"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 26

• 40 738
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • София
detelinaaa - на много жени след спиране на противозачатъчни цикъла се обърка. Тези хапчета не са лечение на поликистоза, с тях абсолютно нищо не си постигнала.

Ако искате бебе ще трябва да се обърнете към репродуктивна клиника, да се направят нужните изследвания и на двамата и да ви назначат някаква стимулация, за да имаш О. Можеш да изчакаш няколко месеца и да следиш за О, но при положение, че нещата се повторят и цикъл нямаш толкова месеци отново, то няма как да стане без репродуктивен доктор. Моето положение преди повече от 5-6г беше същото, забременях, но с помоща на репродуктивен доктор. Не съм правила инвитро, просто ми помогнаха да имам овулация. Преди да отида в клиниката, другите доктори ме размотаваха и ми предизвикваха цикъла с дуфастон, но О не съм имала, следователно и нямаше как да забременея. Поликистозата не се лекува с противозачатъчни. Правят се изследвания на хормони, на инсулина, кръвната захар, андрогените и т.н.т. и се заключва от къде идва проблема и с каква терапия той може да се подобри.
Ако не искате да чакате и да губите време - отивайте при специалист. Ако искате да поизчакате, следи за О, прави тестове, понякога при ПКЯ, О се появява на 40-тия ден, друг път на 50-тия, може и да има по-ранна, а може и да няма въобще.

tanya27 - ти наистина си изпила много таблетки, но за кратко време. Когато се пият за по-дълго време, прогестерона се увеличава по-плавно. Сега трябва да мине повече време да достигне пика от дуфастона и да почне да спада, за да ти дойде цикъла. Ще дойде, но схемата за 10 дни е по-подходяща или поне 5 дни. Тъй като никой не изследва прогестерон преди да изпише дуфастон, ти не знаеш колко е бил той и колко му е трябвало, за да дойде цикъла. Просто почакай.

# 46
Здравейте.Извинявам се предварително за глупавият въпрос..с приятелят ми попринцип се пазим и нямаме намерението да си иамме бебе скоро време.И друг път съм си правила тестове но такъв резултат не съм получавала..въпроса ми е какво означава тази контролна линия че теста не работи ли? И само аз ли виждам контура който е на мястото на втората черта http://www.prikachi.com/images.php?images/31/8974031B.jpg

# 47
  • София
и аз вижам контур, но той е бял, а ако е бременност трябва да розова чертичка

Със сигурност повтори теста, тук не може да се каже с яснота какво е, по-скоро е отрицателен ако мога да предполагам, но това си е за повтаряне на теста

# 48
Знам,че е рано,но си направих тест sure check и надеждата в мен умря Cry Cry Cry

Късмет на всички момичета този месец Praynig

# 49
  • София
Мадлеeн - я припомни... Кога ти е била О (ако си я следяла)
Кога трябва да ти дойде (ако цикъла ти е редовен)

# 50
Мадлеeн - я припомни... Кога ти е била О (ако си я следяла)
Кога трябва да ти дойде (ако цикъла ти е редовен)

Доктора видя спукан фоликул на 23...
Не съм с редовен,с ПКЯ съм

# 51
  • София
от 23-ти до сега са минали 9 дни.
Не се знае колко дни преди прегледа се е спукал, предполагам под 5.
Шуърчека отчита бая по-късно от престо принципно.

Според мен или изчакай още 3 дни и направи пак шуър, или пусни един кръвен тест или утре пробвай с престо, те са 2 в кутийката, утре и в други ден по един.
Колко беше голямо жълтото тяло?

# 52
Мадлен , според мен има още време ! Успех

# 53
Brayda  Нямам спомен и листа от доктора сега не е при мен. Попитах в аптеката първо за Престо,но нямаха..не ми се иска да ходя за кръвен и да се надявам отново. Имам ПМС,болки в гърдите и се надявах да е от нещо добро,но   Cry ooooh!

Силвия Атанасова_552024 Благодаря!

# 54
  • София
е, че той кръвния е толкова категоричен, какво има да се надяваш...
По-скоро с уринарните, като не знаеш кое кога се е случило ще се надяваш и след всеки отрицателен ще си мислиш, че е още рано.
В случая Шуърчек рядко отчита преди 13 ден след О, при теб той може да е утре, а може и да е след 4 дни.
По големината на жълтото тяло, което е измерил док, може да се даде предположение кога е била О.

Щом не искаш кръвен, просто изчакай 2 дни и направи пак тест, нищо др не ти остава.
Късмет!  Praynig

# 55
Благодаря!  Hug
Ако все пак се навия за кръвен,ще пиша резултата..четох,че за да е положителен е хубаво да е над 25 MIU/мл Rolling Eyes

# 56
  • София
зависи от деня след О
Примерно когато бях бременна, на 10-ти ден след О, теста ми имаше стойност мисля 24, после на 11-тия ден беше станал 95
При положение, че вече 100% са минали поне 9 дни, то теста ти би трябвало да е много над нулата, просто не винаги уринарните отчитат.
При мен на 10-тия ден преди кръвния тест, престото беше положително. В деня с резултат 94 направих и шуър за спомен и чертата там беше едва забележима. Въпреки, че го дават с 20 чувствителност, според мен не е, по-скоро трябва да се следва правилото от 1-вия ден на закъснението, когато чхг е поне 100 и ще отчете.
А и в кръвта чхг е винаги по-висок отколкото в урината, за да навлезе в нея е нужно още време.

Дано имаш късмет и да има положителен резултат Simple Smile

# 57
Здравейте мили момичета и аз съм нова в света на BG-mamma .На 22 съм с мм искаме второ детенце , много се надявам да е станало .Последният ми цикъл беше на 07.11 вече нямам търмение да разбера.Имам болки  ниско долу и предния път така ми беше и мислех , че ще ми дойде , но не ивах прекрасна бременост и още по-прекрасна принцеса вече на 1 и 10 месеца.Сега всичко ми е сякаш ново непознато .Искам да Ви питам ако утре пусна кръвен тест дали ще отчете резултат.Благодаря Ви и стискам палци всички да видим желания резултат Simple Smile

# 58
  • София
редовен ли ти е цикъла и кога трябва да ти дойде?
Засичала ли си О?

# 59
Ооо да абсолютно редовен идва точно навреме никога не ми закъснява . О МИ беше на 21 тези работи ги следя стрикно .С предната ми бременост бях планирала всичко  стана от първия път всеки път след акта лежах 2 и половина без да ставам.Но този път не съм прилагала такива мерки и незнам дали ще е станало .И наистина имам много силни болки ниско долу даже и в момента съм се превила на кълбо .Вчера си направих тест тъй като изобщо не ми се чака незнам дали ми се привидя но имаше много лека втора черта почти незабележима.Трябва да ми дойде на 05.12

Общи условия

Активация на акаунт