по изразени.
За изследванията на урината- пълно химично изследване и седимент- в пълното химично изследване се включва белтък, билирубин, уробилиноген, седимента е за левкоцити, бактерии, и т.н.

Пф много му се ообостри стомаха преди малко и даже пожела да си легнее, не му било добре.. дано да е само заради стомахаа.

Общи условия

Активация на акаунт