"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 26

• 40 738
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Според мен е положителен, но направи нов доста се е оцветил Praynig
  благодаря за бързия отговор,еми ще си купя нов  утре пак ще пробвам дано да е положителен ...

# 601
  • Varna
Успех Peace

# 602
Да и аз мисля, че най-вероятно е положителен и дано се окаже така. Имам едно притеснение, на 4-ти януари имам час за вадене на мъдрец, а тогава /не/чакам цикъл. Взела съм си един тест да го направя сутринта преди часа. Много ми е притеснено дали ще покаже вярно.  Tired

Знаеш ли .. аз си направих тест на деня в който трябваше да ми дойде и беше отрицателен .. след 5 дни .. положителен .. хихи .. така че .. дано при теб отчете правилно Simple Smile

# 603
zdraveite,izvinqvam se za kirilicata .Nova sum I za purvi put pisha tuk,spored vas moje li da ima bremennost a testa da ne otchete,dnes trqbvashe da mi diode no za sega vse oshte nishto,pravih test za bremennost I to 2 ,no sa otricatelni

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 21:31 от AnMary

# 604
Момичета може ли да ми помогнете да си разчета резултатите? Резултата от първия ми кръвен тест който си пуснах 4 дни преди цикъл беше 11.9 тази сутрин 5 дни след първия тест и на 1 ден закъснение резултата е 291.3 добре ли е? Прогесторон резултата ми е 23.69 ng/ml при стойности жени фол.ф.<1.4 лут.ф. 3.34-25.56 ср.лут.ф. 4.44-28.03 как да го разбирам добре ли е в норма ли е?

# 605
  • Varna
Включвам се само за кръвния тест за бременност- много е добре за един ден закъснение  Hug

# 606
Да и аз мисля, че най-вероятно е положителен и дано се окаже така. Имам едно притеснение, на 4-ти януари имам час за вадене на мъдрец, а тогава /не/чакам цикъл. Взела съм си един тест да го направя сутринта преди часа. Много ми е притеснено дали ще покаже вярно.  Tired

Знаеш ли .. аз си направих тест на деня в който трябваше да ми дойде и беше отрицателен .. след 5 дни .. положителен .. хихи .. така че .. дано при теб отчете правилно Simple Smile
С редовен цикъл ли сте? Питам понеже съм с редовен цикъл но предния месец ми дойде на 25дни а този вече е 27 ден и го няма (надявам се и да не дойде) Simple Smile

# 607
Удвоява се на всеки 25.4 часа или на 1.1 ден. Не е ли много бързо? А за прогестерона незнам в коя категория да гледам дали в лут.ф. или в ср.лут ф.? Дали е добре ли е резултата?

# 608
  • София
чхг е супер!!
Прогестерона е хубаво да е над или поне на горна граница, според мен има нужда от малко допълнително, отиди на доктор, дано ти обърнат внимание. На 3-ти януари ще се види сакчето вече, но за прогестерона преди това трябва да си отишла.

# 609
Моя прогестерон зле ли е? Много под горната граница ли е? Ти кое гледаш за горна граница? Има ли вариант сам да се покачи?

# 610
  • София
Не е зле, но според мен има нужда от малко.
Ако аз бях и моя лекар беше видял изследването, щеше да ми изпише.
Не знам какво е средна лутеална фаза, но при бременност е хубаво да е над горната, за да си сигурна че няма проблем.
Ти си прецени какво да правиш.
Моя и на доста още жени като бяхме бременни беше над 100 при референтна 86

# 611
Съгласна съм с Брайда. При мен прогестерона беше 76 при горна граница 86 и ми изписаха Дуфастон превантивно. А за удвояването - супер е. При мен се удвояваше на 17 ч. в началото,  дори ми се прокрадваха мисли за близнаци,  но си е едничко.

# 612
Не, не, прогестерона си е супер. Мерните единици са различни, и от там идва разликата. Ето тук има графика за нивата по  седмици http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/prgstrn_prgnnc/.  А ето тук са дадени и референтни граници при различните мерни единици http://www.arsmedica.bg/lab/hormoni/progesteron

Момичета, и аз имам въпросче. Днес ми е 7ми ден след О и ми се появи бяло течение. Възможно ли е да се дължи на евентуална имплантация или пак ще трябва да  тичам по доктори  Sad newsm78

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 00:52 от geizer

# 613
То е ясно, че са различни мерните единици. Въпросът е, че стойността трябва е над горната реф.граница без значение от единицата на самата лаболатория.Така поне смята моят доктор,това знам и аз от форума.

# 614
Само че нивото на прогестерона нараства с напредването на бременността. Аз затова съм приложила графиката. Ясно се вижда че от 4та до 6та ГС нормалното ниво е 21-26nmol. А мечтателка ако не се лъжа е някъде съвсем в началото на 5та ГС. Това разбира се е мое мнение, лекарят и най-добре ще прецени

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 03:23 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт