Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 069
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Много моля за описание на Lalique Encre Noire for Men.  Hug
Доста е писано за него. Хладен, тъмно зелен, дървесен, с опушен тъмен ветивер, мистичен, без грам сладост за мен,аромата ми навява асоциации за намачкани листа от маточина.  Много го харесвам в/у мъж, аз не бих го носила (може само да си пръсна на ръката и да си го душа).

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 18:54 от galeta

# 151
Парфюмите, които си купих(не получени от размяна) и които ми влязоха в сърцето са: Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, Very Irresistible Givenchy L’Intense Givenchy, La Panthere Legere Cartier и Flowerbomb Extreme 2013 Viktor&Rolf. Като от тези четирите най-малко очаквах от Very Irresistible L’Intense, защото не се погаждам с бранда, а той просто ме разтапя и го обожавам.
Придобих и други парфюми, купени и от размяна, харесвам си ги! От тях най на сърце са ми Caligna L`Artisan Parfumeur и Sensuous Nude EL.
В очакване не съм на нито един аромат, макар да ми се носят някои неща, които са ми любопитни, но не бих ги купила като цели парфюми. Имам толкова достатъчно, че леко ми тежи количеството им... Днес ме впечатли мисълта на Дейв Бари - американски журналист, носител на награда "Пулицър": Има много тънка граница между "хоби" и "умствено заболяване"., която мисъл дава повод за размисъл...

Получих мострите на Sylvaine Delacourte. Не е моят бранд този, новопоявил се, колкото и да е специална създателката му.
Бих могла да понеса някой да носи Smeraldo - приятен, безобиден, зелен, летен и Helicriss - странен аромат, с някаква зелена подправка вътре, но не неприятен, познат, но за момента не ми се избистря споменът. Сякаш някакъв стар мъжки аромат от края на 80-те с нещо иглолистно вътре. Странен примес от лек аромат на изпотен мъж с пуловер, с хубав парфюм  Simple Smile
Изключително неприятни от първо впечатление са ми Florentina - мазна стара пудра, много неприятен и Lilylang - препарат за тоалетна, от евтините, които миришат на химикал с някакво цветенце, което разваля цялата идея.
Dovana започна с прекрасен, сладък, плътен ирис и ... изчезна след 5 минути. Сега напомня на остатък от Ирисовата Прада.
Лошо начало Tired Ще ги пробвам пак след дни, но не очаквам проблясък в посока интерс към нито един от петте, макар с напредване на времето от най-неприятните ми, най-неприятните нотки се оттеглят в някаква степен, но за цената на един такъв парфюм, бих искала от самото начало да ми носи удоволствие, а не да се налага да се чудя къде да се дяна, докато дойдат по-добрите ароматни молекули.
(къде съм се отнесла и съм изпуснала новата тема?! newsm78 Денс, bouquet )

# 152
Бижу, и Ланкома, и Ланкома е върха! Laughing Heart Eyes Hug
 4-те ти любимеца и на мен ми харесват, като Noir Exquis и Екстремната Бомба са Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 153
Бижу, и Ланкома, и Ланкома е върха! Laughing Heart Eyes Hug
 4-те ти любимеца и на мен ми харесват, като Noir Exquis и Екстремната Бомба са Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Олеее ooooh! забравих го! Shocked А снощи бях на работа с него и на сутринта все още ми идеше да се самоизям Crazy Laughing
Да, любимците са ми много под кожата! Heart Eyes От Very Irresistible L’Intense вече изпръсках поне 30 мл, което май не се е случвало за толкова кратко време с никой друг парфюм. Blush

# 154
Много моля за описание на Lalique Encre Noire for Men.  Hug
Доста е писано за него. Хладен, тъмно зелен, дървесен, с опушен тъмен ветивер, мистичен, без грам сладост за мен.  Много го харесвам в/у мъж, аз не бих го носила (може само да си пръсна на ръката и да си го душа).

Благодаря, galeta. За мъж го искам, не за мен. Жалко, че няма къде да го тествам лично.

# 155
...Helicriss - странен аромат, с някаква зелена подправка вътре, но не неприятен, познат, но за момента не ми се избистря споменът. Сякаш някакъв стар мъжки аромат от края на 80-те с нещо иглолистно вътре. Странен примес от лек аромат на изпотен мъж с пуловер, с хубав парфюм  Simple Smile
Сетих се!  Bulb
Pipi_ мисля, питаше за парфюмите на Zepter преди известно време. Та този Helicriss напомня на това, което усетих навремето именно от леко изпотен(хубав! Crazy ) мъж с пуловер, с хубав парфюм и се влюбих в "А" на Zepter, та го купих на моя мъж Whistling Blush
Обаче ароматната ми асоциация просто беше в картина и едва ли не я видях като на филм, когато ароматът извика тези спомени. Много забавно!

# 156
Много моля за описание на Lalique Encre Noire for Men.  Hug

От моя гледна точка е пушек, примесен с бръснарски одеколон. Тази нотка на дим мен винаги ме е отдръпвала от него. Аз лично не го харесвам. Искам обаче да пробвам Encre Noire Sport, някъде прочетох, че по нещо напомнял на Aqva на Bvlgari, ако има и по-добра трайност, ще е находка.

# 157
И моят мъж не харесва Лалика въобще. Peace

# 158
Благодаря за всички за мненията. Една мила съфорумка ми предложи проба и ще имам възможност да се запозная с него и да преценя - ще го бъде ли или не.

# 159
Благодаря за всички за мненията. Една мила съфорумка ми предложи проба и ще имам възможност да се запозная с него и да преценя - ще го бъде ли или не.
Правилно, задължително с проба. ММ се стресна от този аромат, каза, че му миришел на църковно опело  Grinning А мен странно ме привлича, ама не да го нося, а ей така да си го душа. Веднъж котката беше болна и реших, че ще оздравее ако ѝ капна една капка на врата. Оздравя де, ама едва ли от парфюма  Grinning Сигурно щях да го купя, ей така, за специални настроения, но пробата, която получих от енцо е много нетрайна, или пък моята кожа я яде. След не повече от час, дори да си навра плътно носа до мястото, където съм намазала, не усещам нищо. А чета, че при повечето хора е траен аромата. Както и да е, разминахме се. Ще търся други аромати с ветивер.

# 160
Доста траен е, по-скоро пробата да е изветряла...

# 161
  • София
Понеже съм съвсем наред с главата, искат ми се тамян, иглолистни, дърво, тютюн. Не понасям роза, естествено нея почти винаги я усещам.
Нямам проблем дамско/мъжко, нито категоричен лимит на цената, но ми се иска да мога да пробвам у наше село, по моловете (София).
Освен CdGq бих ти предложила да пробваш и  Fille en Aiguilles на Serge Lutens. Има го в Съркъл-мол Сердика и в Олфактив с/у НАТФИЗ.

# 162
Както и Wonderwood Comme des Garcons можеш да видиш.

# 163
Indian Dream / Mancera носих днес, първоначалния аромат сутрита направо ме задави и се притесних как ще тровя хората около мен, но след около половин час  - 40 минути, става нещо много хубаво - нежен аромат на локум и локум от рози, роза, цветя, като беше едва забележим и май-май никой не го усети  Laughing
Имате ли идея за парфюм който ухае така от начало до край? Без първоначалната експлозия?

DKNY Cashmere Mist пръснах за проба на ръката си, върху мен е някогашния лак за коса, ужасен ужас бих казала, измих се, цял ден усещам миризмата на лак за коса  

# 164
Бижу,

Моля те да опишеш  Noir Exquis L`Artisan Parfumeur .

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт