Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 454
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Аз пак съм с обилен цикъл със съсиреци😐 а предният беше оскъден и закъсня. Вече не знам какво да очаквам всеки месец.

Аз ще ти кажа какво да очакваш. След време ще започне да ти прескача, по 2,3,4,5 месеца. После ще ти идва за 1 ден, тоест не точно ще ти идва, а ще имаш леко зацапване за ден, най-много 2. Ще се шашкаш, а околните ще те пращат на цитонамазка. Това не се знае колко ще продължи, може повече от година.
Чакам с огромно нетърпение кога всичко окончателно ще приключи. Сега съм на периода не ми идва по 4-5 месеца, а после се появява леко кафеникаво зацапване или розова следа по хартията, които изчезват за ден-два. Не ми се ходи на гинеколог, човекът ще помисли, че съм хипохондричка, непрекъснато го занимавам, звъня му по телефона да го питам това или онова, аман! Tired

А, да, сега се сетих да обясня. Преди 15 години някъде ми дойде между два цикъла, слабо кръвотечение за 3-4 дни. После, когато трябваше да ми дойде, изобщо не ми дойде. Отидох на лекар и се оказа, че имам полип. Махнаха ми го и повече нямах проблеми. Само че тогава имах редовен цикъл и веднага се усъмних, че нещо не е наред. А сега...ми то непрекъснато имам някакви аномалии, 4-5 години вече един път не ми е било нормално. То не беше обилен цикъл със съсиреци по 10 дни, то не беше оскъден за 3-4 дни, то ми прескачаше по няколко месеца, после пак ми идваше...няма край изобщо. Сега ще видим какво ще последва, но взе много сериозно да ми писва Whistling

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 20:57 от Ън

# 286
Ън, извинявай, ако не е нетактичен този въпрос, на колко години си? Преди да започне да прескача, закъснява ли цикъла?

# 287
Съншайн, Ориз, елда, лимец, амарант, просо, царевица, бобови (грах, боб, леща и т.н.), нахут, картофи.......ядки и семена............ръжта е с по-малко глутен.

# 288
  • В полите на Пирин планина
Глутенът изобщо не е жизненоважен за тялото, даже по-скоро е вреден - увеличава пропускливостта на червата. Аз изобщо не ям храни, съдържащи глутен, не само заради него, а и заради високото съдържание на въглехидрати в тях.  Peace

# 289
Тестените храни и аз съм ги спряла. Ръжени сухари, ядки ям.
Спрях всякакво сладко, освен плодовете. И то не всички ям. Ориз, картофи, боб, грах отбягвам.
Колбаси също. Риба от време на време. Млечните храни, яйца- хапвам. Кафето спрях. На ПМС чудесно ми се отрази, спрях спазмолитиците, които преди пиех с шепи на всеки цикъл.

# 290
  • Вече в моята си приказка...
Скрит текст:
Аз пак съм с обилен цикъл със съсиреци😐 а предният беше оскъден и закъсня. Вече не знам какво да очаквам всеки месец.

Аз ще ти кажа какво да очакваш. След време ще започне да ти прескача, по 2,3,4,5 месеца. После ще ти идва за 1 ден, тоест не точно ще ти идва, а ще имаш леко зацапване за ден, най-много 2. Ще се шашкаш, а околните ще те пращат на цитонамазка. Това не се знае колко ще продължи, може повече от година.
Чакам с огромно нетърпение кога всичко окончателно ще приключи. Сега съм на периода не ми идва по 4-5 месеца, а после се появява леко кафеникаво зацапване или розова следа по хартията, които изчезват за ден-два. Не ми се ходи на гинеколог, човекът ще помисли, че съм хипохондричка, непрекъснато го занимавам, звъня му по телефона да го питам това или онова, аман! Tired

А, да, сега се сетих да обясня. Преди 15 години някъде ми дойде между два цикъла, слабо кръвотечение за 3-4 дни. После, когато трябваше да ми дойде, изобщо не ми дойде. Отидох на лекар и се оказа, че имам полип. Махнаха ми го и повече нямах проблеми. Само че тогава имах редовен цикъл и веднага се усъмних, че нещо не е наред. А сега...ми то непрекъснато имам някакви аномалии, 4-5 години вече един път не ми е било нормално. То не беше обилен цикъл със съсиреци по 10 дни, то не беше оскъден за 3-4 дни, то ми прескачаше по няколко месеца, после пак ми идваше...няма край изобщо. Сега ще видим какво ще последва, но взе много сериозно да ми писва Whistling
Ън, как махнаха полипа? Болезнено ли е? Имам и аз съмнения за нещо такова, въпреки че на гинекологичния преглед нищо не откриха, ама знам ли?! И аз съм с половин десен яйчник. Какво ли да очаквам и аз...  Thinking

# 291
Съншайн, има мн инфо в нета по въпроса. Накратко можеш да ядеш разнообразие от:
киноа елда ориз картофи амарант, брашна от тях
 бобови - фасул леща нахут...
ядки иядкови брашна
Месо
Млечни
Аз лично ям и лимец, защ има под 2% глутен и то немодифи иран и е с 14хромозоми, а не с 42 хр като пшеницата.
Основно се спира пшеница+брашната от нея Маята ( тя е супер вредна, не само заради глутена) и овеса. Заместител на маята - сода, квас( който Не може да закваси съвр пшеница - от опит). Хляб с лимец+квас става и е като на нашите прабаби. Те не са ползвали мая. Тя се въвежда по времето на ваксините и със същата цел.
В ръжта и ечемика има доста по малко глутен
, но по добре да не се употребяват.

# 292
  • Prismatica Aerie
Аз също не ям глутен съдържащи храни, както и никакви безглутенови алтернативи всъщност.
Ям месо, главно пилешко, яйца, малко млечни и нисковъглехидратни зеленчуци. Не твърдя, че е правилно, здравословно или ми е помогнало на някакви проблеми. Даже като чета симптоматиката при цьолиакия - направо си я имам, без да съм яла нищо зърнено от 9 години...

# 293
Аз не ям от 8 години хляб и тестени.
Млечни от 2.
Изобщо не ми липсват.

# 294
  • Вече в моята си приказка...
Вегетарианка съм пък аз. Не ми липсва нищо животинско. Обаче, не ми помага особено в този период - психически не съм ок. Депресиите са ми често спътник в ежедневието, емоционална съм и съм "наблъскана" с фобии. И точно този момент от предменопаузата ми е най-плашещ. Ами ако фобиите ми се изострят или се "обзаведа" с някоя и друга?! Физическият дискомфорт ще го преживея по-лесно, май! И пустото пълнеене - ужасно е, мразя го, хъм!

# 295
Лишавам се от любими тестени изделия, които съм яла до 42 г без ограничения и винаги съм била стройна, здрава и хубава. А сега се лишавам, гладувам и дебелея.  Много дебелея . Като си дойда в Бг ще си направя инсулинов профил.

# 296
Направи си, също и всички изследвания за ЩЖ, вкл. антитела.
Не може само от менопаузата да пълнееш. Пък и ти си имаш цикъл, нали?

# 297
Лишавам се от любими тестени изделия, които съм яла до 42 г без ограничения и винаги съм била стройна, здрава и хубава. А сега се лишавам, гладувам и дебелея.  Много дебелея . Като си дойда в Бг ще си направя инсулинов профил.
Направи си, също и каквото ти каза Дева.
Може да се наложи да поограничиш и въглехидратите  Wink

# 298
  • Prismatica Aerie
Аз вече пълнея и с ограничени до минимум въглехидрати. Ако спра физическите упражнения, сигурно ще стане страшно. Ясно е, че ми има нещо - дали е от ЩЗ, дали е от хормоните.. може и метаболитен синдром да е.. Не смогвам да се изследвам за всичко, а трябва.

# 299
Каталано, ако си в БГ, иди при личната да ти даде направление за ендокринолог, или да ти пусне неща които минават по касата - тсх, фт4, и едно от антителата казват, че също, но не съм сигурна. И поне кръвно захарен профил, мисля, че и той беше по каса.
Абе най-добрият ендо да те види и каже, също за кортизол се сещам.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт