"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 26

• 40 738
  • 729
  •   1
Отговори
Тази тема е за всички, които имат съмнения, че може да са забременели. Моля, ограничавайте се само до задаването на конкретни въпроси. За споделяне на вълненията около забременяването потърсете двете отчетни теми в същия подфорум.

Полезна информация:

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА   овулация или на първият ден от закъснението.
Щом на уринарния тест се появи втора черта, колкото и бледа да е тя, теста е положителен

Във  въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първия ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване);
2) Метод на засичане на овулацията, ако има такъв;
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване);
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Моля задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание.

Успех и се надявам да намерите отговор на въпросите си!

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 20:24 от geizer

# 1
Пожелавам много положителни тестове в тази тема! bouquet

# 2
Запис и Благодаря за темата   Hug
Дано е пълна с двучертичкови   Praynig
Надявам се скоро да се похваля с ➕😇

# 3
Стискам палци на всички. Дано се похвалим и ние. Един хубав подарък за коледа да получим   Praynig

# 4
Дано момичета, на Коледа стават чудеса  Simple Smile Praynig

# 5
Здравейте и от мен! Надявам се всички, които искаме това чудо да се случи и с нас, да можем да се похвалим и зарадваме близките си с тази новина за Коледа! Надявам се чудото да е станало този месец. От няколко месеца правим опити за бебе, но за сега няма резултат. За 2-ри месец пия Клостилбегит поради липса на овулация и мисля че този месец се появи. Последния ми МЦ беше на 12/11/16. Имам в началото на тази година една неуспешна бременност, която завърши с мисед, но сравнително бързо се възстанових. Опитите за бебе ги започнахме преди няколко месеца. Силно се надявам този месец да е станало и този път всичко да завърши с едно здраво бебе.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 12:00 от pipihristovaA

# 6
  • София
pipihristovaA - има много теми, в които се обсъжда клостилбегита
В най-общи линии при стимулация с клостил се надявам да сте изпълнили задължителните неща:
- изследване на проходимост на тръбите (цветна снимка)
- спермограм ана мъжа
- изследвания за хламидия (поне, а най-добре и микоплазма, уреоплазма)
- микробиология (това си е стандартно и за неискащите бебе)
- да се изследва Щитовдината жлеза и пролактина
- да се проследи на ехограф следните:
           - първо, преди да се почне клостила да се види има ли кисти/задържани фоликули от минал цикъл
           - 2-3 днислед края на хапчетата да се види има ли фоликул/фоликули които растат
           - след още някой друг ден когато доктора каже да се види растат ли за овулация
           - накрая след О да се види имало ли е, минала ли е, пукнал ли се е фоликула или се е превърнал в киста

Надявам се всичко това да сте изпълнили защото;
- представи си имаш запушване на тръбите - колкото и О да имаш, колкото и да се стимулираш, бебе не може да стане
- ако мъжа ти има проблем, то колкото и О да имаш, като не може да се оплоди тази яйцеклетка ... - бебе няма
- ако имаш стара хламидална инфекция или друга активна или стара инфекция, която е в латентна форма, то риска за аборт е голям
- ако има проблем с Щитовидната жлеза и ТСХ е много над 2, то риска за ранен аборт е по-голям
- ако пролактина е висок, той подтиска хормоните и О може да няма, а ако има е некачествена

п.п. Пиша всичко това, защото все повече и повече мнения чета, за прием на клостилбегит без никакви изследвания, а повечето жени вярват на докторите и са не един, а мног ослучаи в които после се оказва, че има и някакъв друг проблем и тези хапчета са напразно пити.
Не знам дали си си чела листовката, но стимулацията на яйчниците е определени пъти в живота на една жена, тя намалява яйчниковия резерв. Клостила е един от леките препарати, но пак има ограничение.
В крайна сметка колко пъти ще ги пиеш с риск ако има проблем да е напразно?

Все пак се надявам доктора да е изследвал всичко това и да е свестен, но ако не е - сменяй, стимулация извън репродуктивна клиника е като да си напишеш прусъдата на яйчниците.

Иначе аз лично забременях така - с клостил, но с прегледи, изследвания и пълния набор от всичко което е нужно, за да ми е спокойно, че имам по-голям шанс за успех и като имам успех всичко ще е ок.

# 7
Записвам се да следя темата. Успех на всички и дано много  EFP  да имаме.  bouquet

# 8
Стискам палци да е станало  Praynig

# 9
Здравейте момичета! незнам дали е точното място на което да задам вапросите си, но съм новичка във форума  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Та да си доида на въпроса.... На 24 години съм и мисля че съм бременна  Sad с приятеля ми го правим без кондом но никога не е свършвал в мен! Последният ми цикал беше на 10.10.2016 но този месец никакъв го няма! преди два дни отиваики да пишкам забелязах розово зацапване по бикините ми.. имам болки в кръста и в яйчниците. закъснението е повече от 20 дни... ще съм много благодарна ако някоя от вас може да ми помогне!  Laughing само да оточня ако има бебе макар че много искам немога да го родя поради причини в отношенията с приятеля ми... Cry Cry Cry

# 10
  • София
направи си тест за бременност - купи си от аптеката, прочети как се прави на опаковката и го направи, ще покаже веднага
Има още доооста причини за състоянието ти освен бременност, ако е отрицателен отиди на доктор.
Предвид, че не искаш бебето ако го има, пак ще трябва да отидеш на доктор, но поне направи тест да си успокоиш душичката ако не си бременна

# 11
честно казано ме е страх от резултата, но да ще си направя тест исках само да разбера дали наистина розовото зацапване може да е признак за бременност! Като чета във форума някои от жените казват че след като са имали розово зацапване резултата е положителен. Благодаря!

# 12
Направи си тест и ще стане ясно дано е това което искъш Simple Smile

# 13
  • София
е какво има да те е страх?
Ако си бременна, колкото повече се бавиш, толкова по-сложен е аборта след това.
Действай за твое добро!

Ето ти една причина за зацапването: Не си имала овулация, съответно нисък прогестерон и хоп зацапване Wink
Не се шашкай толкова много ами отиди купи тест бързичко Wink

# 14
Здравейте.
Възможно ли е след овулация на 22 и усилени опити днес болката в зърната ми да е от възможна бъдеща бременност или просто отново ще ми дойде цикъла?
Съмнявам се толкова рано да има симптоми на бременност,но пуста надежда...

Общи условия

Активация на акаунт