Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 846
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Bo0o , благодаря за линка, клипчетата изглеждат много интересни, а аз определено имам нужда от оплесняване на знанията и от нови също Simple Smile

Доста сте изписали днес, но аз нещо се поразболях и не се чувствам много добре, гърлото ме дразни и ми е отпаднало....взех си билкови лукчета, хомеожен и осцилококцинум, друго не смея...
и навръх това днес имам едно много оскъдно зацапване, бледо розово, не знам от какво се появи, дали от това че вчера малкия ме удари с дупето си по корема, утре ще звъня на док да я питам....тия притеснения най-много ме тормозят, дали всичко е наред, как е бебето, да не му се случи нещо....как ще изкарам до края Sad

За гърло също може да пиеш и тонзилотрен пак е хомеопатичен продукт, въпреки че и това което си изпизала е достатъчно.
А за зацапването, защо ще чакаш чак до утре няма ли близка болница да отидеш да те прегледат и да видят дали всичко е наред?

# 496
Мими, аз съм изследвана за микоплазма и уреоплазма преди да забремения. Отрицателни са. Не се притеснявай. Според последните изследвания някои лекари даже казват че няма нужда от лечение, ако няма непрятни симптоми.

# 497
Bo0o, има болница, но тя е под всякаква критика и няма доктори, на който да можеш да разчиташ, нито имат техника, нито консумативи, нито специалисти....ще изчакам до утре сутринта, нямам друг избор, ...
в началото на бременността имах леко кървене, тогава пих Дуфастон и Утрогестан, почти месец, ясна причина за това не получих...ще видя какво ще се окаже сега...

# 498
Привет, момичета

Цял ден ви чета с едно око - работа, чистене, готвене, домашни, пазаруване - мама си джейс.  Joy
Уж вкъщи, болнични да си почивам, а то - двоен работен ден изкарвам  Crazy

От това, което запомних :

Karjala, не знам какви пари чакаш като още не ти е изтекъл болничния Simple Smile
Като изтече, тогава Simple Smile Не съм чувала държавата да плаща авансово Simple Smile
Нали имаш ПИК код - влез в справката Изплатени болнични и какво беше там по ДОО.
Там още предния ден ти излиза инфо, че на другия ден ще ти бъде изплатен болничния и колко пари на ден, общо и т.н.
На мен например болничния ми е от 18.11. до 19.12.
Още на 29.11. видях съобщението, че на 30.11. ще ми бъдат платени парите за ноември.
Сега чакам да дойде поне 18, за да видя, че на 19.12. ще ми бъдат преведени за декемврийската част. И така  Peace

Mimito5, консултирай се с АГ колкото можеш по-скоро.
Аз лекувах уреаплазма. Лечението може да бъде дълго и упорито, ако не ти уцелят антибиотика.
При мен уцелиха от първия път и беше само 10 дни.
Прави се антибиограма, за да се установи към кои гадината е резистентна и към кои - не.
За съжаление, щом имаш ти - има и мъжа ти. Трябва да се лекувате и двамата, за да не си прехвърляте топката при полови контакти. И никакъв секс през това време разбира се.
Не знам как се процедира по време на бременност, но питай веднага.  Peace

Благодаря ти за подкрепата cvetno cvete  Hug
Дай Боже всичко да е наред - пък ще си наваксаме с шопинга Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 499
Аз имам един въпрос към вас,че пак психясах.Нямам проблем с щитовидната-чиста е.Преди бременността съм пускала всички изследвания-в норма.При положителен тест пуснах ТСХ което беше 3 и веднага след консултация с ендо започнах прием на еутирокс 25мг дневно.След 1 месец прием беше 1.3 и намалихме малко дозата.На втория месец 2.4 и отново я вдигнахме по таблетка на ден .....а днес го пуснах и е 2.9.На своя глава от утре вдигам на 50мг без да се замисля.Другата седмица ще направя и консултация отново.Моята ендокриноложка при стойност 2.4 твърдеше ,че няма страшно и да не се стряскам.На места чета ,че препоръчват под 1.Много се наплаших Sad

# 500
Момичета има ли някой по запознат по следния случай, от дете съм с порок на сърцето и като малка детски кардиолози ми бяха казали, че трябва да раждам единствено секцио, след като пораснах и започнах да се следя при кардиолозите за лица над 18г. (говоря конкретно за 3-та градска тъй като там са разделени) една лелка любезно ме нахока, че видиш ли не съм искала да правя нищо нито да спортувам нито да раждам по нормален начин, нищо че цели 18г. колегите и ми обясняваха как трябва да раждам секцио, как като се преуморя сърцето ми започва да изпомпва повече кръв и тн. и в момента съм много объркана, тъй като не знам дали ще ми се издаде някакъв документ макар и при друг кардиолог след време когато трябва лекаря ми да ми дава направление за раждане чрез секцио по мед. причини  newsm78 май много объркано обясних нещата..  Whistling

# 501
  • София
Ох момичета, както ви писах във фб аз още съм зле, не съм повръщала повече, но запушен нос и отпадналост ужас. А имам и болки в корема днес цял ден и ми излязаха едни малки червени петънца по клепачите, слепоочията и челото.. все едно лунички, но червени, странна работа..

# 502
cvetno_cvete, ТСХ трябва да около 1 през първи триместър.
Малко повече мисля беше, за втория. Но при всички положения, най-много до 2.
Говори и с ендо и ако трябва вдигай дозата на еутирокса.
На мен лично ми предписаха Л-тироксин, че няма лактоза или нещо от сорта ...
Дадоха ми да пия по половинка от 50, но аз обратното намалих го на своя глава на още половинка, та все едно съм на 12,5 мг. Другата седмица ще пусна една контрола, но при мен много бъзро взе да пада и се притесних ...

Bo0o, не съм компетентна, но си намери добър специалист. Той ще те насочи как да процедираш  Peace

verji.777, мирише ми на алергия ..... какво пиеш ?

# 503
Аз от 1 ден имам напрежение в областта на яйчниците, така се чувствах и в началото на бремеността, но спря, нормално ли е сега съм 13г.с. отново да имам такова чувство.

# 504
  • София
И на мен на алергия, ама към какво не знам... Пия парацетамол, осцилококцинум, някакви капки ми е взел моя били подходящи за бременни - Фитоназал, чай против грип и простуда, ям лимони доста и едни витамини на амуей, които си пия попринцип..

# 505
За такива болки пия магнещий и мисля че бавно се появява ефект. Simple Smile

# 506
  • Сопот, Пловдив
Здравейте, мен ме нямаше доста време, но бях няколко дни в болница заради кървене. Вече съм у нас, но сега пък се разболях. Ще трябва да приключа с работата, защото според лекарите ежедневното пътуване на 50км е основното, което е допринесло за кървенето.

Надявам се всички други да са добре.  Hug

# 507
Момичета, дали може да се усеща бебето в 16 седмици? Като лежа вече втория вечер усещам леки удари или ритници 10 см под пъпа, доста близо към предна коремна стена, за това отхвърлям вариан с газове в червата.  Embarassed
Или се подлудявам?

# 508
Rois,бързо да се оправяш!
alisya123,според мен е нормално да имаш такова напрежение.Аз съм в 16г.с и от време на време и аз имам.
rusiblue,стискам палци всичко да е наред и утре на доктор!
Bo0o,намери си добър кардиолог,а за лелката дето те е нахокала-Нямам думи!
Karjala,хихих и на мен онзи ден ми се стори,че както си лежа(бях пуснала някаква песен) и нещо все едно ми изпърха в корема Grinning Реших,че полудявам вече Grinning Не знам,може би ни е още рано.

# 509
Лелее, не мога да заспа...
Sally, преди малко легнах по корема пак усетих в областа на матката поне 6 ритници.  Много е странно усещане. Пробвай ти дали ще усетиш нещо в таково положение.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт