Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И аз останах с впечатление, че става въпрос за миозит. Мадам тиква, дано не ви спохожда повече, както и никой друг.

При нас номер две и три преди малко се разповръщаха. Номер две цял ден се оплаква, че я боли корем. На обяд й дадох половинка но-шпа, а преди малко и на двамата дадох ре-комфорт. На нея пък от вирус явно й изби херпес над устата. В аптеката не можаха да ми дадат нищо, защото е малка (5 г.), само едно балсамче с невен взех, но то е по-скоро козметика.

# 466
  • shumen
Лита,аз го изкарах докато бяхме в болницата.Не съм пила нищо,но на другия ден се оправих.
Аш,аз за херпес съм ползвала за мен обаче Ацекловир мисля,че беше.Но не знам за деца става ли.Дано скоро се оправят твоите и не повръщат повече.
Тикве,наистина е рядко срещана тази болест у нас.

# 467
Мадам тиква и моето при Мононуклиоза имаше много завишен креатининкеназа.бяхме в болница за мононуклиозата.та му правиха 3 пъти кардиограма,ехокардиогеафии,повтаряха изследването и пак завишено.Имаше и тахикардия.Съмняваха се за Миокардит- възпаление на сърдечният мускул.Той и не вървеше а само лежеше ( но и ротавирус фана вътреболнично,че от де сили,две болести на веднъж).Та голям ужас бе тогас.Лекарката каза едва се отърва...

Аш, да им минава бързо на твоите повръщането.
Моят е все по добре с носа от вълшебният Геломертол Simple Smile
Мисля цялата седмица да остане в нас,за закрепване...мисля е най- добре предвид 3 те разболявания за месец и половина и то с 3 антибиотика.Той третия има да си го допива.

# 468
  • shumen
Лайт,е,то после още една седмица и ще са ваканция.
Аз моя мисля да го задържа този месец целия и чак Януари да го пусна на градина,но ще видим.За сега намерих кой да ми го гледа другата седмица за няколко часа след обяд,но за по следващата не знам още.

# 469
Ами като не знам кои показатели са немски тези чернодробните  newsm78
Днес пак е с темп. одеве 38.3, но краката му бяха студени и ще вдига още май. Болките следобяд пак почнаха. В коляното и преди и в гърдичките и пак към дясната мишница. То е ясно че пак ще се ходи на доктор, ама какво вече да се гледа не знам
Мадам Тиква и аз вече какво ли не мисля. Ама мога ла сама да ходя и да искам това и онова да изследват. То има толкоз неща

# 470
А този миозит с какво се лекува?

# 471
  • shumen
Лино,да не е някоя пневмония при Вас това?

# 472
Лайт...повечко го задръж,ако имаш възможност. Нека закрепне добре..

# 473
  • shumen
Лайт,дано сте добре днес и повече никаква Т.
Моя тази сутрин се е наспал от 7 часа и е станал и ми вика,че искал на градина.Да,но не е познал,по рано от 9.01.няма да отиде.

# 474
Линоо.. преслушвала ли го,какво казаха.. снимка ? При вас май е  доста трудно.. щом сама не можеш да си пускаш изследвания...Тук  е лесно  отивам в лаболаторията и правят каквото кажа- стига да знам какво трябва да изследвам. Но вече съм доста запозната за съжаление с изследваният кое за какво ... Laughing  

Тя температурата спря до оня ден беше, носа остана само,сополака.. и там  е по- добре, но тази нощ пак доста секрети изсмърка, ноо тя  хремата си е така нощем  е най осезаема.. то преди две вечери пък бе ад с този задръстен нос със секрети ,които ни назад ни напред тръгват.. сега поне си ги сърбаа  ( извинете )  Mr. Green

Тета, тази седмица си е у нас, но  другата седмица... не знам,  мина ми  през главата да слеем с ваканцията, но много става.. той от края на октомври дето имаше 3-4 не учебни дни там около 29,30.10 -1.11  до сега е ходил на училище точно  5 дни..един път 3 и последно 2 . Не знам и аз вече се пак е училище и за два месеца да ходи 5 дни... Но пък се притеснявам да не лепне нещо отново другата седмица като иде и за коледа пак да  сме в кюпа.

# 475
Вземете материала вкъщи и го минете..поне част от него де. Ваканцията пак може да се готвите...

# 476
  • На брега на реката
От толкова време сте си вкъщи, +/- още две седмици няма да изпусне кой знае колко. По-добре ги слейте с ваканцията, ще му се отрази добре да закрепне, да сте спокойни, че няма да е болен за Коледа. Не го мисли, с нови сили 2017г. ще навакса.
Моето го пратих подкашлящо след сън, ще се направя, че не ми пука, защото вече не знам как да се преборя.

# 477
Лайт, последната седмица ще е по-скоро затвърждаваща, едва ли ще вземат нещо ново. Контролните на повечето места бяха през изминалите седмици, най-много и тази да има нещо.
Скрит текст:
Ако си вкъщи и както вече е по-добре и няма т, правете по една диктовка всеки ден и по малко упражнения. Ето от това помагало бях доволна навремето: https://www.book.store.bg/p25468/trenirovychni-uprazhnenia-i-dik … eta-sergeeva.html. Другото, което много помага при отсъствия, е да гледа клипчетата от ucha.se. Аз съм платила абонамент за цяла година, но може и само за месец да се плати. Има и упражнения след някои клипове.

Мале като чета за усложненията от тази мононуклеоза, ми настръхва косата.

Лино, лоша работа. Преслушваха ли го? Какво казват за гърдите?
Какво имаш предвид под "кои показатели са немски тези чернодробните"? GOT, GPT?

Останалите как сте?
Аш, а при теб какво стана със синузита? Може ид а си писала, ама съм пропуснала. Мина ли само с капките?

# 478
Да имах предвид как са на немски тези АСАТ и АЛАТ. Тези ли са които си написала? Те са в норма май, но гледах снощи късно. Ще видя пак. Преслушваха го в болницата, всичко било наред. Ами малкия снощи много плачеше, че го боли колянцето и дадох нурофен. Той пък толкоз се изпоти, че го суших с сешоар буквално мокра коса като къпан. Кашлицата е по-рядка, но с мъка я изкарва от гърдите. Таз сутрин първата работа беше да каже, че го болят гърдичките
Пак ли снимка, правиха му преди 2 сед, това не е ли много?
Сега ще стегна една чанта да си имам и отиваме на неговия лекар първо. Да видим той ще ни прати ли някъде? Вече ми е много свито и притеснено. И тоз обрив избива и се маха
И да ви кажа няма да има градина и за нас. Мисля като вас тоз месец да не ходи
Ето сега кашля и се хваща за гърдичките

# 479
Ние материала си го правим в къщи да,като се подобри.Тия дни не сме учили,но днес вече, след като е по -добре,мисля да почваме.Гледам в учебниците и учебните тетрадки напред кое е.Долу горе знам с какво темпо се движат за седмица.Обаче петъците се консултирам с класната до къде са стигнали за сверка и така.
Аз не се притеснявам толкова за материала,колкото да не е проблем самото много отсъстване.Да не ми кажат -а не може тъй се да го няма,след като оздравей на училище.( щото наистина в случея доста си става).Този петък като говоря с класната за материала и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт