Аз също обожавам да го гледам със субтитри и нали бяха така първите серии и в началото ми беше много странна турската реч,защото нали е непозната.Обаче така много автентично,атмосферата е друга,гласовете и после като ги гледах озвучени на български в първия момент ми беше странно.Много си харесвах аз Мерием.
Сега и друго ми направи впечатление-препратките с белия кон и смъртта на Валиде Хафса.Нали и тя преди да умре беше видяла бял кон в съня си.
Аз много съм разсъждавала и над постъпката на султана с Ибрахим Паргалъ.И мисля,че той много се разкайваше и в последните си дни се сещаше все за него.Обърна се към него и В последния си миг.Мене ме потресе и убийството на сина му-знам и съм чела за тяхната историята и въпреки това не мога да си обясня такова нещо.А за Ибрахим-до последно се надявах да го пощади,хем знаех,че го убива.
И макар да няма особена прилика и паралел между тях двамата,незнайно защо се сетих сега за англ.владетел Хенри VIII-също пратил на ешафода свой приятел и любимите жени.Общото между тях е,че са много интересни,противоречиви и велики исторически личности,които имат огромно влияние върху хода на историята на държавите си и до ден днешен са оставили следа.За мен е голямо предизвикателство и отговорност дори за всеки актьор да се превъплъти в такава роля.