ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 353
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Абе моите девойки хич нямат желание да се обръщат.Както ги сложа , так си лежат.Като им писне ,почват да мрънкат да ги преместя.М ъжа ми казва,че щото не ги оставяме.Ми жал ми е като почнат да забиват главички и да плачат.

Ирен, чувала съм, че някои деца по-късно се обръщат. Нали са и по-пухкавички, може да им е трудно още. Ще свикнат, не се притеснявай. Можеш да опиташ да ги залъгваш с играчки  - остави ги на килимче на земята и им разхвърляй играчките наоколо. Ако нямаш килимче, може и върху спалнята, но ги наглеждай, че много са бързи понякога. Mr. Green

Ние вчера въведохме круша, засега няма реакция. По този повод исках да ви питам дали обработвате плодовете термично преди да ги поднесете на бебето ? Става дума за домашните пюренца. Имам домашни круши и ябълки от свеки - крушата е мека, но ябълката не знам как да я проготвя.
С ябълката може да приготвиш кисел.

# 271
Да и аз ги минавам на пара, и аз мисля, че сурови ще я раздразнят, все пак в плодовете си има киселинност. От вчера давам по малко бананче, но него нищо не го правя, само съм го оставила да поомекне, хем да се пюрира по-добре, хем да е по-сладък.

# 272
  • София
Момичета, които давате АМ. Кога мислите да преминете /или кога преминахте/ към 2-ка?
От няколко дни ми се струва, че бебо не се засища от млякото - Hipp 1.  Буди се и нощем, това може да е и от зъбите, но все пак...
На 6 месеца става другия петък и се чудя може ли да мина сега или да изчакам?

# 273
Magi, как е днес бебочето? За мен това си е реакция към ябълката, но в същото време може ябълката да е прочистила лоши неща от чревцата. Определено е добре да се консултираш с лекар. При Огнян акото става по-киселинно и само на кърма да е при никнене на зъбче. Рязко му става дупето маймунско. След няколко намазвания и се оправя,а и акото е било по-зеленикаво.
Огнян плаче от новите твърди акита.

# 274
Да се похваля,че официално от вмера започна моята лудница с постоянното обръщане по корем. Досега не е имал особени желания,въпреки гимнастики и игри,а установих,че най-добрата гимнастика е преобличането на тез малки октоподчета Simple Smile. Та така...вече сме в групата на обръщащите се по корем. Цяла вечер само това е правил Simple Smile. Тъкмо на финала на 5 месец. Влязохме в общоприетите норми Simple Smile

# 275
Плодовете се дават термично обработени засега.

# 276
Абе моите девойки хич нямат желание да се обръщат.Както ги сложа , так си лежат.Като им писне ,почват да мрънкат да ги преместя.М ъжа ми казва,че щото не ги оставяме.Ми жал ми е като почнат да забиват главички и да плачат.
Да ти кажа,че мъжа ти може и да е прав. Аз също скачах да помагам на човечето,но в един момент си дадох сметка,ме ако не го оставям по малко сам да се тормози и хич няма да се науми на нищо. Това важи за всичко,между другото. Майките и бабите са склонни веднага да се притичват на помощ. Simple Smile

# 277
По принцип знам, че ябълката е отлична дори за първа храна, защото шансът за реакция е много малък, нооо както винаги това не е гаранция и най-добре се чуй с педиатърката си. Ние имахме подобен проблем, само дето акото не беше зелено. При нас се случи така - дявах пюренца тиква, морковчета, сливи, ябълки, пъщарнак, картоф и в един момент малката се запече, ама зверски, има ако, напъва напъва и едвам излиза по малко и то начесто, явно от цялото това напъване я заболя дупето и беше много раздразнена плачеше често или просто си викаше и се караше нещо. Спрях пюретата и давах само мляко, първите няколко пъти имаше малко слуз в акото, но почна да се изаква по-лесно и дупето се успокои, бяха се появили и пъпчици и мазах със Судокремче, след няколко дни когато нещата влязоха в норма почнах пак пюре само на обяд, сега давам и следобяд и следя как ака, много ли се напъва и такива неща.
Може при теб да не е точно от ябълката, а времето да е съвпаднало, но пак питай.
Да попитам като съм въвела картоф, сега сладкия картоф трябва ли пак полека да го въвеждам или може да дам по-голямо количество?
Аз въведох батата като нов зеленчук. За мен това няма нищо общо с картофа,освен по форма. По-скоро прилича на тиква.

# 278
Момичета, които давате АМ. Кога мислите да преминете /или кога преминахте/ към 2-ка?
От няколко дни ми се струва, че бебо не се засища от млякото - Hipp 1.  Буди се и нощем, това може да е и от зъбите, но все пак...
На 6 месеца става другия петък и се чудя може ли да мина сега или да изчакам?
Аз още не съм преминала на двойка рано ни е чак на 27 прави 6 месеца.Но с каката бях пратила веднъж мъжа ми да купи АМ и не беше видял че е 2 ка а и аз забелязах късно и и дадох нищо не и стана.

# 279
Аз имам още една кутия 1 и мисля да пробвам 2 на Хип.

Някой поръчвал ли е от сайта "Косара"? 4ти ден поръчката ми седя чакаща, а никой не вдигна на телефона им.  newsm78

# 280
  • Русе
Плодове сурови им е рано май. Не помня кога дадох на каката, ама пролетта ще е било, т.е. 9-10 месеца, до тогава варени. Само банана суров, много го обичаше смесен с авокадо - чуден крем става. Че и аз ядях Laughing Беба май ще се захранва сама - снощи баща й я почерпи от нашите картофи, не на пюре - ами смука си го, хапа, мляска с венците...Хич не му се мръщи и не го плю... То вярно че има три изникнали зъба и два на път ама...Май ще практикуваме ЗВБ

# 281
  • Стара Загора
Колко дена след ваксина въвеждате нова храна?
Алекс само се чуди как да се обърне по коремче , апък нали и от скоро се научи.За обратното скоро май няма да е.

# 282
Ирен ние също все още не се обръщаме, а другата седмица ставаме на 6м, но и на това ще му дойде времето. Педи каза, че и тежи дупето и е тромавичка, захлюпва главата ама дупето чака някой друг да го помести. Happy mijj аз имам една пълна кутия и след като свърши минавам вече на 2ка. Маги голям ужас сте преживяли. Мойта бухтичка не хареса ябълката, едни гримаси, едно плюене... Аз педложих на хип и като я близнах ми беше доста кисела, смостоятелно не я хапва, но с нещо комбинирано се приема. Понеже няколко страници назад се коментира за промоции и пюренца да ви попитам на какви цени купувате пюренцата на хип 125гр ? Аз ги вземам на 1.99 та се зачудих това евтино ли е newsm78
Вчера започнах въвеждането на круша  за сега се хареса ама да видим. Когато давам плод винаги първо зеленчука после плодовото уж да не дразни стомахчето. Няколко дена правя домашни пюрета вече се специализирах и на Алекс много и харесват. Само дето ни е ограничен домашния асортимент. Незнам от къде вземате био продукти  в нашия град май само в била съм виждала newsm78 Четох в една тема, че на Бондюел замразените зелвнчуци били качествени и мисля да взема да опитам какво е вашето мнение?

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 14:30 от fly_90

# 283
Колко дена след ваксина въвеждате нова храна?
Алекс само се чуди как да се обърне по коремче , апък нали и от скоро се научи.За обратното скоро май няма да е.
Аз изчаках 5 дена Peace

# 284
Физиономията на близо 80 годишната ми баба при вода на бебе+аспиратор за нос+прахосмукачка = безценна.  Joy
Ей, така изглеждаше:  newsm09 Коментар: Вие, младите... не сте добре!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт