ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 296
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Маги,  как така се изправяте и пълзите вече? Не е ли рано още?

Момичета,  извинявам се, но какво е ЗВБ?

Ние ползваме комплект купички и лъжички от Икеа. Вършат ми работа и не съм се замисляла за други.

# 391
Маги,  как така се изправяте и пълзите вече? Не е ли рано още?

Момичета,  извинявам се, но какво е ЗВБ?

Ние ползваме комплект купички и лъжички от Икеа. Вършат ми работа и не съм се замисляла за други.

Пълзенето го започна случайно докато гледа клипче на телефона. Беше на единия край на леглото той на другия. Та така де започнах да го издърпвам за крачетата като достигне целта си и отново и отново. И го пробвах на пода след това и си стигна до стената за нула бройки Mr. Green естествено телефона беше там хаха. Знам че е вредно с тия телефони и телевизори, но вече се изчерпах и освен това и подскачане в ръцене ни (ММ и моите) нищо друго не го впечатлява.  
А за изправянето, преди няколко дни сгъвах прането в спалнята и го бях оставила да се занимава в кошарата, той се набираше на обиколници попринцип до преди това. Беше хванат за страничната дъска и на краченца , и посягаше да си вземе млякото(което никога не се получава защото му тежи Mr. Green ) И аз мислех че е рано , все пак добре че бях там ,че се катурна настрани.
Всеки ден ме изненадва с нещо ново това дете.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 07:22 от __Magi

# 392

Кърмата не намалява,а става вече недостатъчно хранителна.

Хипо, ще ме извиняваш, но изобщо, ама изобщо не съм съгласна с това мнение  Peace Кърмата, както всички знаем се регулира спрямо нуждите на детето. Това, че след 6ти месец става нехранителна, рядка, вода и т.н. са пълни глупости. Има деца, които и до 1 год. отказват друга храна и са предимно или изцяло на кърма. Те са развиват абсолютно в норми. Може да зададеш въпроса си в групата "ЗА дългото кърмене" и да получиш достатъчно информация по този въпрос  Peace
Не съм казала,че става вода и нехранителна!!!!!  Ако мислех така,щях да бързам да замествам, което нямам намерение да правя. А и моето мнение не беше въпрос, за да го задавам някъде Simple Smile
С такова впечатление останах. Явно не съм разбрала  Peace

# 393
Пак сме болни...  Cry  Пак сополки, кашлица....
Вчера купих инхалатор по съвет на една бургаска мама. Надявам се да помага. Давам лекарства, но много искам да не се стига до антибиотици.
Нямам обяснение как разболявам детето си!  ooooh!
И аз купих, но малкия пищи от маската.  Thinking

# 394

Анелия, от кога и как въведе мазнината в пюретата? Кога слагаш зехтин и кога кокосово масло? Като се отвори кокосовото масло как се съхранява и за колко време?
Въведох ги месец след като започнах захранването, защото беше с жесток запек. Кокосовото го купих от Кауфланд в един огромен буркан. Слагам го в плодовите пюрета и го държа на прозореца. Не знам колко време може да се съхранява - не съм се интересувала.
Зехтин слагах в месните пюрета по 2-3-4 папки.
Вече въведох заешки и пилешки бульон и не слагам нито зехтин нито кокосово масло. Дано съм била полезна  Peace

# 395
Днес видях как купуват пюре на 3м.бебе.И когато попитах това за него ли е, едва ли не ми се скара бабата,която беше около 40г.А майката ми обяснява колко добре му се отразявало.Педиатърката така казала.Малко съм шокирана.Н е приемам и прекаленото вманиачаване по късно захранване.Всеки си има глава на раменете, ама ,хора,3месеца!!!И си представям колко много като тх има.Дано наистина всичко е наред!
Много са  ooooh!

# 396
Някаква хитра идея за приложение на малките бурканчета от пюретата или да ги изхвърлям? Засега ги трупам, но те са предимно 80гр, 125 гр, наистина са мънички... но все си мисля, че трябва да има някакво умно приложение Simple Smile  
Аз се чудя има ли капачки, които да им пасват и да се ползват повторно  Thinking

# 397
" Ти какво си мислиш, че като си родила София, само ти ли отговаряш и взимаш решения за нея?! "
Отговаря се "И в Тутракан да я бях родила, пак САМО аз взимам решенията! Яснооо?!!?"  #2gunfire

# 398
...Не бях виждала 3м. бебе да яде пюре и даже се притесних като си помислих,че сигурно се случва масово.

Членуваш ли в ФБ групата "Захранване - въпроси и отговори"? Толкова е "забавно".  Mr. Green
"Мога ли да давам бисквити детска закуска с кисело мляко на 5м бебе"
"Защо да давам неща на бебето, който не присъстват на нашата трапеза" (визират се пащърнак и авокадо).

Сериозно мисля да напусна тази група. Натоварвам се от малоумността. Но пък понякога има нещо полезно...

Не знам какви са твоите наблюдения, но моите са, че децата масово биват захранвани със сок на 2м и са с цяло заместено хранене на 3м.
Категорично мисля, че и колкото по-малък(и селски) е града, в който живее майката, толкова по-рано бива захранвано бебето. Лични наблюдения от горепосочената група и от разговори с майки от родния ми град.  Laughing (Сега съм на гости в родния ми град и разбрах от майка с 3 деца, че маслини С КОСТИЛКА е нещо, което редовно е давала на бебето си преди да навърши 1 година).
Категорично по-рано биват захранвани и бебета, чиято майка е финансово зависима от родата(майка, свекъри) и/или живее с тях.

Изразите "на нас нищо ни няма" и "виж ги циганчетата как живеят и нищо им няма" са толкова масово и безотговорно ползвани...и стриктно следвани.

Единици са тези, които четат, информират се, обмислят логично поднесената информация, четат чужди източници, сравняват, преценят....

Не ми пука как другите гледат децата си. Не ми пука дали ще ги разболеят. Не ми пука дали няма да ги убият с някоя костилка от маслина. На тях също не им пука.
Но много, много, много се дразня от глупостта, необразоваността, нежеланието да научиш нещо ново, нежеланието да мислиш....

п.с. Моята принцеса днес има 1/2 рожден ден!  Heart Eyes Кога мина половин година!?  Crazy Heart Eyes
Малиии.. и аз съм в същата група и аз мисля да я напусна  Peace

# 399
Абе моите девойки хич нямат желание да се обръщат.Както ги сложа , так си лежат.Като им писне ,почват да мрънкат да ги преместя.М ъжа ми казва,че щото не ги оставяме.Ми жал ми е като почнат да забиват главички и да плачат.
По-често ги слагай по корем, за да тренират мускулите на врата и гърба. С лежене не става - от мой личен опит ти го казвам  Peace

Физиономията на близо 80 годишната ми баба при вода на бебе+аспиратор за нос+прахосмукачка = безценна.  Joy
Ей, така изглеждаше:  newsm09 Коментар: Вие, младите... не сте добре!  Mr. Green

hahaha hahaha hahaha

Постът от групата за захранването, който ме накара да я напусна. Това е брутално вече!  Sick

Скрит текст:
Моето момиченце е на 3 месеца и 12 дни. От 2 месеца и половина я храня с кисело мляко изяжда 150-160 грама като от два дни слагам сутрин и следобяд по половин бисквитка в него. Но явно не и стига. Чудя се какво да направя да увелича ли дозата на млякото или да захраня с нещо. Педиатъра нищо не ми каза.

п.с. Всички групи напуснах!  Mr. Green
Ще се застрелям.. Това съм го пропуснала и добре че  Peace

# 400
От поне месец сме на 4-ка Памперс. До момента не е пропуснал  Peace
Беше ~7.700 кг като минах на 4-ка. Сега вече е над 8 кг.
Новите памперси са добри, аз съм много доволна от тях, тестваме ги безплатно Grinning
Не знам като цена как идват... Но аз и от "старите" памперси бях доволна. Решила съм да не си правя експерименти с други марки. За мен памперс си е "Памперс"  Simple Smile
И аз съм на същото мнение  Peace

# 401
Magi, колко е голям твоят младеж ? За първи път толкова рано да се изправя и пълзи бебе. Браво на него ! Hug

# 402
  • гр.София
Маги,  как така се изправяте и пълзите вече? Не е ли рано още?

Момичета,  извинявам се, но какво е ЗВБ?

ЗВБ е Захранване водено от бебето.  Peace
Тук можеш да почетеш за метода: https://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/

# 403
Тия дни ще се разровя.

Иначе за ЗВБ и задавянето, ей това четох:

"Бебетата под годинката имат силен рефлекс за гадене – след раждането центровете му са разположени в предната част на устата и постепенно се изместват назад, когато бебето започне да се учи да приема твърда храна. Рефлексът за гадене предпазва детето от задавяне. Когато храната достигне до гърлото и координацията все още не е добра с помощта на този рефлекс тя се „връща” отново назад и целият процес започва наново."

И това:

"Предлагайте парчета с големината на неговото юмруче, така то ще може да ги хване лесно, без ги поставя направо в устата си или те да попаднат назад към гърлото. Бебето ще успее да хване без затруднения едно по-голямо парче и когато то е в ръката му едва ли ще го изпусне, на тази възраст то още не може да пуска нещата нарочно, а само случайно. Особено подходящи са зеленчуците с естествена „дръжка”, както броколите, например."

Дребните парченца се считат за опасни и не трябва да се дават на бебето, както и ядките и костилките, естествено.
И аз така съм чела,но той смуче парчето пащърнак в ръката му,а не го пршмлясква. Така отсмуканото вчира направо ве пжлетя в гърлото. Изобщо никакън рефрекс за повръщане не му се задейства

# 404
На моя син преди му бях дала парче ябълка да смуче, засмука я силно и след няколко минути я хвърли.
Снощи пробвах с круша-няма такава радост-смуче, смуче, пък от време на време я вади и пищи от удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт