Пети клас

• 85 531
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • No Line On The Horizon
Не разбирам госпожата как е дала тест, без да си направи труда да провери дали е преподала материала. Редно е тя да подготви теста, а не да копира нещо от някъде и после да е много изненадана.

# 331
Извинявам се, ако вече сте го коментирали, но търсачката не ми даде резултат. Интересува ме годишните оценки от 5 клас влизат ли в балообразуването при кандидатстване след 7 клас?

# 332
  • София
Извинявам се, ако вече сте го коментирали, но търсачката не ми даде резултат. Интересува ме годишните оценки от 5 клас влизат ли в балообразуването при кандидатстване след 7 клас?

Аз доколкото разбрах фигурират в свидетелството за завършен етап на образованието, а дали се взимат зависи от всяко конкретно училище. Всяко училище само може да избира кои оценки и предмети са балообразуващи за прием след 7 клас.

# 333
  • нейде там, където ....
Ще изчакам резултатите от теста и ще го мисля.Нещата наистина ще се протакат.Дано скоро след това имаме родителска среща,че и по другите предмети не е цветущо положението.Децата са предупредени,че и догодина щяло да е така.Няма да имат нови учебници. Tired

И да нямате скоро родителска среща, може да се срещнете поне с тази госпожа.

За учебниците слушах някъде, че ще бъдат готови поне в електронен вариант и ще има разпечатани поне първите няколко урока, с които да започнат - ако не успеят с издаването на целите учебници. Надявам се да е по-добре от тази учебна година.

...
Точно обратното - има голямо значение дали е учило в 5-ти и 6-ти клас и продължава да го прави в 7-ми. Ако е било така, то подготовката за изпитите се свежда предимно до свикване с формата и работа за време.  Peace
...
А дано си права. Peace  Само че ми се струва, че както е наблъскан материалът, в долните класове не остава много време за упражнения и усвояването му. Страхувам се да не се наложи в седми клас да го минават отново.

Пиша от личен опит - системното учене през годините може да доведе до изключително спокоен седми клас, с прием в желаното училище след него. За мое успокоение съм давала в пети и шести клас по някой и друг тест, за да следя дали/какви пропуски има и да се наваксват навреме. Имаше и отлични учители в училище. Работата за време може да се тренира на състезания във всеки един клас.

Материалът не ми се вижда много като обем, а разбит на много парчета, които не винаги са логично подредени.

През ваканцията има домашно само по английски - да попълнят учебните тетрадки до определена страница. Който не се е сетил, че това може да му помогне да си научи (дори когато не е дадено изрично за домашно), сигурно ще се оплаква, че няма да има почивка и по Великден.

Весела ваканция на всички!  Party

# 334
  • София
Разрових се в сайта на МОН и установих, че заповедта за процедура по одобряване на учебници за 6 клас е и от м.04.2016 г., а срокът за подаване на документи е 04.05.2017 г. http://mon.bg/?go=page&pageId=10&subpageId=70
Какво е това чудо една година да ги мислят?! Naughty За съжаление и при този дълъг срок не съм оптимист за крайния резултат...
Калоян има домашни за ваканцията по БЕЛ, математика и японски, но не са много, така че и време за игра с приятели ще има доволно.
Хубава ваканция на всички деца!

# 335
При нас домашната е съчинение и по математика не било голямо. Последните два дена правиха тестове по немски и английски, а след ваканцията ще имат по български и ЧП (питах я- теста ще е на вода и нещо Simple Smile), след това по ЧП ще започнат с биология.
Сега двата дена няма да го мисли училището​Simple Smile

# 336
  • София
Честит празник на имениците!

# 337
Бих искала да питам(може да е коментирано..): възможно ли е да се комбинират двама души със заплащането ( да си разделят парите) и да ползват един код за достъп в уча се.бг? Всъщност - какво е мнението ви за тази платформа? Струва ли си?

# 338
  • някъде ... тук ...
Моите синове ползват един акаунт. Единият вкъщи, другият - в общежитието. Едновременно от две устройства не може да се ползва.

# 339
  • София
Бих искала да питам(може да е коментирано..): възможно ли е да се комбинират двама души със заплащането ( да си разделят парите) и да ползват един код за достъп в уча се.бг? Всъщност - какво е мнението ви за тази платформа? Струва ли си?
Платформата е хубава, ние я ползваме активно. Не може да се ползва от разлчини компютри за съжаление.

# 340
  • София
Моите синове ползват един акаунт. Единият вкъщи, другият - в общежитието. Едновременно от две устройства не може да се ползва.

Хм, може да е нещо ново.  newsm78 newsm78 newsm78

# 341
  • София
На мен ми харесва как е направена. И да, може да се ползва от няколко човека, които знаят името и паролата! Само че, ако се включат едновременно,  системата изключва 1я

# 342
  • някъде ... тук ...
Аз скоро не съм питала големия дали е влизал, но при един и същ акаунт  не би трябвало да е проблем влизането от различни устройства. Примерно от телефон и компютър. Да взема да пробвам  newsm78 Едновременно не може със сигурност.

# 343
Аз скоро не съм питала големия дали е влизал, но при един и същ акаунт  не би трябвало да е проблем влизането от различни устройства. Примерно от телефон и компютър. Да взема да пробвам  newsm78 Едновременно не може със сигурност.
Едновременно не може - иначе ако е по различно време няма значение от къде - само да имаш юзър и парола Simple Smile

# 344
  • София
И Калоян харесва уроците в уча се, а аз си падам по тестовете след тях Mr. Green Може да се ползва не само от един компютър, но поединично.
Сега стягаме багаж за зелено училище в Пампорово и е много щастлив, че ще се откъсне една седмица от София и контролни.

Общи условия

Активация на акаунт