Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 137 537
  • 879
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 87
Аз не се съобразявам с картофите като правя нещо. Ако готвя с месо (яхния, супа), слагам колкото е нужно на месото. Ако със зеленчуци, често слагам за 10 мин. Те си се сготвят за това време. Разварени картофи досега не съм имала. Ползвам предимно жълти.

# 766
  • София
  • Мнения: 1 544
Довечера ще проверя на листчето на хладилника какво съм си записала, но съм 99% сигурна, че бяха 10 мин. Hug
Самоцитирам се, понеже не мога да се редактирам Joy
2 джоланчета - 60 мин. На Месо.
Моркови, картофи и целина, добавени в бульона- 10 мин. На Manual.
След 7-8мин. Пуснах налягането и отворих. Сложих обезкостеното месо и 4-5 чери домата. Картофите са френски от Била:

# 767
  • Мнения: 72
Здравейте, момичета, виждам, че цената на пота в английския амазон е 99.99, а иначе е 169.99, това нормалната цена ли е според вас, вие за колко си го купихте, горе-долу? Просто се чудя дали да бързам да поръчвам или намалената цена е през повечето време...

# 768
  • Berlin
  • Мнения: 13 014
Наистина ли е 170 паунда “нормалната цена”?! Уау...
Малко по-назад беше зададен същият въпрос. 👌

# 769
  • Мнения: 3 993
Винаги е около 90-100 паунда, по намаления - 80 п.

# 770
  • Мнения: 72
Благодаря, за отговорите. Намерих и къде в темата се говори за това, значи няма да бързам, след като това е "нормалната" цена.

# 771
  • Бургас
  • Мнения: 10 710
От няколко дни и майка ми е собственик на ИП. Нейния го поръчах на 90 паунда.
Тя е впечатлена от машинката.  Отдавна иска кукър, но не признава никакви покрития, особено тефлони това я спираше. Като разбра за купата на ИП пожела да й поръчам. Много е доволна, по два пъти на ден готви, а са само двама човека 😂

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 18:35 от Мaрия

# 772
  • Ст.Загора
  • Мнения: 778
Аз моя го взех , както и преди съм писала за 80 паунда на черния петък . Дори и за 100 пак бих го взела заради купата , която е стоманена . Имам  Фърс и Амбиано , но след няколко месеца купите им се захабяват . За Фърс поръчах керамична  купа и ми излиза колкото един ИП .

# 773
  • Мнения: 16
Здравейте, искам да попитам някой от вас дали е приготвял шунка в уреда? Има доста клипчета в ю-тюб, но всички са с полуприготвена шунка. Аз търся рецепта със сурово месо. Ще се радвам да споделите Simple Smile

# 774
# 775
  • Ст.Загора
  • Мнения: 778
  Има доставка 91$ до БГ.

# 776
  • Мнения: 3 012
Този кукър не е приспособен да работи в Европа.Коментирано е вече.Има разлика между електро уредите заради електрическата мрежа.

# 777
  • Мнения: 204
Здравейте, и аз заглеждам ИП, блазни ме да сложа всичко наведнъж и да се готви,без да се притесняваме от забравен котлон или да трябва да се въртя около печката и да бъркам често-често да не загори.
Имам обаче няколко въпроса - може ли месото да се отпени,както се прави в обикновена тенджера? Разбрах,че има как да се запържи първоначално и след това се пуска под налягане.
И сравнено с обикновена тенджера под налягане, намирате ли реално улеснение?Имам хубави индукционни котлони и се чудя дали със стандартна тенджера под налягане не мога да получа същите резултати като ИП.
Ползвали сте ИП докато не сте у дома, примерно слагате продукти,пускате и излизате навън?
Благодаря и извинявайте за дългия пост Simple SmileSimple Smile

# 778
  • София
  • Мнения: 577
Може да се пусне първо на режим соте, който си е обикновено загряване без налягане и без капак. Като заври водата се отпенва, затваря се капака и тогава се пуска на режим под налягане. На същия режим се и прави запечатване на месото или запържване предварително, ако е нужно.
Разликата с обикновена тенджера под налягане е, че на нея трябва да й си слугува, за да стане налягането - първо една температура, после намаляване, следене да не е много намалена и т.н. При ИП само се задава времето и тя сама си регулира кога какво да прави. Твоят ангажимент е накрая на готвенето да изпуснеш парата и да отвориш капака Simple Smile
Аз също имам хубави индукционни котлони, но ИП не си го заменям за нищо друго Hug
Само за пример от съвсем скоро - цяло печено пиле. Сложих го в ИП само със сол и 1-2 чаши вода за 20 мин. След това го омазах го отвсякъде с червен пипер, обилно парчета масло отгоре и в загрята фурна за 10-15 мин. Стана превъзходно крехко, с чудесна хрупкава коричка. Не знам друг вариант, при който може да се постигне това с цяло пиле за 30 мин готвене Simple Smile
За оставянето сам да готви - само ако е на режим слоу кук. За другото не виждам къде мога да ходя за краткото време, за което готви Simple Smile

# 779
  • Мнения: 16 022
Аз си я включвам и излизам, даже парата и се изпуска (бавно) сама в края + режим да поддържа манджата топла - какво повече да искам, освен мъжа ми да сготви вместо мен, че и да я сложи в миялната Wink
PS На него точно това му е любимия уред и готви с кеф в него. Купи си и еър фрайър + аз му подарих хубав грил като купихме къщата и беше един щастлив мъж за кратко. Сега реве за професионална печка с газови котлони и метална плоча - няма угодия!

Общи условия

Активация на акаунт