"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 26

• 40 738
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
в друга тема тук съм срещала коментари на други мами, които също са имали усещания много рано след зачеване. Явно има нещо...или организма реагира по някакъв начин, индивидуално...знаем ли

# 691
Аз получих симптоми доста време след теста - може би чак в 7-8 г.с. Но пък направих теста чисто интуитивно 10 дни след О и беше +.Интуицията ми показа, тялото не.

# 692
  • София
2-3 дни след ову няма как да има бременост, тогава има една оплодена яйцеклетка която плува в маточните тръби!
До преди месец бях бременна и то с близнаци, за съжаление бременността приключи в 9 седмица, но изобщо не съм имала никакви симптоми до последно!
Така, че не търсете такива особено преди закъснение, няма от какво да са, преди имплантация и отделяне на ЧХГ, няма как да има и промяна в останалите хормони!

# 693
2-3 дни след ову няма как да има бременост, тогава има една оплодена яйцеклетка която плува в маточните тръби!
До преди месец бях бременна и то с близнаци, за съжаление бременността приключи в 9 седмица, но изобщо не съм имала никакви симптоми до последно!
Така, че не търсете такива особено преди закъснение, няма от какво да са, преди имплантация и отделяне на ЧХГ, няма как да има и промяна в останалите хормони!
Нарастващите стойности на ЧХГ предизвикват неразположенията при бременните, а 2-3 дни след О, този хормон все още го няма, защото имплантацията настъпва най-рано на 5-6ти . Нандин е права Simple Smile

# 694
  • София
5-6 ден се излюпва ембриона, имплантацията започва най-рано 7-8 ден и не е нещо което е за 1-2 часа, процеса на имплантация продължава 2-3 дни.

# 695
  • На север
Е наречете ме луда, но аз тогава усетих, че май съм бременна. Никога преди не съм го усещала. Болките в гърдите 2,3 дена преди да ми дойде си бяха по-болезнени от обикновенно и все още продължават. Предният ден бях си направила салатата понеже ми се ядеше, а този ден я изхвърлих, заедно с виното. Буквално ми се повдигаше от тях и сега съм така. Аз съм голям любител на виното Simple Smile Винаги съм била. Вино не съм връщала.

# 696
  • София
Само не знам, как си усетила нещо, което не е било, защото към онзи момент не си била бременна!

# 697
  • На север
Знаете ли в този живот има много необясними неща. Дори човекът като създание е все още една загадка. Който иска нека си бъде прагматик, но е факт, че тези неща съществуват. На мен например една напълно непозната жена ми каза в деня, в който всичко се е получило, че ще забременея ей така без да я питам. Каза ми, че всичко ще се промени за мен, че сега е момента да действам и че декември ще разбера. Simple Smile Аз я помислих за луда. Каза го без да ме познава и знае абсолютно нищо за мен, нито че мислим за дете. И то взе че стана. Айде давайте сега прагматичните и логичните обяснения. И не не съм ходила на гадателки и тем подобни. Просто помогнах на жената и тя реши да ми помогне обратно безрезервно. Не всичко е книги, науки и доказателства. Има много неща, които не зависят от нас и които са писани да се случат или не. Хората са казали, че по Коледа стават чудеса. Предпочитам да съм лудата, вярваща в чудеса, пред начетен прагматик. Весело изкарване на празника и нека и вашето чудо се случи. Simple Smile

# 698
  • София
В медицината нещата са точни и ясни. Особено при положение, че толкова много ембриони се отглеждат и наблюдават в първите 5-6 дена от развитието им. Оплодена яйцеклетка не означава бременнос! Самото оплождане с нищо не влияе на организма. Все едно ние, които правим ин-витро да почне да ни се гади още докато ембриона е в ембриоскопа...
След като ти си следила овулация, значи сте правили опити, не подценявай подсъзнанието и силното желание, като нищо те са най-вероятната причина за твоите "бременни симптоми"

# 699
В дните около О имунитета пада, за да може ако се получи оплождане организма да не го отхвърли като чуждо тяло. Поради това обаче много момичета в дните около О и през лутеалната фаза могат да се почустват настинали, хремави, отпаднали, а също и да им прилошава. Друга причина може да е високия прогестерон, който намаля перисталтиката и може да причини затруднено храносмилане и гадене.
   Все още не е напълно разгадана причината за сутрешното гадене. Учените предполагат че се дължи на ЧХГто което плодът произвежда,  ама историята е доказала че те могат да предполагат много неща  hahaha
   Да не забравяме че оплодената яйцеклетка е чуждо тяло за организма с различно от нашето ДНК. Ние може да не знаем че я има, но тялото ни със сигурност знае, така както знае всеки път като се заразим със грип или с някой вирус.,  или дори като ни се забие някой трън в пръста.

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 03:30 от geizer

# 700
  • София
Явно всички трасплантирани се чувстват грипозни и постоянно им се гади.... цял орган със съвсем чуждо ДНК, че и имунитет нулев.

# 701
Здравейте ,
Лично аз и друг път съм чела за жени , които са имали симптоми твърде рано .Истина или не , внушение или не , важен е крайния резултат да е на лице ☝
Гейзерче , чакамеее🤓
Редактирам : започна да ми цапа пак розово и явно ще ми дойде след няколко дни , но ето че съвпадна с моята дата. Означава ли това , че ми липсва някакъв хормон или нещо подобно , което не позволява на лигавицата ми да "узрее" на време и за това ми се влачи така Ц . И от кога трябва да започна да пия Ясмин от сега или като дойде както трябва ?

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 09:38 от Силвия Атанасова_552024

# 702
Здравейте момичета Simple Smile гледам пак са заваляли бремелинки Simple Smile честито на виделите 2 чертички. Пожелавам ви леко бременеене. А на другите успешна и плодовита нова година.
Аз се завъртях да споделя едни дерзания. Бях споделила в началото на месеца, че имам аномалии със зацапване и съмнение за бременност, което обаче се разся бързо с отрицателен кръвен тест. Сега ме мъчи нещо ново. С този цикъл ми се случи нещо странно. По принцип съм с Ц средно 25- 26 дни с О около 10ти 11ти ден. Този цикъл не съм засичала О. Хич не го мислих, а пък то гадното още повече ме побърка. На 14ти ден вечерта имах бледо кафяво на тоалетната хартия. На 15ти ден вечерта - същото. Само тогава и само по веднъж. Работихме си ние както винаги. Трябваше да ми дойде около 26.12. Случвало се е обаче веднъж годишно Ц да е 30 дни. И ето 30тия ден беше вчера. От 26ти вечерта усещам напрежение като за идване на М. Обаче няма. А този път като никога гърдите ми дори не са напрегнати, нито болят, нито нищо. Обаче нещо ми направи голямо впечатление. Косата ми е толкова калпава, че трябва да я мия всеки втори ден, иначе се омазнява. И, изкъпах се аз на 24.12, времето минава, аз нищо... На 29.12 чак представете си се усещам аз, че не съм си мила косата, само душ, обаче косата не. И се поглеждам, тя като току що измита. Вобще не беше омазнена, ама хич. И днес мислех да правя тест. Обаче се замислих, че ако има нещо няма да се сдържа и ще кажа на таткото, а като го знам от вълнение ще се матира и отиде празника на кино. Та реших да оставя за утре - за едно прекрасно събуждане в новата година Simple Smile. Дано не е пак някой филм, защото вече се побърквам... Ох, много дълго стана, извинявам се за отегчението. Но така се вълнувам, почвам да чистя, че да не го мисля. Хубава нова година и ви чакам двете чертичкииии.

# 703
Здравейте момичета Simple Smile гледам пак са заваляли бремелинки Simple Smile честито на виделите 2 чертички. Пожелавам ви леко бременеене. А на другите успешна и плодовита нова година.
Аз се завъртях да споделя едни дерзания. Бях споделила в началото на месеца, че имам аномалии със зацапване и съмнение за бременност, което обаче се разся бързо с отрицателен кръвен тест. Сега ме мъчи нещо ново. С този цикъл ми се случи нещо странно. По принцип съм с Ц средно 25- 26 дни с О около 10ти 11ти ден. Този цикъл не съм засичала О. Хич не го мислих, а пък то гадното още повече ме побърка. На 14ти ден вечерта имах бледо кафяво на тоалетната хартия. На 15ти ден вечерта - същото. Само тогава и само по веднъж. Работихме си ние както винаги. Трябваше да ми дойде около 26.12. Случвало се е обаче веднъж годишно Ц да е 30 дни. И ето 30тия ден беше вчера. От 26ти вечерта усещам напрежение като за идване на М. Обаче няма. А този път като никога гърдите ми дори не са напрегнати, нито болят, нито нищо. Обаче нещо ми направи голямо впечатление. Косата ми е толкова калпава, че трябва да я мия всеки втори ден, иначе се омазнява. И, изкъпах се аз на 24.12, времето минава, аз нищо... На 29.12 чак представете си се усещам аз, че не съм си мила косата, само душ, обаче косата не. И се поглеждам, тя като току що измита. Вобще не беше омазнена, ама хич. И днес мислех да правя тест. Обаче се замислих, че ако има нещо няма да се сдържа и ще кажа на таткото, а като го знам от вълнение ще се матира и отиде празника на кино. Та реших да оставя за утре - за едно прекрасно събуждане в новата година Simple Smile. Дано не е пак някой филм, защото вече се побърквам... Ох, много дълго стана, извинявам се за отегчението. Но така се вълнувам, почвам да чистя, че да не го мисля. Хубава нова година и ви чакам двете чертичкииии.

Здравей, Принцеске,
Стискаме палчета да е това, което всички искаме да е💝 Ако си след 30 ти ден, трябва и нормален тест да отчете, та даже и да не е с първа урина.
Това зацапване е възможно да е знак за загнездване на ембрионче (мъничко рано) и аз много ще се радвам да е това, успех и чакаме с теб момента на добрата новина 💫

# 704
Много благодаря. Виж за имплантация не се замислих. По-скоро си помислих, че може да е знак за овулация. Но и в двата случая би трябвало да отчете. Само че не искам да бързам заради вечерта. Ще има много хора у нас, а ми се иска ако има плюс да си е само за нас поне за момента. А така ме сърбят ръцете за тестче... Стискам на всички палци да се хвалите наред с 2 чертички. А на мен си пожелавам търпение и най-после успех. Много се молех, много чакахме, дано сме го дочакали най-после. Целувки от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт