За съжаление се върнах във втората тема да прочета за сериите, защото разбира се има голямо разминаване с оригиналните турски. Прочетох доста неща и сега знам предварително, което ми разваля страшно удоволствието от гледането.
Не сравнявам с ВВ. Той ми харесваше страшно и заради него ще се опитам да гледам и този. В 20 часа по телевизията лятото няма как да стане, но това с Vоуо е добре.
Харесвам "Баба" както аз я наричам Сафие.
Красива, достолепна жена. Носи невероятни корони, рокли и бижута. Зла е, но те всички са зли, защото бранят винаги най-милото си. А някои са си и злобни по природа и ей на интриги безброй.Не разбирам засега само най-красивата султанка коя е и каква е на Падишаха, но ще науча. Разбрах каква е Фахрие Султан.
Детето е страхотно. Майка му е силно неприятна.
Валиде султан също не ми допада.

аз лично не съм чела такива мнения за нея, а доста съм се ровила, основно в източници на английски език, защото информацията на български е оскъдна. Кьосем султан е свързана със стремежа си да прекрати братоубийствата и да наложи друг закон за онаследяване. Също така се занимава с благотворителност доста сериозно. Ще постна информация от уилипедия, най-обща с основни факти за улеснение: