Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета Simple Smile

Аз имам чувството вече, че всичко е нормално - качваш, сваляш, яде ти се, не ти се яде, плачеш, тъжно ти е, в депресия си, постоянно се хилиш, едно те боли, друго те боли - през бременността всичко е в реда на нещата  Laughing rotfImbo ooooh!

бебка, за желязо над нормата аз не бих се притеснявала. Обикновено при бременните е под нормата и им се предписват хапчета, за да си го набавят  Peace

Аз да се оплача малко. Много ми се спи, хванал ме е един мързел и не ми се ходи на работа. Особено сина ми като ме пита сутрин защо трябва да ставаме рано и да ходим на градина и работа... и съвсем не ми се става и на мен  smile3524

На мен от вчера доста ми се гади. Досега ми се размина, но май свърши това щастие. Ще видим дали ще ми се размине само с гадене, или ще го обръщам и на повръщане.

И да се похваля - вчера успях да изнудя ММ да отидем до мола и да почнем с пазаруването на коледни подаръци   newsm44 Даже успяхме да купим доста неща и почти не чакахме, за да излезем наркая от паркинга  newsm10

# 166
  • София
Rois, честит имен ден и от мен, да ти е живо и здраво името:)

Аз да ви попитам,качихте ли килограми,защото аз съм даже едно на долу newsm78 и се чудя дали е нормално?
Точно и мен същата мисъл ме тормози, че не растем от около 2-3 седмици - на 17.11. ме регистираха в ЖК и тогава бях 60,8 кг. (бях качила тоно 3 кг от началото). И точно седмица по-късно вече бях сввалила 500 гр и от тогава само се разходжам нагоре-надолу  и към днешна дата съм 60,7кг, което си е за 20 дни нищо, дори надолу Sad А четох, че влезе ли се в 4-ти месец вече е нормално поне по 400гр седмично да се качват..На мен верно, че ми беше зле предните месеци и само ядях за да убивам това гадене, но не съм повръщала...И не сме го виждали бебо от 14 ноември и вече почват да ме хващат лудите, а сме на преглед чак на 15-ти..

Освен това да ви питам - наложи се да пусна стерилна урина и ми излезе, че си отглеждам ешерихия коли.. Sad Някой друг да е имал подобен случай? Аз вече ги пуснах резултатите на доки и чакам да ми каже какво правим, но четох доста стресиращи последици от това  Cry

# 167
Аз преди да забременея доста съм борила тази ешерихия, даже сега за профилактика пия цистостоп хроно. Можеш да пиеш всякакви хапчета от сорта уринал, цистостоп и т.н. цяла бременност, така ми е казала гинеколжката. Понякога пия едно пакетче чай от мечо грозде. На боарон има препарат Colibactillum, и него пия.
Аз не съм качила никакви кг. От началото на бременност съм била 70 кг, сега 69. Не мога да ям големи количества. Ям помалко, но често.

# 168
  • York
Аз имам едно питане към ponqkoga - нали ти беше казала, че си консултант по кърмене? Знам, че е рано, но някак ми стана странно и съм любопитна по-скоро, не притеснена Simple Smile Та, снощи докато се къпах имах усещане за напрежение в едната гърда, като от препълване; продължи около час и после изчезна. Добре познато ми е - с дъщеря ми ми отне месеци да преборя хиперлактацията и даже не знам дали я преборих, защото се е случвало и като беше вече на 2 години Simple Smile Та просто се чудя - това пък на какво може да се дължи толкова в началото на бременността? С предната не помня да съм го имала; не съм имала и коластра преди раждането, появи се след.
Много е рано все още. Да не би да си била през деня с неудобен сутиен или да си лежала подпряна на гърди? Имаш опит вече и се надявам с тази беба да не стигаш до хиперлактация  Peace
А иначе информативно коластра може да се появи след 6 месец от бременността, но не е препоръчително да се стискат зърната, защото може да предизвика контракции.

Момичета да питам почерняха ли ви зърната newsm78 мойте станаха доста черни и доста по чувствителни Rolling Eyes нормално ли е?
Съвсем нормално е да се уголемят зърната, да потъмнеят и да станат по чувствителни.  При голяма част от жените може да се види и цялата венозна структура на гърдите с напредване на бременността и по време на кърменето. . Възможно е и да се появи и окосмяване също. Избягвайте сутиени с банели и изкуствените материи.

# 169
  • София
Karjala, много ти благодаря за отговора, значи не би трябвало килограмите да са определящ фактор дали бебо расте... Rolling Eyes
Пък доки още не ми е предписала нищо, но дано профилактиката да е в състояние да предотврати поне  усложнения - аз в интрес на истината от години съм свикнала с надуването на червата, по-сериозни проблеми не съм имала и просто не съм си давала сметка, че може да е толкова фатално при бременност...Тъпа кратуна ooooh!
Както и да е, като имам новини ще се отчета. Май идеална ситуация никога няма...

Хубава вечер от мен bouquet

# 170
  • велико търново
Точно и аз за това се тормозя,щото на 21.11 бях жк и бях 81 а сега съм 80 а сме на консултация чак на 19 и се чудя дали расте това мъниче  newsm78 за това нямам търпение да почне да рита и да го усещам Simple Smile

# 171
Момичета, мъничета растат, и взимат хранителни вещества от вас, което говори за това, че то расте а вие слабеете. А и няма как на едни 6-7 см трябва много храна. Предполагам че качването на кила ще започне от 5 месяц, ще има и нощни походи до хладилник. 😀

# 172
Добро утро момичета... Чак Ви се радвам как ги мислите килограмите. Живи и здрави от Юли месец ще ги чакаме всички да намаляват.  Laughing
Не се притеснявайте както вече Ви казаха бебчетата се хранят от вас. А според мен има разлика и в кантарите, с които се мерите. Аз знам ,че е хубаво да се мериш на един кантар . Другия път на ЖК като ви мерят се премерете и на кантара вкъщи за да видите може да имате отклонение. Simple Smile
Аз днес следобяд съм на кардиолог ,защото с първата бременност вдигнах кръвно накрая , а сега ми се случи миналата седмица и др. Сигридов ме изпраща за всеки случай и на кардиолог тъй като забеляза по високо налягане на кръвоносните съдове в матката и най-вероятно ще ми изпишат аспирин протект и магнезий. Но иска да е сигурен ,че аз нямам проблем със сърцето.
Днес е Никулден и аз Ви пожелавам Св. Николай да пази нашите чудеса до термин , а на празнуващите от Вас желая здраве .
Лек ден

# 173
Честит Имен Ден на именниците!  bouquet
Аз също съм надолу с килцата(-5), ама не ме притеснява. Сега като напреднат месеците ще започнем да се оплакваме, че сме качили много Simple Smile

# 174
Здравейте момичета, добре дошли на всички нови мами успех да имате пухкави бебчета на финала.
Честито на именничките.

За разкрасителните процедури, аз си се боядисах вече 2 пъти с амонячна боя, тъй като косата ми е тъмно кестянава, а аз бях червена преди това... знаете колко е трудно да се махне червеното. И преди време си бях казала ( когато си подстригах косата тип Боб ), че като забременея някой ден и ако още съм с къса коса ще си я пускам дълга. Е сега я оставих да расте обаче не можех да си позволя да ходя на 3 цвята.... Та се намацах вчера.
Гел лак си правя сама вкъщи от 2 години на всеки 10 дни си сменям гел лака и не мисля да спирам, и си ходя на кола маска на триъгълника и нямам проблеми. Боли си точно толкова колкото и преди.

За килограмите откакто съм забременяла да съм качила около 2 кг което си е нормално. Някоя мами беше писала, че е чела че от 4 месец трябва да качваме по 400 грама. Ако е наистина така то ние ще станем квадратни до 8 месец. Най-много килограми аз знам че се качват 8 9 месец. Организма си знае работата, ако не се тъпчем здравословно ще си качваме така се каже.
Сори за дългия пост хубав ден на всички

# 175
Здравейте, честит имен ден на всички празнуващи! При нас баткото днес е празнуващия, чакам доста гости и шарана ме чака.
За килограмите - аз съм поне с 5 отгоре, множко е, но пък и аз си хапвам Simple Smile
И аз се боядисвах до сега веднъж с амонячна боя, предполагам, че е вредна, но аз съм доста побеляла и не мога да се оставя така, може би е по-добре да я сменя с безамонячна, макар тя да не е толкова трайна.
Хубав празник на всички!

# 176
  • София
Добро утро и честит имен ден на всички празнуващи!

ponqkoga, благодаря. Може от лежането да е, аз бях още болна тогава и основно лежах. Хиперлактацията дали ще я избегна сега не знам, аз така и не разбрах от какво е - дъщеря ми ли така си сучеше, аз ли нещо не съм както трябва - всичко пробвах, каквото ме посъветваха консултантите, резултат - ЦЪ.  Ама здраве да е, има много време още, този път може и да е различно, ама и да не е, аз онова го бях вече приела за нормално  Joy.

Аз най-сетне съм напълно здрава и съм отново на работа. Надявам се, че приключих с боледуването.

# 177
Честит Никулден на всички празнуващи - именници, търговци, банкери, рибари и т.н Simple Smile
Да сме здрави и щастливи  Hug

Аз съм 1 / 1,5 кг. нагоре, въпреки че коремът ми е като плондер, а сме само на 10 седмици и 2 дни.
При мен гаденето е просто незабележимо, но пък гладът е по-силен от тока !  Joy hahaha
Така че, даже ми се струва, че пак малко съм качила  ooooh! Peace Hug

# 178
  • Сопот, Пловдив
Честито и от мен на имениците днес!  bouquet

За килограмите - аз съм вече +4кг. Обаче постоянно ми се яде, и то все въглехидратни неща. С предната бременност отслабнах първите месеци и после пак успях да кача 20кг до раждането. Сега какъв ужас ще е накрая - не искам да си представям.  ooooh!

И с предната бременност, и с тази, си се боядисвам с амонячна боя.

Аз снощи забелязах, че СУЕ ми е много над нормата - в бланката пише до 15 норма за жени, моето е 23. Прочетох, че завишено СУЕ се наблюдава в начална бременност, но моето като че ли доста завишено ми се вижда. Някой запознат дали такава стойност е нормална или трябва да се притеснявам? Тази седмица няма да успея да отида при нито едно от АГ-тата, за да ми каже.

# 179
  • София
Rois, по спомени от първата ми бременност, СУЕ ми беше в пъти над нормите от началото до края и всеки път доктора казваше, че всичко е наред. Та мисля, че наистина е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт