Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №5

• 151 727
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Привет! Hug
Благодаря за всичко, което сте публикували!
Зари, аз ще споделям тук, докато има какво и с кого Grinning
И да, много искам да видя Халит и Метин Акдюлгер в съвместен проект, колкото може по - драматичен. С Боран им се получи идеално. Гледах IMDb, събрали са се тримата - Окан Я., Метин и Боран в един сериал - Analar ve Anneler, после Халит, Окан и Боран - в "Ти си моята родина", та нека си помечтаем... Wink

# 571
Лучия  Hug, след султанките и султаните.

# 572
  • София
Вярно, че Метин игра в Analar ve Anneler. Чудех се какво от филмографията му пропускам. Той е кратък, така че заради него ще го погледна. Спомням си колко много ме вбесяваше в "Кварталът на богатите". Мислех, че никога няма да го харесам дотолкова, че да ми стане любимец. Е, стана.  Heart Eyes  Навремето същото се получи с Мете Хорозоолу (Зюлфикяр).

За общ проект между Метин и Халит имам вяра. Щом ние го искаме и виждаме прилика между двамата, и тези дето трябва ще го видят.

Сбогуване с поредицата "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl Veda)

Това, което наричат Салтанат (Султаните)

Държавниците останали/записали името си в историята

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 17:54 от zarani

# 573
Щом една идея се е родила в две глави, защо да не се появи и в още една - на сценарист или на режисьор Laughing Laughing Слагам ги като снимка

И да ви кажа - за мен тази раздяла със сериала е много специална. Преди почти 5 години случайно видях предаване по българска телевизия, в което коментираха предстоящото излъчване на нов сериал - "Великолепният век". Казах си, че непременно ще го гледам. Причината после да пропиша във форума е, че много го харесах. След това близо година и половина чаках "Кьосем", но си заслужаваше. Запознах се, макар и виртуално, с хора, от които научих толкова нови и интересни неща... и днес със сигурност мога да кажа - бяха хубави 5 години. yes

https://www.instagram.com/p/BVzhuIElE_b/?taken-by=h2onoktanet

# 574
  • София
Много хубави клип чета.  Сетих се, че във ВВ, Нигяр пееше на дъщеря си "дей гиди, луди млади години". Нейната история разказаха ли я, откъде са я завлекли турците за да й направят услуга, била ли е наложница и т.н.

# 575
И на мен ми е било много интересно за Нигяр. Дали е съществувала подобна жена?
Много, много ме беше яд за нея. Не заслужавлаше подобна съдба, можеха нещо друго да й измислят, аз много я харесвах.Утре започва сериала, не остана, чакам с нетърпение, да се изнижат тези първите 15 серии, и да видя какво ще става по-нататък.
У нас, съм ги строила в две редици, и дружно женската част всички ще го гледаме. Simple Smile newsm44

# 576
  • София
Сбогуване с поредицата "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl Veda)

Султанките

# 577
Прекрасни урури от любими герои!Благодаря!
Само на мен ли ми направи впечатление ,че Кеманкеш е Синан ,а не Мустафа?
Султаните до едни и помня и баш султанките Хюрем,Хафса,Кьосем също.Но лееекинко с останалите султанки вглавата ми е калабалък Joy Joy Joy
Ще гледам и когато мога с бг.превод ,така че ще следя.

# 578
  • София
Не, Кеманкеш си е Мустафа. Просто във видеото за държавниците са показали него и Синан Паша в един откъс.

Султанките са най-много  Mr. Green  Някои дори не са включени. От по-ярките в сериала ми направи впечатление липсата на Халиме Султан.

Както и Айше Султан - хасекито на Мурад, и Хандан Султан... Да пускат втора част.  Laughing

Сериите от първи сезон, разделени на по един час, ще са 84 - Season 1 : 84 X 1 Commercial Hour

http://www.theglobalagency.tv/magnificent-century-kosem

Почитателите на "Великолепният век" по света. Дамата от България веднага да си признае коя е.  hahaha
https://vimeo.com/168302653

С началото на сериала в роден ефир, да си припомним най-първия тийзър, който си спомням, че очаквахме с голямо нетърпение.

# 579
Първи тийзър...последен епизод...
„Кьосем“ започва тази вечер...

1617

„Необходимо е да се отнеме живота на всеки един от претендентите за трона, освен на един. Такива са нашите правила. Пред всяко шехзаде има два пътя: Или тронът, или смъртта. Всяко шехзаде расте страхувайки се, че при него ще дойдат палачите. Всеки един от тях се страхува от смъртта. Ето защо враждуват помежду си родни братя и между тях се поражда ненавист. Кой като бебе, кой като малко дете, кой като юноша среща смъртта, която витае около трона. И отиват на втори план зейналата съвест и ранените сърца, а душите не могат да намерят покой. Нима безспорната власт на един Султан трябва да минава през сърцераздирателния плач на майките. Горещите стенания на майките, които не са се наситили на  прегръдките на синовете си и трябва да се простят с тях.
Тази загуба, последният поглед на любимите очи, последната прегръдка, нищо на света не може да ги замени.
Аз съм Кьосем и това е моята заповед. Настъпи ново време. Законът, който действа вече столетия, отсега нататък ще бъде отменен. От днес нататък страхът ще бъде заменен със спокойствие, ненавистта с любов, а мъката с благополучие. Повече няма да бъдат изнасяни от този дворец трупове на млади шехзадета. Вече никога няма да се чува сърцераздирателния плач на майките.
Аз съм Кьосем и такава е моята заповед. Ще спра този поток от кръв, ще спра убийствата мужду братя, ще открия нов път, ще наложа нови правила. Ще го направя, ще променя съдбата. Моята воля е такава, аз ще спазя обещанието, което дадох на покойния Султан Ахмед. Ще пазя нашите шехзадета, султанките и тази велика Империя.
Аз съм Кьосем, нека всички ме чуят и да знаят, че аз се омъжих не само за Султана, а и за тази Империя.
(превод: Дъга)

след 1632

# 580
Етап,много готино!Заради ме.И на мен ми е интересно коя дамата от България
😉 И това в началото,с костюмите дето са го направили ми хареса много.И аз бих го направила,ама няма кой да ми уйдиса на акъла за компания.
Много оригинално.
Дано да дойдат и други момичмомичета в темата,които не са го гледали сериала,че да не се вълнувам тука само аз,доста тъпо ще стане.
Ще чакам епизода с нетърпение довечера.🤗

# 581
Привет!
Благодарности за всичко споделено! Hug bouquet Hug
Зари, може да е служителка на телевизията Laughing Laughing

Мис Каролин Бингли, всички се вълнуваме. Grinning И аз се надявам да дойдат още фенове на сериала.
Руските фенки са обявили ден на траур, но аз не съм съвсем съгласна. Това, което филмовата лента е запечатала, ще остане завинаги. Отдавна превърнали се в прах хора, оживяха с образите на актьорите и това повече от хубаво.

Пожелавам си финал поне толкова незабравим, колкото последната сцена със Сюлейман Великолепни. yes newsm10

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 08:55 от LU4IQ

# 582
Здравейте и от мен!  bouquet

Следя темата от 3-4 месеца. Тогава изгледах ВВ и се влюбих във филма. Имах голямо желание да изгледам и ВВКьосем, но не понасям, а и не разбирам руски, а епизодите в български субтитри бяха изтрити вече. Затова в YouTube успях да изгледам само първия епизод на турски. Та, поради тази причина чакам с огромно желание филма довечера. Вече броя минутите и часовете и вкъщи съм предупредила: кой каквито планове иска да си прави - аз от 20:00 до 21:30 ще съм на дивана пред телевизора, каквото ще да става!  Mr. Green Laughing Laughing

Като се замисля ако филма го имаше и паралелно със субтитри, бих си избрала да го гледам със субтитри. Много ме впечатлява да слушам как говорят актьорите. Даже от това, че гледах ВВ със субтитри, а не с дублаж понаучих някоя друга дума и много пъти само заради конкретна интонация на някой актьор съм превъртала и гледала отново.

Интересно ми е дали ще режат сериите по БТВ? Имам спомен, че първата серия май беше 57минути, което за БТВ си е чудо - като сложиш и общо 30 минути реклами , ето ти час и половина ефир.  newsm78 Whistling Simple Smile

# 583
Сцената със Сюлейман е великолепна,много ме развълнува.Всъщност аз за първи път я гледам тук.Така и не изгледах последните  2  еп. от ВВ.След смъртта на Хюрем,спрях да го гледам.Добутах вякъде до битката между Селим и Баязид и там зациклих.Все си казвах да си ги пусна,пусках,спирах,нещо ме спираше да го догледам.Не знам защо.Велик е този Халит!А онези,които са я измисизмисли
финалната сцена са големи умове.Много ми хареса,достоен,прозорлив,филосовски и поучителен финал.😊

# 584
Сцената със Сюлейман е великолепна,много ме развълнува.Всъщност аз за първи път я гледам тук.Така и не изгледах последните  2  еп. от ВВ.След смъртта на Хюрем,спрях да го гледам.Добутах вякъде до битката между Селим и Баязид и там зациклих.Все си казвах да си ги пусна,пусках,спирах,нещо ме спираше да го догледам.Не знам защо.Велик е този Халит!А онези,които са я измисизмисли
финалната сцена са големи умове.Много ми хареса,достоен,прозорлив,филосовски и поучителен финал.😊
Аз също приключих точно дотам и не смятам и да гледам последните два епизода.

Общи условия

Активация на акаунт