Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава повишеното pH в урината?
Какво представлява феталната морфология и кога е подходящото време за нея?
Какво означава БХС и как се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава повишеното pH в урината?
Повишеното pH в урината може да показва алкалоза, която е състояние на прекомерно високи нива на алкални соли в тялото. Това може да бъде причинено от различни фактори като диета, дехидратация, някои лекарства или определени заболявания. Препоръчително е обаче да се консултирате с лекар за точна диагноза и лечение.
-
Какво представлява феталната морфология и кога е подходящото време за нея?
Феталната морфология е специализирано ултразвуково изследване, което оценява развитието на плода и търси възможни аномалии. Препоръчително е да се извърши между 18-та и 22-ра седмица от бременността. По време на този преглед се изследва подробно бебето, включително неговите органи, размери и телесни структури.
-
Какво означава БХС и как се извършва?
БХС е акроним за "биохимичен скрининг" и представлява серия от кръвни тестове, предназначени да оценят риска от различни генетични нарушения като синдром на Даун и други. Изследванията включват измерване на нивата на различни протеини и хормони в кръвта на бременната. Резултатите се комбинират с други фактори като възрастта на бременната, за да се определи рискът от генетични аномалии при бебето.
-
Какво представлява комбинираният риск при бременност?
-
Какво представлява алкалозата и какви са възможните причини за нея?

дано всичко е наред и там.
От няколко дни слагам пак такава доза, но вагинално и спрях Но шпа .... следя си кръвните показатели така или иначе, заради Фракси, надявам се вече да не е проблем.
По начина на задаване на въпроса от дамата на която отговарях за тромбофилията пролича че това и е първа бременност след открита тази диагноза. Точн затова си позволих да я посъветвам да потърси адекватни лекари, с познания и опит с тромбофилията. Преди да забременея бях в 2 от най- добрите клиники за репродуктивни проблеми в Сф, и там отношението никак не ми допадна, в едната държаха изследванията за тромбофилия които ги бях направила вече, да ги повторя при тях( незнайно защо...) а в другата проявиха поне по мое мнение незаинтересованост от случая ми. Към момента се следя в Токуда при лекар, на когопто попаднах след доста търсене и в крайна сметка препоръчан ми от първия имунолог с когото се консултирах за състоянието ми и по чиито предписания започнах терапия преди забременяване. Доволна съм от него и му имам пълно доверие. След това разбрах, че той преглежда и в една от малките клиники за репродуктивни проблеми тук в Сф.