Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 626
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Не съм го виждала, моя близка ми го препоръча, тя е раждала при него и е доволна...
пък ще видим... Rolling Eyes Rolling Eyes

# 721
Ще ви разкажа една ужасна история за мен от една страна,от друга получителна и вече смешна Simple Smile
В неделя сутринта се събуждам с обрив по лицето и ужасно подута.Минаха 2 часа не минава,сложих си крем защото на всичкото отгоре сърбеше много и кожата беше суха(използвам крем на Vichy от 3 год)-все едно си бях сложила спирт на лицето.Грабнах се до спешния център на клиниката,за радост бебче си е добре.Трябваше ми кожен или алерголог.
В понеделник отивам на кожен-алергия,от какво не се знае,не е от храна.Преписва ми козметика на SVR за алергична кожа и ми казва ако не се оправя до 2 дни-кортикостероиди.Ужас.Тръгвам да търся аз въпросната козметика-няма.Накрая си я поръчвам от аптеката до нас,звъни ми жената ,че ще пристигне в същия ден след 18 часа.Лицето ми вече не се трае от сърбеш и сухота,а вечерта съм на коледно парти.Колежката ми минава през аптеката взима ми продуктите и след това мен.Само погледнах кое е крема и кое почистващия лосион и първо с едното ,после с другото -наклепах се,облекчи.Сутринта ставам пак се мажа,кеф голям.
След обед обаче,звъни ми аптекарката -"Тук сте си пръчали 2 крема,взелисте единия,отказвате ли се от другия?".Моля да се отказвам ли,та те кремовете са при мен.Един луд спор.Обръщам кутията и търся надписи на български(цялата кутия е на френски),за моя изненада:да крем,но за крака.Изпаднах в ужас.Себе си ли да обвниявам,аптекарката ли?
Слава богу последствия няма.Смениха ми крема.С правилния-обрива го няма Simple Smile
Поука-не се доверявайте на аптекари Simple Smile

# 722
 Joy
Важно че и от крем за крака имало облегчение. Laughing

# 723
И мен ме и стегнал кръста....бях до доктора и поне ме разсмя.Каза ,че и него го боли и да дишам спокойно Grinning плацентата каза ,че е ниска,но имало време да се вдигне...дано

# 724
  • София
 Joy Joy
Да важното е че те е облекчило......

# 725
Оф и на мене ми е кащали че плацентата не се е вдигнала. Че стигала чак до някаде там... Малко ми е трудно с тази терминология и понякого изпускам какво точно гинеколожката искала да каже. Разбрах че плацентата е задна и че понякога се вдига покъсно...

# 726
То може да звучи забавно но в началото със сигурност не ти е било  Simple Smile Когато ми предписват рецепта винаги се опитвам да разчета какво са ми предписали и винаги сравнявам с това, което ми дават от аптеката и питам за какво е  Joy

# 727
Рецептата няма разчитане.Аптекарката едвам успя 😁
За плацентата долната означава че бебче се е закрепило долу и в някакъв момент може да натежи повече на шийката.Това не е 100% гаранция.Тя се изменя.Но за момичетата с конизации е много важно (това е и едната предпоставка за серклаж).При мен примерно 2 доктори се притесниха в първите седмици че е така,но единия ми обясни (този който ми прави серклажа)че в някакъв момент може да се вдигне.В 13 с. на ФМ се оказа че е висока задна.Това с предна,задна не са ми обяснявали,не съм и питала

# 728
Оф и на мене ми е кащали че плацентата не се е вдигнала. Че стигала чак до някаде там... Малко ми е трудно с тази терминология и понякого изпускам какво точно гинеколожката искала да каже. Разбрах че плацентата е задна и че понякога се вдига покъсно...

Моята е предна по принцип.Аз доста разпитах доктора за вариантите да не се вдигне и как се процедира.По принцип се препоръчва секцио,с ниска плацента се получавало често кървене към 28...29 седмица и понякога се налагало по-ранно секцио за да се избегне кръвоизлив.Също така при плацента превия е невъзможен серклажа и за това е важна да се следи и шийката.Плацентата се вдигала и до 32 седмица,а диагнозата плацента превия може да се постави най-ранно към 21-22 седмица.Това разбрах общо взето.

# 729
  • York
На мен също ми е малко сложно с терминологията на английски, но гледам да се образовам след всеки преглед, а и те са много любезни и ми обясняват докато ги разбера  Mr. Green

Където лице, там и крака  Joy Joy Joy Важно е работа да върши  Laughing Laughing Laughing

Аз съм 5 кг отгоре до тук.  Адски много ми се струват. Трябва да се поспра малко с храната  ooooh!

# 730
Лелее, дано да се вдигне. Докторката ми е гледала п понеделник, а в петек правя 17 седмици. Секцио не ми плаши. Поскоро към него се насочвам. Не съм на 20 години, а е първо раждане. Сигурно всичките моите тазови хрущали вече са цементирани и да не повредят бебето. То така..

# 731
Лелее, дано да се вдигне. Докторката ми е гледала п понеделник, а в петек правя 17 седмици. Секцио не ми плаши. Поскоро към него се насочвам. Не съм на 20 години, а е първо раждане. Сигурно всичките моите тазови хрущали вече са цементирани и да не повредят бебето. То така..

Ще се вдигне.Не се притеснявай.Доктора ми каза,че няма да е лошо да се застоя вкъщи,но аз така или иначе това правя.А и секса е забранен,не че съм правила откакто видях двете черти де.

# 732
Не се шашкайте за плацентата.С повече следене и повече пазене се стига до добри финални седмички.Бъдете положително настроени.Много момичета бяха "отписани",но чудесата се случват.

# 733
Ponqkoga и аз живея в Англия, имах до сега един скан и две срещи с мидуайф, обаче такива неща за плаценти и въобще медицинска терминология никой не ми говори.
Даже като чета другите момичета, колко много информация им дават.....аз само си разбрах кръвната група и че всичко е ок до тук.  Wink Не пия никакви болкоуспокояващи за сега, въпреки че и аз имам леки болки в таза и гърба, но само когато се преуморя на работа.
Въобще разликата тук и в Бг е огромна и не знам кое е по хубаво, защото и нямам опит.

# 734
Ponqkoga и аз живея в Англия, имах до сега един скан и две срещи с мидуайф, обаче такива неща за плаценти и въобще медицинска терминология никой не ми говори.
Даже като чета другите момичета, колко много информация им дават.....аз само си разбрах кръвната група и че всичко е ок до тук.  Wink Не пия никакви болкоуспокояващи за сега, въпреки че и аз имам леки болки в таза и гърба, но само когато се преуморя на работа.
Въобще разликата тук и в Бг е огромна и не знам кое е по хубаво, защото и нямам опит.

Колкото по-малко знае човек...по-добре.Да сме здрави...другото е лесно.Успех и на теб

Общи условия

Активация на акаунт