Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 565
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Изтормози се ти много Tired

# 166
  • shumen
Лайт,дано е стомаха само.
Уми,аз не се обиждам.
Сега казаха,че го лекуват с Амикацин или нещо такова.

# 167
  • гр.София
Лайт,аз уж чета,но се обърках вече. Той още пие АБ и се случва това,така ли? Имам предвид температурата и болките в гърлото? Дано да няма нищо притеснително,и в понеделник да нямаш повод да посещаваш ЛЛ.
Ох Дани,направо ми е мъчно за вас. Горкото дете,как няма да се страхува,та то си е ужас за голям човек това постоянно взимане на кръв,а и цялата обстановка в болницата... Надявам се да ви изпишат напълно здрави и да укрепне детето.
Аз успешно май попресякох сополите с ударни дози коризалия и инфлуцид. През 15-30мин. От време на време се прокашля. Чудя се дали да не сменя коризалията с цинабсин,за да не стане някоя задна хрема сега?
А и друго,наскоро разбрах(мислех си че знам повечето неща,уви),че по време на хрема и кашлица трябва да спра млечните. Днес не е имал сополи през деня,но следобяд неискаше да яде нищо друго,а ме молеше за кисело мляко със орехи. И ето,два часа по късно,пак сопол от време на време. Дали то е засилило секрецията,мислех че най-вече за прясното се отнася?

# 168
  • shumen
Мария,аз също научих скоро за млечните.

# 169
  • София
Дани,  Cry  Tired Hug! Пожелавам на младежа най-вече да се оправи скоро!

# 170
Мария, аз също спирам млечните по време на боледуване. Най-много малко сирене. Но не знам колко е голямо детето ти. Под три ми се струва трудно.

Лайт, сигурно стомахът се е обострил от многото лекарства. Пробвай да му даваш повече алкална храна.

Дани, милото дете. Гледай да си пазиш нервите, защото обикновено след минаване на стреса после прихваща и нас болестта.

Моята никога не съм я плашила с игли, но при едно лежане в Инфекциозна една некадърна сестра 11пъти я надупчи и не можа да й сложи абокат. И аз, патката, толкова бях срината вече, че само стоях и плачех пред вратата вместо да вляза и да се развикам. Накрая дойде лекарката и го сложи. При следващото ни влизане там се падна същата сестра. Тогава направи три опита и се развиках да дойде друг. Никой друг не е имал такива затруднения при вземане на кръв или абокат, а дори не беше млада сестра. Дълго след това детето се плашеше ужасно от такива манипулации.

Аш, ти как си днес?

Уми, Лъки и който пропускам, да оздравяват дечицата.

# 171
mariq13- вече видимо е добре, антибиотика беше до понеделник включително, т.е днес вече  е 4 ти ден  след края на приема му. Сега от изследванията ще се разбере далии е изчистил  напълно стрептокока в гърлото.

За стомаха ми е чудно че и при първият антибиотик по време на приема му беше доста по- добре  стомаха, епизодите на обостряне бяха много леки,краткии на рядкоо, а след спирането му се  бяха засилили многоо, тогава ни изписаха лекарствата, които пие за стомаха. Но много скоро след първият антибиотик ( 5-6 дни )пък лепна тази бактериална ангина с този стрептокок пиогенес и  пи 10 дни антибиотик до този понеделник включително. И пак по време и на този антибиотик стомаха беше по- добре, след спирането му забелязвам , че се засилват епизодите.. особено сега тази вечер... И двата пъти да е съвпадениее  Rolling Eyes  Странно ми е, защо точно по време на двата антибиотика беше по добре от към стомах, а се обостря повече след спирането  им... не би ли  трябвало да е обратното . Значи в началото на  ангината единият следобед имаше мн силни стомашни спазми с позиви за повръщане.. но беше по- различно  някак и го отдавам на ангината. А иначе типичното за стомашните му проблеми е тежест, парене, лоши оригвания и връщане нагоре , той сам казва че му се връща в устата и си го гълтал обратно ( извинявам се ) - това си е точно рефлукс. И тия симптоми на рефлукс са от около средата на октомврии.. преди да пие антибиотицитее... абе  объркана работа.

Чудя се вече дали и при  изследването на фекална проба за Хелокобактер пилоли има значение дали са минали   достатъчно днии след антибиотично лечение.. както има значение за  изследванията за гърлените и носните бактерии.Защото като се замисля, значи изследването за Хелокобактер го правихме 3 дни след първият антибиотик И беше отрицателно... Ще ги изясним тия неща като идем на контролен преглед идната седмица.

# 172
Абе Лайт...да не би АБ да трепе и някоя вредна бактерия в корема...такава,която му провокира плоблема там newsm78

# 173
Мда възможно е,затуй се замислих за хеликобактера.Дали и при него има значение,за резултатите,колко дни след АБ е изследвана пробата.
Или да е друга бактерия евенруално,но каква  Thinking Те вървят с разтройство ,а той няма освен сега по време на Аугментина дето имаше разтройство,но то си беше от него според мен.Давах и пробиотици.

# 174
Не съм запозната с тоя хелиобактер,но ти непременно сподели това с гастрото...за АБ и липсата на оплаквания.

# 175
  • shumen
И аз съм за гастрото Лайт.
Дъждец,той е наплашен от миналия път.Сега и капки в носа не дава да му сложа и се наложи пак да го стискаме 3 човека.

# 176
Дани,какви капки капете?Милото човече...Много му се събра.Кашля ли много?

# 177
Здравейте,
С варицела сме от вчера. Странното е, че личната каза, че всичко може да даваме, а от други майки чувам че има ограничение на цитрусови и бобови храни. Какъв е вашия опит. Забравих да я попитам обаче дали може ринитал да се дава, понеже от няколко седмици си провеждаме лечение с него заради алергиите.

# 178
  • На брега на реката
Ау, Дани, какво се случва с това дете!? Искрено ти съчувствам, надявам се сега с прецизното и постоянното лечение бързо да се подобри. Просто вече не му позволявай да се превзема с приема на сериозни лекарства.
Деси, шоколад със сигурност не е ок. Бобови аз по принцип не давам. Хубаво е да е щадяща храната, защото обрив ще има и по вътрешните лигавици. А цитрусът би следвало да дразнят. Мажете се с каквото са ви изписали, къпете се, че облекчава сърбежа и гледай да не се разчесва. Дано не ти вдига и много Т.

# 179
Деси, ние при варицелата не  сме спазвали диета. За Ринитала не мисля,че е проблем да си го даваш, нали е хомеопатично! Бързо и лесно да минава Баба шарка!

Аз заведох сега малкия  за изследвания... сега пък друга беше лаборантката ( не тази която беше оня ден ) и ми каза че по принцип за нова посявка на гърлен секрет след 10 дневно антибиотично лечение се чакало 7 дни. А оня ден ми казаха пък, че можело след 4 дни, т.е на 5 тия... ха сега дее  Thinking  

Иначе пък гък не каза детето, даже не трепна като му взимаха венозна кръв  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт