Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 574
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Моето нали ви казах, че бухаше в болницата понеже се зарази и не щяха да го инхалират веднъж поне с вентолин. Та след 2 дни спря. Вчера покашляше и надвечер вече сериозна дразнеща кашлица. Омазах го със топъл зехтин и запържен чесън и засега това беше. Спа спокойно и днес не е кашлял
За млечните: по време на кашлица давайте прясно мляко колкот душа ви иска, увеличава секрецията. Да я отхрачват, да се стича, отлепя и изхвърля. Добре е прясното мляко Peace

# 181
Lino, точно прясното мляко образува слуз, която допълнително затлачва и е добре да се избягва.

# 182
  • shumen
Уми,слагаме Отипакс в ушите,а в носа Унидекс и морска вода.Днеска пак е борба със слагането им.
Лайт,голям юнак си имаш ти.
За варицела и аз знам,че не е добре млечни и шоколад.
Сега още чакаме да минат визитация.Днеска е Събота и дано минат до обяд.

# 183
Аз си го обяснявам по друг начин със секрецията и млякото. Не мисля, че затлачва. По-лошо става ако тия секрети стоят твърди из дих.пътища и станат бактериялни. Млякото ги прави по-слузести да и така изтичат. Дори да се разкашля повече е добър знак, както при сиропите. Така се отлепят и изхвърлят. Ако не са слузести стоят твърди и не мърдат. Ама мое мнение, а и така чета по тукашните групи. На моето лично не вреди прясното мляко
Лайт за хеликобактер тест трябва да има поне 4 седмици от приеман аб. По-добре повече. Аз датова ще се тествам чак януари отново, след 6 седмици

# 184
Линоо, значи това означава че първата ни проба  ,която беше след 3 дни след първият антибиотик може да не е била реална и компрометирана  от антибиотика ли...? Това забравих да обсъдя с докторката, че е пил антибиотик до преди 3 дни,  ooooh! може би щеше да ми го каже жената..много съм завеянаа Crossing Arms

А може ли да споделиш какви бяха твоите симптоми, заради които си си пускала Хеликобактер ?

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 11:12 от Lightning

# 185
Никакви  Laughing Личната ми пусна ПКК и барабар с нея и за тях пуснала. Излезе позитивно в кръвта, та дадох и фецес проба и тя доказа наличие. Никога не бях чувала за хеликобактер. Една година умувах и реших да ги лекувам. Първата терапия беше неуспешна. Онзи ден свърших втората. Имам час за контролен януари и съм решила и да не е успешна, че няма повече да се занимавам. Тук здравната каса те задължава да минеш тези две терапии и чак тогава заплаща биопсия за да се види кви са що са и да се назначи подхосящ аб  Stop

# 186
  • София
Dessi, при варицела избягвахме всякакви бобови, както и шоколад и други алергизиращи храни. Приготви се за температура и евентуално голямо пъпчасване, но то минава за няколко дни. Синът ми много обичаше да се суши със сешоара по цялото тяло. Така се успокояваше. Може да даваш и противоалергични за успокояване на сърбежа.

# 187
  • shumen
Деси,оправяйте се скоро.Ние варицела не сме карали.

# 188
  • Варна
Извинявайте, че нахлувам така, но смятам прясното мляко (от магазина)за абсолютно излишно, дори когато децата ни нямат кашлица.  Peace

# 189
  • На брега на реката
Има много чуждестранни материали за зависимостта задна хрема и чест прием на млечни. Млечните товарят и перисталтиката, и организма като цяло, с трудната обработка. Те не засилват секрецията, а слузоотделянето и водят до затлачване. На перисталтиката пък още повече вреди. Тази закономерност съм я наблюдавала при голямата си дъщеря, която мн обичаше прясно мляко. Беше и решаващ фактор в борбата с честите задни хреми. С малката пък лактозната непоносимост ми реши проблема. В яслата се съобразяваха, в градината не й дават прясно мляко. Киселото и сирената не са такъв фоктор, заради топлинната обработка и промяната на структурата.
И още нещо, кравите са бъкани с антибиотици, храната им с гмо и антибиотици. Едно време може би се е смятало за полезно да се пие прясно мляко, сега дори е доказано, че с възрастта хората са още по-нетолерантни към млякото и трудно го усвояват и преработват. Пък за пастьоризираното дори няма да го коментирам Simple Smile То е всичко друго, но не и мляко.

# 190
Абсолютно съм съгласна с Фер. Секретът в бронхите се втечнява не с мляко, а с муколитици, инхалации, много течности, а изхвърлянето може да се стимулира от дренаж с потупване в легнало положение и глава по-ниско, също и с едно специфично издишване с напрегнато хххх. Последните ги прилагаха по мое време в Александровкса.

# 191
Е вие пък да не помислихте, че съм тръгнала да втечнявам секретите на малкия само с мляко  Laughing
Просто смятам, че не е нужно да се избягва когато има кашлица. Аз лично не го давам с цел когато е болен, но и не го избягвам. Купувам само био мляко. А има хора, които им понася и такива на които не прясното мляко
Моето пак взеха да му излизат едни пришки, големи, червени и сърбят и болят. Миналата година така му излизаха почти  месец. Даже на стъпалата бяха много болезнени, едвам стъпваше
Как се казваше тази болест при която болят краката и излиза обрив?

# 192
Подагра...ама едва ли е това..

# 193
Дани, как сте бе, душа...ти как си, справяш ли се, има ли кой да те смени в болницата или поне за час да те отмени. То сега и времето навън е лошо и не става за разходки. Когато ние бяхме в болницата, майка или ММ идваха за по час и излизахме навън. Те се занимаваха с детето, а аз просто да глътна малко въздух... Tired

Дъртите магарици не са докладвали как са Mr. Green-Аш, кой друг го болеше гърло-Лайт?
Лайт, излязоха ли резултатите?

# 194
Аа аз съм, добре мина ми като на кучее  Laughing

Резултатите на малкия в Понеделник  казаха за кръвните и урината, то понеже днес тази лаболатория са до 13 часа.Гърленият секрет ако е чист и той в Понеделник.Казаха към 17 часа да отида.

Общи условия

Активация на акаунт