ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Имаме си много хубава група във ФБ "Родени юни 2016"
....
Антон почна да ака всеки ден, даже по 2-3 пъти, но изкарва по малко твърдо ако като пластелин. На друг случвало ли му се е?
От кога ще давате грах и какъв?
...

Тъкмо се присъединих и във ФБ Simple Smile
И при нас ефекта от захранването е същия от около 1 седмица ака по 1-2-3 пъти, в началото сутрин е точно пластелиново и разбира се с друг цвят...стига толкова подробности Simple Smile хахах
Не мисля че е притеснително.

Аз чак след около 1 месец след като сме започнали със зеленчуковите пюрета съм подготвила едно смесено, грах с картофи и още  нещо беше... та така ще го въведа.

# 256
  • София
Дени, а какви каши даваш? Аз ще почна да му давам след 2-3 седмици, но нищо не разбирам от каши. Доколкото разбрах трябва да са безглутенови и безмлечни. И те ли се въвеждат като пюретата с по 2-3 лъжички?

# 257
Знам, че е хубаво да се пие вода, но не се сещам Sad трябва да си направя напомняне, че после и аз се чудя, аджеба защо имам целулит.
Честита 1/2 годинка, Айс. Здраво, усмихнато и щастливо бебче! И ние след 3 дни правим половин годинка, а пък от 6 ти юни, бях започнала уж да раждам  Laughing
Сорента, те и моите искаха да ги мамосвам и татосвам, но някак си не се разбрахме, та от там любовта ни гасне пом/у ни  Simple Smile само мога да поздравя всички с разбрани свекър и свекърва!
Решихте ли, дали и как ще празнувате Нова Година?

# 258
Дени, а какви каши даваш? Аз ще почна да му давам след 2-3 седмици, но нищо не разбирам от каши. Доколкото разбрах трябва да са безглутенови и безмлечни. И те ли се въвеждат като пюретата с по 2-3 лъжички?

Давам вече от около 1 седмица оризова на Милупа и сега оризова с банан на Тьопфер. Безмлечни са, затова е препоръчително да се приготвят с АМ. Педиатърката ми каза че при кашата нямало захранване направо да давам пълна порция, но аз първите 2-3 дни давах половин порция каша, половин порция АМ. и чак от 2-3 дни сега изяжда по пълна порция само каша, т.е. реално имаме заместено хранене.
 По принцип кашите се дават около 3-4 седмици след захранването със зеленчуковите пюрета.

# 259
Днес за първи път приготвих оризова каша на Милупа. Стана много гъста, а спазих указанията. Такава ли си е или?

# 260
Писах, писах и всичко се изтри Sad Честита половин годинка на всички бебоци! Голяма дискусия сте заформили за захранването. Пък аз да се оплача - има ли друго бебе да не иска да яде? Днес отново я пробвах моята мома - то плюе, стиска уста, лъжица да не види...Пък вкусно картофче и направих, с кърма Simple Smile  С каката не съм имала такива проблеми, ядеше си. Ама тази малката...почти на шест месеца е, удвоила е рожденото си тегли, гледа ни с интерес като ядем, държи си играчките и ги гризе...Абе на теория готова за захранване ама на практика тц...Ще я пробвам няколко дни, ако не става ще поизчакам...Иначе на мен никой не ми се меси за хранене и гледане, ама аз и преди съм споменавала, че свекърва ми е рускиня, там е друг манталитетът.
Картофът масово отвращава лапетата. Аз два дена го мъчих,после направих почивка и започнах наново,но с тиква,към която после добавих картоф и постепенно намалявах количеството на тиквата. Резелтатът е,че чист картоф просто скоро май няма да яде Simple Smile Така че пробутвам картофа към други по-приемливи явно неща.

# 261
Здравейте мами! Нямах време да се разпиша последните дни.
Тази вечер наистина ужасно се притесних. Вчера на обяд дадох за първи път пюре от ябълка , но само 1 лъжичка. Хареса му , но реших да не рискувам с още една. Така.. днес от сутринта се почна едно акане общо 4 пъти, беше спокоен цял ден, но към 7 вечерта  се събуди усмихнат и вс ок но след няколко минутки се изака и започна да пищи и превива. Беше зелено със слуз /за първи път е такова/ едва го измих, миличкото пищеше и плачеше...и аз с него... Цялото дупе се зачерви , и това не се е случвало досега, а на последната смяна беше добре. Намазах го с кремче едва едва защото адски го болеше Sad .. Моля ви кажете на какво може да се дължи?? Аз си го обясних с ябълката и раздразнено стомахче. Нямаше температура (меря я по 3 4 пъти на ден), нито сополки. Утре сутрин ще звъня на педи, скептична съм към нея както знаете, но няма как да не звънна.. От дригата седмица  започвам да приготвям домашни пюрета , че тея купешките повечето имат ужасен вкус , а и с това днес не ми се рискува повече. И смятам за известно време да спра да давам пюре. От зеленчукови никога не е имал реакция. От плодовите съм давала банан и слива и също ги е приемал добре. А напоследък само кашата си изяжда и видимо я харесва повече от пюретата.  newsm78 ooooh! Confused

# 262
По принцип знам, че ябълката е отлична дори за първа храна, защото шансът за реакция е много малък, нооо както винаги това не е гаранция и най-добре се чуй с педиатърката си. Ние имахме подобен проблем, само дето акото не беше зелено. При нас се случи така - дявах пюренца тиква, морковчета, сливи, ябълки, пъщарнак, картоф и в един момент малката се запече, ама зверски, има ако, напъва напъва и едвам излиза по малко и то начесто, явно от цялото това напъване я заболя дупето и беше много раздразнена плачеше често или просто си викаше и се караше нещо. Спрях пюретата и давах само мляко, първите няколко пъти имаше малко слуз в акото, но почна да се изаква по-лесно и дупето се успокои, бяха се появили и пъпчици и мазах със Судокремче, след няколко дни когато нещата влязоха в норма почнах пак пюре само на обяд, сега давам и следобяд и следя как ака, много ли се напъва и такива неща.
Може при теб да не е точно от ябълката, а времето да е съвпаднало, но пак питай.
Да попитам като съм въвела картоф, сега сладкия картоф трябва ли пак полека да го въвеждам или може да дам по-голямо количество?

# 263
Ето...докато съм писала поста, в ФБ групата се е вихрил друг спор.  Mr. Green Но пък мамата е написала, че от 5 месечни децата й са на обща храна - кренвирши, бисквити, цитруси...

Толкова е тъжно...  Tired
Тази мама визирах Simple Smile Така било в Холандия, а ние тук тъпите в България нищо не сме разбирали Simple Smile
Хаха,е тооо в Холандия и кексчета хапват...може пък и с тях да захранват...кви картофи...кви 5 лева...ей това ме развесели

# 264
  • България
Уф.,Маги, гадна работа!Как сте днес?Чак пък от една лъжичка?Но наистина изглежда като алергична реакция.Д а не е към някоя от съставките на пюрето newsm78
Не знам какво слагат вътре.Аз готови не съм давала.
Тзи нощ при нас Чудото се случи.При първото събуждане на Теодора към 2.30 дадох вода и спа още няколко часа.За пръв път се случва това.Дето все казват"дай му водичка" Laughing

# 265
Magi,защо не я смениш тая педи? Ако нямаш доверие в лекаря,то към кой да се обърнеш при нужда? Минахте ли ортопеда? Ние на 19.12 чак сме на консултация...нямам търпение да видя кви мерки и теглилки сме:) днес мисля да се подготвя и утре захранвам с картофче...стискам си палци:)

# 266
  • България
Абе моите девойки хич нямат желание да се обръщат.Както ги сложа , так си лежат.Като им писне ,почват да мрънкат да ги преместя.М ъжа ми казва,че щото не ги оставяме.Ми жал ми е като почнат да забиват главички и да плачат.

# 267
Абе моите девойки хич нямат желание да се обръщат.Както ги сложа , так си лежат.Като им писне ,почват да мрънкат да ги преместя.М ъжа ми казва,че щото не ги оставяме.Ми жал ми е като почнат да забиват главички и да плачат.

Ирен, чувала съм, че някои деца по-късно се обръщат. Нали са и по-пухкавички, може да им е трудно още. Ще свикнат, не се притеснявай. Можеш да опиташ да ги залъгваш с играчки  - остави ги на килимче на земята и им разхвърляй играчките наоколо. Ако нямаш килимче, може и върху спалнята, но ги наглеждай, че много са бързи понякога. Mr. Green

Ние вчера въведохме круша, засега няма реакция. По този повод исках да ви питам дали обработвате плодовете термично преди да ги поднесете на бебето ? Става дума за домашните пюренца. Имам домашни круши и ябълки от свеки - крушата е мека, но ябълката не знам как да я проготвя.

# 268
  • София
Маги, моя памперс така реагира на крушата. Бях му дала една лъжичка (първото му пюре) към 11 часа и след това към 19 часа се изака и после почна едно присвиване и рев. Той реве, а аз с него. Щях да се побъркам от вина. След час прививане заспа, а после като се събуди му нямаше нищо. Още не смея да му дам круша Wink
Ирен, бебчо най-накрая е бил готов да спи цяла нощ и не е бил гладен. Скептична съм към това с водата. Гладно бебе не се лъже с вода Simple Smile
И моя памперс не се обръща. Вчера го пробвах и на пода и резултата беше само рев. Внимавам да не го оставям необезопасен, че вероятно ще ме изненада с обръщане в най-неподходящия момент Wink
От днес ще захранвам с тиква по принуда. Просто освен картофи, още за 2 обяда моркови и много тиква друго няма в къщи.Вуина ми уж щеше да го гледа за час-два докато напазарувам био зеленчуци, но няма да идва до София, а мъжа ми се прибира късно. Навън ми се струва много студено и не смея да изляза с бебето. Идва ми да гръмна някой! Добера ли се до магазин ще си купя повече продукти и ще напълня камерата с пюрета!

# 269
  • София

Ирен, чувала съм, че някои деца по-късно се обръщат. Нали са и по-пухкавички, може да им е трудно още. Ще свикнат, не се притеснявай. Можеш да опиташ да ги залъгваш с играчки  - остави ги на килимче на земята и им разхвърляй играчките наоколо. Ако нямаш килимче, може и върху спалнята, но ги наглеждай, че много са бързи понякога. Mr. Green

Ние вчера въведохме круша, засега няма реакция. По този повод исках да ви питам дали обработвате плодовете термично преди да ги поднесете на бебето ? Става дума за домашните пюренца. Имам домашни круши и ябълки от свеки - крушата е мека, но ябълката не знам как да я проготвя.
И аз предполагам, че на слончо му тежи дупето и затова не се обръща Simple Smile
Круша както казах не давам, но снощи направих пюре от ябълка за днес и утре. Смятам, че са още малки за сурови плодове и зеленчуци. Аз изчистих ябълката, нарязах я на купчета и я готвих 5 минути на пара в уреда, а после я пасирах. Пюрето стана супер вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт