Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • варна
Т няма, то и това остана.След два дена ясла за по час в петък беше с 39 ,a събота с разтройство. Моля се да ми го спести това сега.

# 271
  • Варна
Миме, аз на моя ясленик АБ капки не капя. Оставям ги да си минат сами сополките. 2-3-4 дни е необходимо детето да остане у дома, а през останалото време посещава яслата с корички в носа, но сопол напред не тече. Т няма. Обикновено даваме ериус по 5 мл. вечер. Цинабсин има купища вкъщи, но не давам.
И аз действам по същия начин. Имай предвид, че с това често слагане на АБ капки съсипваш лигавицата на носа. И в един момент ще я съсипеш необратимо. На 4-5 дни бистри сополи и веднага АБ капките... прекалено ми се струва Rolling Eyes

# 272
Ох, какви зелени бяха сутринта нашите...тц,тц... ooooh!

# 273
  • Варна
Тет,
а сега как са? Нали знаеш, че като престоят цяла нощ зеленясват, по-точно при моя син сякаш на блатнокафяво бият Crazy . Особено ако е имало из синусите неиздухани. И моят ги извади тъмножълти сутринта, само от едната ноздра. Другата е перфектно суха и проходима. И това е трети ден. Много странна работа.

# 274
А, аз съм им свикнала. Отделно и аз сутрин като се продухвам, и от мен излизат зелени и светят. Но течаща хрема нямам - ни предна, ни задна, ни друга....явно са в латентно състояние при мен.  Mr. Green
Отрокът обаче е яко задръстен...сочни, сочни...сега не го знам как е...ама съм на педал и нисък старт Confused

# 275
  • варна
Миме, аз на моя ясленик АБ капки не капя. Оставям ги да си минат сами сополките. 2-3-4 дни е необходимо детето да остане у дома, а през останалото време посещава яслата с корички в носа, но сопол напред не тече. Т няма. Обикновено даваме ериус по 5 мл. вечер. Цинабсин има купища вкъщи, но не давам.
И аз действам по същия начин. Имай предвид, че с това често слагане на АБ капки съсипваш лигавицата на носа. И в един момент ще я съсипеш необратимо. На 4-5 дни бистри сополи и веднага АБ капките... прекалено ми се струва Rolling Eyes
Кашля вече почти трета седмица, прозрач ия секрет беше за кратко сега само назад гъсто и бяло,а сутрин е задъстен със жълт секрет.
И двете ми деца са вечно сополиви, ген ли е какво е незнам ,но понякога се чувствам на ръба на нервна криза.

# 276
  • Варна
Това вечно сополивене може да е точно от честото слагане на АБ (АБ+КС) капки. Носен секрет пускала ли си? Или гърлен?

# 277

И двете ми деца са вечно сополиви, ген ли е какво е незнам ,но понякога се чувствам на ръба на нервна криза.
Е как ген, търси причината, не е нормално това да продължава постоянно  Peace

# 278
  • варна
Като казвам постоянно не го приемайте буквално.
Каката като има хрема след два дена и малкия има.Каката ходи на градина,  вече по леко ги прекарва.
Пускала съм секрети някои са имали бактерии и какво, лекуваме и следващия път пак се заразява.Каката няма бактерии, поне последно нямаше, но има трета сливица.

# 279
От възрастта  е - градинска, сополива, според мен. В яслена възраст и при нас беше същата работа.. А при Мимето са две градинарчета, менкат си бацилите постоянно.

# 280
  • София
Миме, щом кашля - трябва да се лекувате. Зависи все пак - колко кашля? Ако просто се прокашля - да кажем, чуваш го до 5 пъти в рамките на деня, според мен не е за агресивно лечение. В такива случаи, атакуваме хремата с инхалации и промивки с ФР. Но ако кашля по-често, търсете причината. Докторът защо реши, че АБ капките ще оправят кашлицата?

# 281
Щот кашля от сополите, вероятно...

# 282
  • Варна
И аз така мисля. Моят като по-малък винаги кашляше няколко дни, когато сополите започнат да минават.

# 283
  • варна
В началото беше 5 пъти  ,тогава го отдавах на солната стая защото хрема нямаше ,сега е постоянно влажна кашлица с храчки от сополите.Промивам често, но пак кашля след промивка.

# 284
  • София
Мими, а пробвала ли си капки от типа на назик? Не може ли с тях да спрете хремата?

Тет, месечинке - за справка - на големия сутринта му излезе доста сопол от носа. Гъст, тъмен, чуден. Съвсем случайно го ловнах Simple Smile. Ако няма Т и кашлица, си свиркайте направо  Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт