Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз като бях бременна с Дари започнах да пазарувам като влязох в  9 месец ,сега смятам да е по -същия начин.Няма да пазарувам нищо предварително.Като си гушна бебоците живи и здрави тогава.Юни времето е хубаво,не е нужно прекалено много дрехи,още повече,че много бързо ги израстват .
Аз с малата накупих куп дрешки и някой само по-един път е носила.За мен не е нужно .Ще купим само най-необходимото Simple Smile Каквото е нужно живот и здраве ще купим Simple Smile

# 466
Ние също все още не знаем пола, но само да го разберем и аз възнамерявам да си направя кефа едно хубаво с пазаруване.  Joy

# 467
Здравейте, момичета,
Много ви се радвам, колко сте изписали и ви уверявам, че редовно ви чета, но с тази моя работа, не ми остава време да пиша Simple Smile. В събота съм на БХС, нямам търпение и аз вече да си видя и резултатите. Иначе следващите ми прегледи са чак за средата на януари.
Гледам, подхванали сте темата за бабите, на нашите хич не може да се разчита, далече са и идват само, когато на тях им е кеф. Всяка си намира оправдание, че да не идва. Майка ми сега е тук за празниците, но като цяло принципа е да си се гледаме сами. За съжаление, с първото дете, не случих на свястна детегледачка. Само с една жена си допаднахме, но тя замина да гледа възрастни хора в Италия за повече пари Sad. Сега с второто, пак ще търся. Минавала съм през агенция, изпращаха ми само студентки, които изобщо не се справяха. Преди няколко месеца пък ползвах услугите на една възрастна жена от квартала, но пък тя не се съобразяваше с това, което поставям като изисквания, а те бяха елементарни. Сега с второто, пак ще трябва да минем през търсене на детегледачка.
Колички и аз се изкушавам да гледам, но поне да вляза в 7мия месец, тогава по сериозно ще пазарувам. Имам една количка от първото дете, но тя е тип комбинирана, а ми се иска да има бебешки (зимен кош) от началото, на мен ми изглеждат удобни.
Айде, че много мисли излях днес. Пожелавам ви прекрасен и успешен ден!

# 468
Аз смятам да почам с пазар чак 7 месяц. И на мен ми е фъс. И колата също трябва да сменим, но пак покъсно.
Момичета, на някой привели ли вече пари от нои за болничен за декември или ще ги чакаме чак януари?

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 12:12 от Karjala

# 469
Като отворихте темата за пазаруването... Да ви питам как се отнасяте/отнасяхте по време на първата ви бременност към коментари на близки и приятелки с деца "не купувай много неща, аз знаеш ли колко имам, ще ти дам". На мен ми се ще поне в началото всичко на детенце да е ново, да съм си купила аз, но не бих искала да обидя и тях. Знам, че тези дрешки няма да са носени много, нито пък аз съм много богата и затова да не искам, но дори емоцията от първите месеци и новите дрешки бих искала да си я запазя. След време може и да взимам от тях, но не и в началото...

# 470
Аз смятам да почам с пазар чак 7 месяц. И на мен ми е фъс. И колата също трябва да сменим, но пак покъсно.
Момичета, на някой привели ли вече пари от нои за болничен за декември или ще ги чакаме чак януари?
Зависи кога са ти подали болничния от счетоводството на фирмата, където работиш. Аз началото на декември получих обезщетението за болничния ноември и предполагам, че декемврийския болничен ще получа първите работни дни на януари. В повечето случаи счетоводителите трупат болничните от фирмата на всички служители и ги подават наведнъж. Имат право да ги задържат до 10- число на следващия месец, за който се отнася болничния. Ако все пак искаш да разбереш с точност може да звъннеш в НОИ или на счетоводителите от вашата фирма.

# 471
Моя болничен е от 17 ноември до 16 декември. За дните от ноември съм получила пари, а за декември още не.

# 472
Като отворихте темата за пазаруването... Да ви питам как се отнасяте/отнасяхте по време на първата ви бременност към коментари на близки и приятелки с деца "не купувай много неща, аз знаеш ли колко имам, ще ти дам". На мен ми се ще поне в началото всичко на детенце да е ново, да съм си купила аз, но не бих искала да обидя и тях. Знам, че тези дрешки няма да са носени много, нито пък аз съм много богата и затова да не искам, но дори емоцията от първите месеци и новите дрешки бих искала да си я запазя. След време може и да взимам от тях, но не и в началото...

Все още не съм водила разговори с приатели,но някой ако ми предложи нещо,не бих отказала.Със сигурност и аз ще купя 1-2 неща,колкото да си "начеша крастата",но тези пари мога да ги дам за доста по-смислени неща.В смисъл бебчетата растът като гъбки и дрешките в началото ги носят по-малко от месец,ако има кой да ми даде някакви неща,мога да събера тези пари и да му купя нещо,когато е малко по-голямо,когато е малко по-осъзнато и би се зарадвало или носило нещо малко по-дълго време.
Пак казвам със сигурност ще накупя и аз някакви неща,опредлено обаче не смятам да се уливам.
На темата за ранното купуване-изпитвам голям страх и не бих купила нищо още,не разглеждам дори.Аз ще съм от лежащите мами след 5 месец,смятам тогава да харесам някакви неща онлайн и да запазя линкове и мисля докато съм в родилното мъжът ми и родителите ни да се заемат с пазаруването.Имам им пълно доверие на всички,с мъжът ми имаме един вкус,а родителите ни ,не биха нарушили това което съм казала(и двете страни уважават мнението ми)
Относно темата за помагане може би свекърва ми(не че сме женени) ще е тази която ще помага първонаално,защото е по-далече и жената ще издържи при нас не повече от 10 дни,след това майка ми ще я замести(тя няма нищо против).С мъжът ми сме на мнение,че ако те изявяват желание да помагат,не бихме им отказали,защото така или иначе,ще трябва някой да ни помага(аз ще мога да изкарам най-много год. майчинство) и така както биха гледали бабите,нито една детегледачка не би го направила.

# 473
  • София
Mrs.P с Дари първоначално накупих адски много дрехи,повечето сме ги обличали по един път и така ни умаляха.Като ми премина първоначалната еуфория (да я облека във всяка дрешка,която видя я по магазин,я в нета ) започнаха да ми дават дрешки от детенце на една колежка.Голямо облекчение ми дойдоха,защото просто един много голям финансов разход от една стана намаля,а от друга както казах много бързо се израстват или се цапат и късат.Това,че ще вземеш дрешки не значи,че ще спреш да купуваш,а че ще синтезираш нещата,които ти трябват и са наложителни.
Аз сега ако ми предложат дрешки (което няма как да се случи защото повечето ми познати са с много големи деца и дрешките отдавна са дадени) веднага ще ги приема,но няма кой.Но определено ще се съобразявам с пазаруването

# 474
  • София
По въпроса с подарените дрешки - аз с дъщеря ми много исках да си чеша разни красти и всичко ѝ купих ново. После вече започнах и да взимам подарени, както и да подарявам каквото е израсла. Все още взимам и давам. Ако е за първо дете и майката иска да си начеше крастата и да си пазарува - нека! Никой няма право да отнема тази радост Simple Smile Така или иначе с второ и следващо, а и с времето като цяло, по по-различен начин започваш да гледаш на нещата.

Между другото, не ги израстват за по-малко от месец, обикновено "животът" на дрехите е около 3 месеца. Те такива са и размерите на бебешките - от 0 до 3 месеца, от 3 до 6, от 6 до 9 и т.н. и в началото са малко големи и към края са по-точни. Само тези размер Newborn я се облекат изобщо, я не, а ако се облекат - наистина е за по-малко от месец. С дъщеря ми се е случвало и по повече да носи именно бебешки неща, особени купени от Англия (Джордж и Некст конкретно) - сякаш са уголемени техните. Но всяко дете си расте с негов темп (моето е от бързорастящите, с обувките особено едвам смогвам вече).

За бабите - майка ми помага понякога, т.е. гледа я, за да излезем някъде вечер, което се случва веднъж на няколко месеца. Гледа я и лятото за по половин - един месец, когато не работи детската градина, но това е, защото иска и настоява, иначе щеше да си ходи малката на сборни групи и да пее Simple Smile. Но като цяло съм на принципа, че който има деца, трябва да си ги гледа, а и трудно търпя вмешателства. Друга баба няма - сегашния ми мъж не е баща на дъщеря ми, а биологичният ѝ родител и неговото семейство нямат отношение, тя не ги познава. С родителите на мъжа ми не се разбираме особено, освен това са доста възрастни и така или иначе не мисля, че физически биха могли да се справят с гледането на малко дете. Но аз и не искам да ми се помага, както казах.

# 475

На мен нямаше кой да ми дава, но пък водих борба с майка ми, която в еуфорията си за първото внуче купуваше толкова много неща, че почти не оставаше за мен. Simple Smile За мое щастие, след като направих 1-2 по-обемни пазара на дрехи, меракът ми мина и я оставих тя да се вихри. Сега изобщо нямам такива мераци, може би ако се окаже момиче, ще накупя главно фиби, диадеми и тн аксесоари за глава, защото това ми липсваше с момчето. Но улеснението да ти дадат дрехи е огромно, аз не бих отказала. Пък и много мразех да купувам ежедневните дрешки като бодита напрамер, мн тъпо Simple Smile, предпочитах като ще давам пари, поне да са за нещо, което ще ми напълни очите и ще си заслужава.

# 476
Най-сетне се чувствам що-годе като нормален човек и ще мога да се включвам в темата.
Вчера една приятелка ми върна пълен чувал с новородени дрешки 0-3 месеца, имам още 2 големи кутии с дрешки този размер, така че ако купувам нови неща за бебо, ще е по-скоро нещо за изписването; просто не виждам смисъл да трупам още и още боденца и ританки...
Количка единствено нямаме, озъртам се насам-натам, но още нищо не ми е хванало окото.

В понеделник бях на първа ЖК, толкова бях любопитна вече да ми кажат пола, но ми казаха, че все още залагаме 50/50...

Нещо мило да ви споделя: вечер, когато си лягаме, батковците (на 6г. и на 3,9 г.) идват да понамажат "бебето" с олио за коремче и му казват: "лека нощ, бебе, лягай си вече", а сутрин го питат как е и дали се е наспало.  Heart Eyes

# 477
Ох, момичета направо ви се възхищавам.
Мен толкова ме е шубе, че не давам на мъжа ми дума да издума.
Камо ли да гледам колички, дрешки и аксесоари.
Милият, така му се говори за имена, за бъдещи неща - а аз с тези три аборта дори не смея да мечтая Sad
Моля се за ден за ден всичко да е наред и така я карам Sad
Не съм ходила от две седмици на преглед, не съм минала още първия БХС и ФМ и така ме е стегнала шапката, че ми се реве Sad
О, а за страховете - постоянно си мисля, че нищо не знам и просто нямам идея как ще се оправям Sad
Добре, че мъжа ми има детенце от първи брак, което е отгледал сам (е, майка му и баща му доста са помагали), та разчитам на него.  Blush

Същата съм.Не смея да мисля за покупки...а и за самото бъдеще като цяло.И аз я карам ден за ден...притеснения при най-малкото придърпване,стягане.Явно така ще си я караме-нормално е за хора,претърпели загуба не веднъж.Спокойно....ще дойде време и за пазаруване,нямаме бърза работа.Всичко ще е наред.

# 478
Karjala най - добре звънни в НОИ или на счетоводителие от фирмата ти и ги питай или ги помоли те да се обадят. Те най - точно ще ти кажат. Ако всичко е наред най - късно би трябвало да си получиш парите януари. Имай предвид, че счетоводителите също гледат да си свършат работата с болничните, защото мисля, че при неспазване на срока ги глобяват. По спомен, обезщетение за болничен се получава до 15 работни дни след пподаване на документите.

Grafemma много мило наисина  Heart Eyes . Кой знае колко са сладки батковците. Да са ти живи и здрави Simple Smile

За покупките, аз не смятам да купувам повече нищо, макар, че вече знам пола. Страх ме е. Както са казали bebka _8  и cvetno_cvete се страхувам да не се повтори загубата и се стряскам за най - малкото. Все си мисля, че зад всеки ъгъл дебне опасност. Уж гледам да съм позитивна, но нямам търпение да ида на следващата консултация и да видя, че всичко е наред с детенцето ми. Даже по едно време мислех да си купя доплер и да му слушам сърчицето, така поне ще знам, че е добре. В крайна сметка взех слушалките на майка ми и сега си слушам корема, само дето не мога да се ориентирам чувам ли нещо или не  Grinning

По повод дрешките - разбира се, че живот и здраве, ще си купя нови, но няма да откажа и ако ми дадат. Това е облекчение на семейния бюджет.

За помагането от бабите - майка ми е наблизо, но е работеща баба и едва ли ще има много време, не че ще й липсва желание. Майката на мъжа ми е далечко, тя не е работеща, но е асистент на баща му, понеже той е инвалид и няма как да го остави. Инъче и на нея не й липсва желание. Ще се оправяме сами. Майка ми на времето ме е гледала сама, хем е била самотна майка още от раждането ми. Ще се справим  Simple Smile

# 479
Аз не се притеснявам за гледането на бебе първите 2 години. Докато съм в майчинсто ще се справя. Обаче като тръгна работа а детето на градина, не знам. Аз и мъжет ми работиме по график, където влизат и празници и почивни дни.... Е тогава ще е сложно. Едната баба, моята майка е много далече, а и гледа брат ми. Освен това с ужасен характер и няма да я издържим повече от 1 седмица. Другата баба е възрастна а и гъдето сега се разболя...

Общи условия

Активация на акаунт