Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 133
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Първи клас не може да се повтаря. И да кажат нещо, не могат да направят нищо.

Лино, това са чернодробните GOT, GPT, Gamma-GT. Пневмония може бързо да се развие. Нека лекарят прецени за снимка. Все си мисля, че и ревматолог не е лошо да го види или поне да ви пуснат по-разширени изследвания.

# 481
  • София
Дъждец, с моя синузит го докарах дотам, че с капките само - смъкнах температурата. Дотам добре; седях така два-три дни без нурофен и главата започна да ме цепи. Реших да започна АБ, защото УНГ категорично каза, че в моя случай няма да мине без. Нищо не изтича обаче през носа, а пия АБ, пия геломиртол, но секрет няма. И така - нищо не се случва засега.

# 482
Гърдите ги болят от кашлянето. Синът ми няколко пъти се е оплаквал, че го боли там и се хваща за гърдите, но пневмония не е имал. Просто от кашлицата боли...не е задължително да е нещо лошо...

Аз съм втасала с вирус с Т, кашлица и хрема, дано не го заразя Praynig

Лайт, нали лекарят казва кога е оздравял. Щом той прецени, че детето трябва да остане вкъщи, проблем не виждам...

Аш, бързо оздравяване Peace

# 483
Да имах предвид как са на немски тези АСАТ и АЛАТ. Тези ли са които си написала? Те са в норма май, но гледах снощи късно. Ще видя пак. Преслушваха го в болницата, всичко било наред. Ами малкия снощи много плачеше, че го боли колянцето и дадох нурофен. Той пък толкоз се изпоти, че го суших с сешоар буквално мокра коса като къпан. Кашлицата е по-рядка, но с мъка я изкарва от гърдите. Таз сутрин първата работа беше да каже, че го болят гърдичките
Пак ли снимка, правиха му преди 2 сед, това не е ли много?
Сега ще стегна една чанта да си имам и отиваме на неговия лекар първо. Да видим той ще ни прати ли някъде? Вече ми е много свито и притеснено. И тоз обрив избива и се маха
И да ви кажа няма да има градина и за нас. Мисля като вас тоз месец да не ходи
Ето сега кашля и се хваща за гърдичките

Миличкото, бързо да се оправяте. Изпотяването не е лошо нещо, изхвърля токсините. И при нас при всяко заболяване сме така нощем - вир вода, дори да не е имал температура преди това. Понякога се преобличаме 2 пъти.
Обривът какво представлява? Има ли на дланите и по ходилата? Дъщеря ми боледува преди 8 години от марсилска треска - имаше обрив, температура около 40, която не падаше под 38,5 и едва вървеше от болки в краката. 10 дни ни лекуваха от усложнена рубеола, сменяхме АБ. накрая попаднахме на точния лекар и за 1 мин /буквално/ имахме диагноза. Единственият АБ за марсилска стреска бил доксициклин /така каза докторката/. На следващия ден след само 1 прием вече нямаше температура, а обривът беше избледнял.
Лекарката попита дали имаме ухапване от кърлеж, на което отговорихме с НЕ. Но... кучешките кърлежи, които разнасят марсилската треска много често хапели и бягали, защото човешката кръв им била студена. В последствие открихме едно черно петънце, колкото  връх на топлийка зад ухото й. А диагнозата беше поставена бързо заради обрива по дланите, който бил специфичен за тази болест. При шарките /каквато е рубеолата/ нямало обриви по дланите и ходилата. Споделям, да се знае. Щото, да се повторя - трудно ми е да вярвам на докторите само заради титлата им.

# 484
  • София
Тет, бързо (и качествено) оздравяване и на теб!

Лайт, подкрепям за по-дългата ваканция Simple Smile!

# 485
  • Варна
Гърдите ги болят от кашлянето.
Точно това щях да предположа и аз, и на мен ми се е случвало. За другите оплаквания нямам идея... Пиши какво е казал докторът, Лино.

# 486
Ние правихме изследвания днес , утре вече на училище.

Бързо оздравяване на всички болни  bouquet

# 487
Да лекарката казва кога е оздравял,но реално другата седмица когато вече ще е здрав напълно ( дай боже, че при него особено напоследак нищо  не е сигурно ) може реално да ходи, а аз допълнително искам да го задържа.. и то има защо.. дано се закрепи в това време и след нова година да е по - редовен.

И моето много се изпотява последните две нощи..особено предната беше плувнал ,че го преобличах.. възглавницата чак мокра.. косата вир водаа ( а вече беше свалил температурата )Обаче забелязах и че голямо пишкане от как давам Геломиртола...четох че може да раздвижи камъни и пясъци в бъбреците..той няма болки но повечко пишка особено вечер.. може да  е имало за разкарване някой други песачинки...на урината излязаха пик.кристали, то нали това означава май.. песачинки.

Но от Геломиртола съм доволна много-  втечни и облекчи положението.Тази нощ пак се беше позатлачил носа..и сам стана и каза да си вземе хапчето.Та беше към 5 часа и сутринта естествено нему дадох, сега вече ще дам следващото.

# 488
И аз го мислех за гърдите да е от кашлянето, но той в четвъртък се оплакваше от болки под мишницата. После лявата ръка цялата за около час и в събота в ляво ниско долу. Там бил корема. А до събота не е кашлял. Кашля в болницата два дни. После в сряда сутринта около половин час. А и болките в коляното? Аз мисля че е инфекция, може да не е доизлекуван.
Пролетен дъждец тези показатели са в норма и трите. А да знаеш за ставите какви показатели се пускат? Те може да са пуснали в спешното ма като не разбирам. Аз ще ги взема с мен и ще питам неговия лекар де.
За ухапването от кърлеж казаха, че е много рано за ставните болки. Те се проявявали на по-късен етап, не след 5 месеца примерно както е при нас
Обрива е странен, появява се и изчезва. На гърдите стои като червени петна, на ръчичките и по краката като пъпки и сърбят. На челото избиват и изчезват петната
Одеве беше с 37.3 което е ок. Нурофена вече му мина действието. Сега ще му направя инхалация с вентолин. Иначе играе в момента, закуси. Мисля следобяд да го заведа да видят  ЦРП-то как е и да покажа изследванията и да видим неговия доктор какво ще каже
Тета да оздравяваш бързо

# 489
Мерси, Лино...мойта е лесна.

Някой писа, че за ставите  се пуска ревматоиден фактор, май Силвето писа, те го пускаха след скарлатина, за да се изключи проблем със ставите. Питах тогава, доколкото разбрах, така се води изследването-ревматоиден фактор Rolling Eyes

# 490
Да ревмафактор се пуска, но доколкото съм чела, не при всички е показателен. Изследват се и някакви антитела и се гледат и др.кръвни показатели.
Абе, дано да няма нищо обезпокоително.
Като гледам вашият лекар колко изследвания ви е пускал, ми се струва читав човекът.
Лино, ако можеш, пусни снимка на изследванията до тук да видим какво са пускали.

# 491
и аз четох сега ама той тоя фактор за ревматизъм бил, а за да се види дали има инфекция от бактерии или вирус били други показатели.
Ами как да ги кача тия изследвания? ще ги снимам с телефона и после?

# 492
Трябва да качиш снимката от тел на компа. А после да я качиш в някой от сайтовете за снимки-snimka.bg например. Другия вариант е от тел да я качиш на фейса си и да я направиш публична. И трети да я пратиш на мейла на някой от нас и той да я качи. Ако не се оправиш, ми пиши да ти дам мейл.

# 493
Ревмафактор пусках и аз болките в краката.
Лино,тези петна дето викаш изчезват и се появяват ми прилича на един обрив,който моето имаше.Точно червени петна,които ту поизбледняваха,ту по изразени ставаха.Навсякъде бяха .А лицето му гореше.Диагнозата бе уртикария.

Ние следобед сме на контрола за стомаха .Да видим...има си силни епизоди на фона на лекарствата за рефлукс.Дано не ни праща на гастроскопия.Нз като не действат лекарствата...трябва се търси причината предполагам.А тя спомена за гастроскопия и то в София евентуално.

# 494
Лайт, да не забравиш да питаш защо по време на приема на АБ, детето нямаше симптоми и се чувстваше добре в стомашно отношение....нали се чудеше Peace

Общи условия

Активация на акаунт