Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №5

• 151 716
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Денси и за мен е странно. Толкова по-безинтерсни сериали има, вкл. и този, който приключи сега по БТВ, обаче са много коментирани-и аз това не мога да си го обясня, като са все едни и същи, а този е толкова по-различен.
И как са го изгледали като само 15 серии имаше във В бокс?

# 601
Ма то няма никой, освен нас двете май?! Знаех си, че няма да има голям интерес, ама абсолютно никой да не желае да пише, си е странно.

# 602
Когато последно проверявах около Нова година, бяха качени всички излязли епизоди до момента.

# 603
Току-що изгледах финала... утре ще ви пиша, Великолепни, защото имам какво да ви споделя. Няма да коментирам епизода, беше повече от великолепен, но за мен нещо завърши, нещо красиво и важно, което следя от премиерата - 5 януари 2011 г. Един век приключи! За съжаление, няма да има подобен. Много съм чувствителна в момента, защото мисля, че съм единствената останала от първата тема в Мамата до последната. Благодаря ви за тези години. Благодаря, че ви имаше. Утре ще ви споделя повече неща, защото в момента нямам сили...  Sad Sad Sad Sad

# 604
Ма то няма никой, освен нас двете май?! Знаех си, че няма да има голям интерес, ама абсолютно никой да не желае да пише, си е странно.

И на мен. Затова и няма да се засилвам да правя тема още.
Явно просто сериала изобщо не се харесва, има слаб рейтинг по принцип, то друго логично обяснение няма, колкото и странно да ми е това. Е, по-запознатите нека кажат.
Мене това безкрайно ме очудва, предвид интереса,който имаше  към ВВ преди няколко години.
Поне от чисто любопитство фенките на предишния сериал да са го загледали.
Аз къде ли не съм ги търсила със субтитре сериите-отдавна ги няма никъде. Махнали са ги.Ако изобщо ги е имало е било за много кратко време, някога си. Иначе досега да съм ги изгледала.

# 605
Бях ги намерила в Вбокс с субтитри и си бях запазила линка, но доста се порових докато ги намеря. С търсачката не излизаха. Естествено вече ги няма  Rage

# 606
  • София
Не очаквах наплив тук, затова не ми е странна липсата на коментари и повече постове. Но в темата винаги е имало потребители, които предпочитат повече да четат, отколкото да пишат. Забелязах го и днес по време на епизода.

За интерес, не знам, по-скоро няма висок такъв. Поне от тези, които пишат във форума. Които е имал отдавна вече го е изгледал. За повечето потребители тук руският език не е проблем.
Да, Мис, имаше в началото и такива, които загледаха "Кьосем" заради интереса си към ВВ, но бързо се разочароваха. Може би очакваха нещо от сорта на сагата за Сюлейман, не знам. Имаше и потребители, на които им харесваха и двата сериала, коментираха често тук, но по една или друга причина спряха да пишат. Други пък го виждаха като бледо копие на Века. Трети се разочароваха от повечето измислици и промени спрямо историята. "Кьосем" наистина не е най-добрият сериал правен от турците, но не и от най-лошите. Мисля, че заслужава повече зрители.

Първият епизод с дублаж е качен във Войо. Вторият също. Засега само там. Знам, че не е най-удобният начин за гледане, но от телевизията ще си го пазят като злато.

По навик си чакам фрагман, ама йок. Свърши вече.  Sad

# 607
Много хубав финал!
Доколкото мога в момента да преценя, нямаше помпозност - много ме плашеше такава възможност,
и беше запазен стила на сериала дотук: зрителят да гледа активно.
Най-важният извод беше направен много тънко, за което създателите заслужават поздравление.
Лека нощ на всички и до превода!

# 608
Английските фенове много разочаровани от финала.Сега четох коментари.Претупано било,последните сезони  пълна каша.Даже един беше написал,че корейска дийн драма му била по-интересни.Сериала е слаб явно.Според мен много хора не са го гледали без субтитри.Аз чудя дали има смисъл да пиша изобщо.

# 609
Добро утро!
Край, свърши.
Мислех да чета коментарите на руските фенки докато излезе превода, но са 3 500, не успях даже да ги превъртя до край.

Мис Каролин Бингли, всякакви мнения ще прочетеш. Зависи от това кой какво очаква да види.

# 610
Добро утро,
вчера след филма нямах възможност да влезна за да коментирам серията и тази сутрин очаквах да има купища изписани страници, но явно както и вие сте забелязали няма голям интерес. Странно. Е, само аз ще си коментирам(сама съм себе си  Mr. Green). Държа да отбележа, че не съм по търсенето на смисъл в детайлите и дълбоките анализи, но пък затова съм си запазила постовете на Ваня и Дана и мисля след всяка серия да си ги чета, за да си обяснявам това онова.
Както вече споменах първата серия съм я гледала на турски и единственото ново за мен беше дублажа. Ами не ми хареса. Толкова са звучни турските думи като "шехзаде", "аслан", "дестуур" (или нещо подорно  Stop Laughing), че като чуя "принце", "лъв", "дайте път" някакси не мога да се прехвърля в епохата на султана.
Може би Султан Ахмед не е толкова важна фигура, за да сменят няколко актьора за неговия образ, но все пак смятам, че можеше да сложат някоя младо момченце сега за в началото. Добре, че принцовете на Крим на няколко пъти намекнаха колко е млад султана, за да влезна на рекламите в Google и да проверя на колко години се качва на трона - изчислих, че на 13.  Peace Ами като си припомня шехзаде Мустафа на тази възраст и сегашния султан - никаква база за сравнение. Личи си, че има поне 20 години.  Laughing Laughing
Направи ми и впечатление, че Анастасия само докато я отвлекат от у тях и докато стигнат в гората, косата и беше потъмняла поне с 3-4 тона на русо към кестеняво.  Laughing
Много харесвам Сафие Султан и само като се сетя, че има нещо общо с Михримах Султан)голяма любимка ми беше) и започвам да я харесвам още повече - нали Михримах я набута като любимка на Мурад, за да не е чак толкова спокойна Нурбану Султан.
Интересно ми е обаче и друго - когато убиват братята си, дори и кръвните братя ли убиват или само тези от други любимки?

# 611
Здравейте Simple Smile
Надявам се приемате и нови попълнения Wink

Интересна ми е историята на Османската империя, а Истанбул ми е така любим град, затова проявявам любопитство към сериала.

Харесах първата серия миналата вечер.

Относно въпроса на medissa, чела съм, че тази политика на братоубийства е  утвърдена въз основа на закон, приет от Мехмед II Завоевателя през 1478г. Относим за всички родственици от мъжки пол.

Ще следя темата:)

# 612
Добре сте дошли всички, които сега започвате да гледате сериала! Grinning

Еп. 30/60 с рус. суб.

https://vk.com/kosem_sultan?z=video-78481828_456239442%2Fd5df63c … pl_wall_-78481828

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 19:32 от LU4IQ

# 613
  • София
Ето, почнаха да идват нови фенове. Ще се напълни темата, ще видите. На мен ми харесва с превод, какво толкова. Ще пропусна турската реч вкъщи. 😊

Всички шехзадета са убивали, включително родните си братя. От същата майка имам предвид. Забележи, че между плачещите майки в харема, дадоха и тъжната Сафие султан. Стига толкова спойлери.
 Ако може някой да ми каже повече за портрета на Анастасия с агнето? Как е попаднал в двореца?

За младия султан, то и еничарите не са взимани като яки младежи, нито са се присъединявали доброволно и с кеф, ама...

# 614
 Ааа,medissa, няма да си коментираш сама  Naughty
Да си кажа-и на мен не ми хареса дублажа. Но не задълбавам толкова.Аз също не мисля да анализирам дълбок смисъл на нещо си там, символики и подобни. Повече ме интересуват характерите и постъпките на героите, човешките взаимоотношения в сериала.
Почвам ги наред:
Анастасия-аз още в началото си казах, че не харесвам това подобие на актриса. Момичето е красиво, нежно, но е безлична. Не ми допада играта й много-много, дърпа се като пикла. Peace
Косата не съм я забелязала.Така или иначе по-възрастните Кюсемки са вече с тъмни коси. Grinning
 Хареса ми драматизма при отвличането й-падането на венеца, майка й, баща й, как биха камбаните на църкавата и всички затвориха вратите и прозорците.
Като цяло сериала засега не ми е особено интересен. Смятам, че ще стане по-итригуващо по-нататък когато Берен се появи,появят се дъщерите на Кюсем, другите характери,дано не греша.
 Макар, че аз и нея не я харесвам  Mr. Green Joy
Сафието-дразни ме откровено.Общо взето май нито една от султанките не ми харесва.Няма го величието на актъорите от ВВ, просто го няма, не мога да го обясня, знам че не трябва да се сравнява, но това за мен е истината и толкова. Хандан е по-дразнеща и от Сафието.
Халиме и дъщерята на султанката са ми по-сичпатични, името на дъщерята обаче ми изкочи, Фахрие ли беше, каква беше.Около Халимето се създава една мистерия с тези магиии,ритуали и заклинания дето прави, и това ми допада, малко по-интересно е измислено.
Братята Гирай-и те не са ми интересни общо взето.Ясно е, че там интригата  ще е, противопоставянето на султана, но по прикрит начин.
Майка ми изкоментира-"да, бяха намерили по-хубав султан". Ами съгласна съм.
Място за сравнение със Сюлейман разбира се няма. Този султан е още някакъв дечко, наивен, с много лек и добър характер и ми се струва доста по-подлежащ на обработване и манипулиране.
Трудно ми беше да обясня на майка ми и баба ми османския закон за убийството на братята. И на мен ми беше трудно да го приема това,обаче исторически факт. Както се каза по-горе, при Мехмед Завоевателя се е приел закона. И засяга не само братята от други жени, а всички братя,без значение от коя наложница са.

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 14:25 от Мис Каролин Бингли

Общи условия

Активация на акаунт