Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 048
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Виена
Alvina maria, локум и само локум от рози аз надушвам в Balenciaga Rosabotanica

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 11:49 от bombolino

# 181
GatoNegro, ужасно ми хареса начинът по който си търсиш ароматите - няма нищо общо с цена, кой е най-вървежният в момента, кой е последният излязъл и пр. парвенюшки проявления. Самата ти нагласа ще те отведе на много интересни места, си мисля bouquet Можеш да започнеш от тези, които ти написахме и ги има налични за проба, пък ти по-нататък ще си намериш и други, лично твои си открития.

Честно казано при мен Encre Noir не е толкова страшен, напротив. Ако трябва да се изразя със сравнения, то Encre Noir при мен е ученичка в униформа, докато La Fumee Classic Miller Harris, който си купих наскоро и не спирам да нося, е направо лошият скинар с обърнат на оранжевото лице, бомбър Sunglasses

# 182
"Парфюмните" ми спомени, които успях да възстановя, далеч не са парфюмни, по-скоро от някакви комбинации на ароматите в околната среда. В този ред на мисли, ако някой знае нещо, което да наподобява мириса в квартал на София, в хладна, късна есенна вечер, може би има седмица, две в годината, когато се долавя - това съм аз. Не знам дали бих го носила, но със сигурност бих направила много, за да го имам в бутилка.  bouquet
Така казано, точно на Encre Noire ми прилича, но зависи и кой е квартала де.

# 183
Честно казано при мен Encre Noir не е толкова страшен, напротив. Ако трябва да се изразя със сравнения, то Encre Noir при мен е ученичка в униформа, докато La Fumee Classic Miller Harris, който си купих наскоро и не спирам да нося, е направо лошият скинар с обърнат на оранжевото лице, бомбър Sunglasses

За теб ясно  Grinning , но за голяма част от хората,за които парфюмите са някаква маловажна добавка...за тях може да е дори неприятен.Зависи си какъв човек си,и в какво обкръжение ще се носи.

Парфюм за деня

# 184
Скрит текст:
Скрит текст:
Черна котка Wink,
Въпреки че веше си решила, как да постъпиш, бих искала само да добавя нещо (ако ми позволиш  Hug):
слава Богу, парфюмите далеч не са само елементи, съставки и композиции, а емоции, които създават спомени и стават част от нашия живот. Добрите създатели на парфюми са осъзнали това рано, на тях дължим и легендите, които ни съпътсват през различни моменти от нашето кратко битие (всичко останало е "конфекция", пък дори и предлагана на нереални цени).  bouquet

Благодаря, Tsugumi. Наскоро си дадох сметка, че е така с почти всичко от заобикалящия ни свят; досега инстинктивно асоциирах с емоции само звуците - понеже слухът е най-развитото ми сетиво, може би; с останалото стигах до "да ми харесва". Вече искам малко повече - и затова и търся, чета, осъзнавам колко съм боса, мисля за някакви връзки..."Парфюмните" ми спомени, които успях да възстановя, далеч не са парфюмни, по-скоро от някакви комбинации на ароматите в околната среда. В този ред на мисли, ако някой знае нещо, което да наподобява мириса в квартал на София, в хладна, късна есенна вечер, може би има седмица, две в годината, когато се долавя - това съм аз. Незнам дали бих го носила, но със сигурност бих направила много, за да го имам в бутилка.  bouquet

Kaто бях малка, вярвах в една история, която ми бяха разказвали: че се продават консерви с въздух, който отваряш в стая и се потапяш в друг свят Simple Smile
Това ми напомни твоя коментар за мириса на кварталите в София - няма да забравя, че за първи път разбрах, какъв е мириса на окосена трева в една градинка до НДК  Crazy
Със сигурност, подходът ти не е обречен на провал или разочарования - поставяш далеч по-високи изисквания към един парфюм от тези за цената, а както знаем, няма нищо по-евтино от парите Wink Това важи с особена сила и за бизнеса с парфюми.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 12:29 от Tsugumi

# 185
  • Бургас
На мен Encre Noir ми е откровено неприятен,не искам да го усещам около мен. Peace

# 186
Zozina, много мило  Embarassed, наистина показността и стереотипите, да кажем, не ми пасват.
Иначе околните хора са в пълна безопасност, има толкова много наситени цветни аромати около мен, че мога да си позволя (почти) всичко, дори едва ли някой ще го регистрира.

Бижу, усещала съм го нявсякъде в по-средните квартали - Гоце Делчев, Редута, примерно. Центърът ми е друг, както и Люлин, Младост.  Някакъв микс от зеленина, свежест от студа, но и типичният градски пейзаж - прах, бензин.

Tsugumi, ето, такъв магазин за консерви искам. Целия, да не предобряме със скромност. Simple Smile

Да, за добро или за лошо, живеем в материален свят, имаме достъп до всичко, и точно затова за мен е престъпление да не търсим нещо повече от етикет. Цената е просто характеристика, не маловажна, разбира се, но не и определяща.

Момичета, стана ми много мило. Благодаря.
 bouquet

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 12:32 от GatoNegro

# 187
Уолтър, това само донякъде е така...
Давам ти веднага пример - и досега аз се възхищавам на хората (а те бяха доста около мен и мъже, и жени), които си купиха и носеха сериозно Black Bvlgari още като излезе. Шапка им свалям. Аз тогава не можех, не го оцених, не го разбрах и пр. Бях на вълна Kenzo d'Ete, Sunflower, Dolce Vita. Чак сега узрях за него. Между другото, този парфюм, за мен, е един нагледен пример за това, каква беше дизайнерската парфюмерия  и в какво се превърна сега. Много са примерите, не е само Black...В миналата тема ме питаха, защо да очакваме именно от дизайнерската парфюмерия иновации, прекрачване на граници, интересни неща. Отговорът е защото сме го виждали, защото някога го е имало....Black (и не само), днес няма вариант да премине която и да е фокус група, които се ползват за подготвяне на новоизлизащи парфюми. Той е и спрян, разбира се, но спокойно може да му се лепне клишето "парфюм изпреварил времето си". Единственият му вариант да се появи сега на пазара, е в някоя ниш колекция. Peace

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 13:22 от Zozina

# 188
Консервите/бурканите с въздух все още могат да се намерят в продажба Simple Smile някой продаваше въздух от Рила в амазон по едно време  Grinning има и от Истанбул.
Скрит текст:
Както и да е.. Исках да споделя, че парфюмните ми придобивки тази година бяха повлияни от коментарите в темата, за което благодаря!  Hug

А откритието ми за годината беше Jo Loves  Heart Eyes

# 189
  • Germany
Момичета, много ви моля за малко помощ. По-сериозната част от съзнателния ми живот съм ползвала леки, цветни водици (тип Euphoria blossom и Bright crystal; да, знам, резил, Simple Smile ). От известно време, следствие на ежедневието ми, така са ми се променили възприятията, че почти никакви цветни нотки не регистрирам, съответно, смених и парфюмите. Лятото разнасях предимно един диабет в бутилка на Лагерфелд и Jour (обикновения) на Ермес. Сега обаче закъсах, и освен, че нямам много време да обикалям, не знам и изобщо към какво да се насоча. Понеже съм съвсем наред с главата, искат ми се тамян, иглолистни, дърво, тютюн. Не понасям роза, естествено нея почти винаги я усещам.
Нямам проблем дамско/мъжко, нито категоричен лимит на цената, но ми се иска да мога да пробвам у наше село, по моловете (София).

GatoNegro, защо да е резил ползването на цветни водици? Ако това са твоите аромати, защо не? Важно е ти какво чувстваш, а не какво мислят останалите. Получила си много предложения, но на мен повечето ми се струват като опит да те бутнат в дълбокото, без да знаем, дали можеш да плуваш. Не вярвам в пълните промени и трансформациите на вкуса за една нощ. Да, на всички ни се приисква нещо ново и различно от това, което притежаваме, но обикновено вкусът ни гравитира около едни и същи неща и рядко търпи някакви дълбоки изменения. За пример ще дам себе си и червилата и лаковете, които си купувам. Все търся нещо ново, различно и извънземно, и все ги въртя в една и съща гама, която знам, че ми стои добре. Обикновено като си купя някой нов нюанс, се оказва, че вкъщи имам поне два такива  Mr. Green Освен това често се оказва, че когато намерим парфюмният еквивалент на даден аромат, който търсим от живота си, се оказва, че всъщност предпочитаме ароматът в природата, но не и да миришем на него. Но и сама ще стигнеш до този извод  Wink.

Опитвам се да си представя човек, ползвал Bright crystal как ще се чувства с Hinoki, или с някой от тамяните на CdG, или с Encre noir и не мога  Blush За сведение, аз съм от тези, дето носят все такива дървесни, смолисти и опушени страхотии и хич не ми мига окото даже от тях, но пък съм опитвала да нося Bright crystal и резултатът беше пълна трагедия. Както каза наскоро Аризона, просто не съм аз.

Парфюмният подпис на сестра ми е Bright crystal и си спомням реакцията й, когато се качи в колата ми, прясно напръскана с Ginepro Nero, директно ме обвини, че искам да я уморя с моите парфюми  Mr. Green

Не бих предприела такава екстремна промяна, и ще ми е интересно да прочета опита ти след тестовете.

Ако търсиш някакъв градски, есенен аромат, но все пак без да забравяме вкуса ти досега, аз бих пробвала тези:

http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Chergui-2762.html. Харесвам го точно есента или началото на зимата, в дъждовно време, когато излиза красотата му. Много есенен, с много нюанси, с прекрасен мек тютюн, с топъл, идеално подбран букет от източни подправки, с много фин и премерен тамян, с мека изящна дървесина, но и с онзи градски чар, който търсиш.

http://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Premium-II-L-Eau-de-Parfum-31715.html, голяма тупалка  Sunglasses, много фин тютюн, един от най-меките и свежи ветивери, прекрасна сладост на кардамон и есенни полегнали клони.

друг ветивер, модерен, зелен, на идеална цена и качество е http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Cuir-Vetiver-33207.html. Отново много градски шик има в този парфюм, вкусен ветивер, мек, уникално гладък велур, уникална сладост на бобова тонка, сякаш е посипана в идеална доза върху чуден сантал.

http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Eau-de-Cartier-Vetiver-Bleu-29563.html Този ветивер е нещо като Bright crystal във ветиверен вариант  Mr. Green Свеж, прозрачен, много фин и елегантен, тих и ненатрапчив, но много удобен и лесен за носене и харесване.

Друг парфюм, който при мен прави гигантски шлейф, стои ми прекрасно, правят ми една камара комплименти с него, и който не се харесва много в темата е http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Cara-Mia-32043.html. Асоциациите ми за този парфюм са винаги за градска бунтарка, знаеща тайните на града, и имаща собствен стил, който не се срамува да покаже. Силно цитрусов, с доминиращо пачули, без грам сладости и лиготии, с прекрасен фин ирис, и с най-омиротворяващата нотка на олибанум, която тук ми действа пристрастяващо.

Предложението на sympathy и http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html също намирам за много удачно, както и цялата мерве серия  Heart Eyes Пробвай задължително и амбровото и еликсира на чудесата  Hug

http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Sublime … Balkiss-4223.html е друг аромат, който на мен ми навява асоциация за нацъфтял храст от бъз, около каменен зид из малките софийски улички. Много зелен, много природен, но и доста различен, доста хора в темата го харесват и мисля, че е по-близо до теб.

Пиши на какво си се спряла  Peace

Днес съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Priv-Ro … Arabie-10886.html, след два месеца чудене и събиране на сили за тест  Grinning. Въобще не бил страшен. За мен е някакъв микс от Lady Vengeance Juliette Has A Gun и Perfume Calligraphy Rose Aramis в началните и средните нотки, а след това при мен е един тих и възпитан, направо се държи като срамежливец, пред двете розови чудовища, които имат много по-изявен характер и определено предпочитам. Но е много приятен и точно тук усещам много локумени рози. Ако ми го подарят, няма да го върна  Wink. Локумена роза има и в Traversee du Bosphore L`Artisan Parfumeur, много различима при това, но има и много кожа и много вкусотии  Peace

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 15:32 от kovatcheva

# 190
Бижу, усещала съм го нявсякъде в по-средните квартали - Гоце Делчев, Редута, примерно. Центърът ми е друг, както и Люлин, Младост.  Някакъв микс от зеленина, свежест от студа, но и типичният градски пейзаж - прах, бензин.
За мен в тези квартали има една специфична миризма, защото все още тук таме има къщи, в които се отопляват с печки, а този мирис е специфичен. Както и мириса на влажни есенни листа, запалени в някой заден двор. И от всичко в бутилка, което познавам, пак ми изниква Encre Noirе. Simple Smile

# 191
Локумена роза има и в Traversee du Bosphore L`Artisan Parfumeur, много различима при това, но има и много кожа и много вкусотии  Peace
Ей, днес съм с него - жестока работа е този парфюм. Страшно ми допада сега. Heart Eyes

# 192
Локумена роза има и в Traversee du Bosphore L`Artisan Parfumeur, много различима при това, но има и много кожа и много вкусотии  Peace
Ей, днес съм с него - жестока работа е този парфюм. Страшно ми допада сега. Heart Eyes

ще си поръчам проба днес от Ензо на Traversee du Bosphorе

нещо друго да препоръчате за тест?

# 193
Скрит текст:

GatoNegro, защо да е резил ползването на цветни водици? Ако това са твоите аромати, защо не? Важно е ти какво чувстваш, а не какво мислят останалите. Получила си много предложения, но на мен повечето ми се струват като опит да те бутнат в дълбокото, без да знаем, дали можеш да плуваш. Не вярвам в пълните промени и трансформациите на вкуса за една нощ. Да, на всички ни се приисква нещо ново и различно от това, което притежаваме, но обикновено вкусът ни гравитира около едни и същи неща и рядко търпи някакви дълбоки изменения. За пример ще дам себе си и червилата и лаковете, които си купувам. Все търся нещо ново, различно и извънземно, и все ги въртя в една и съща гама, която знам, че ми стои добре. Обикновено като си купя някой нов нюанс, се оказва, че вкъщи имам поне два такива  Mr. Green Освен това често се оказва, че когато намерим парфюмният еквивалент на даден аромат, който търсим от живота си, се оказва, че всъщност предпочитаме ароматът в природата, но не и да миришем на него. Но и сама ще стигнеш до този извод  Wink.

Опитвам се да си представя човек, ползвал Bright crystal как ще се чувства с Hinoki, или с някой от тамяните на CdG, или с Encre noir и не мога  Blush За сведение, аз съм от тези, дето носят все такива дървесни, смолисти и опушени страхотии и хич не ми мига окото даже от тях, но пък съм опитвала да нося Bright crystal и резултатът беше пълна трагедия. Както каза наскоро Аризона, просто не съм аз.

Ковачева, добре, че си добавила, че даваш за пример себе си Simple Smile
Парфюмната "история" на всеки от нас е различна и както Walter66 спомена "Зависи си какъв човек си,и в какво обкръжение ще се носи."

GatoNegro, не звучиш като човек, който се страхува от "дълбокото" - продължавай в този дух  Embarassed

# 194
Ковачева, момиче, поклон пред смелостта ти да наричаш нещата с истинските им имена! bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт