Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 021
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Уолтър, имам си пробичка на Black, не е попаднал в тази категория, за която говориш, планирам покупка. Пък и не ми е бил любим тогава, не знам за какво говориш - казах, че не съм го харесвала. Но пък другите, които носех тогава, май са в дълбоката забрава и няма връщане назад, за тях, така, че няма какво да обобщаваме, случаи най-разни.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 09:37 от Zozina

# 226
Скрит текст:
Уолтър, това само донякъде е така...
Давам ти веднага пример - и досега аз се възхищавам на хората (а те бяха доста около мен и мъже, и жени), които си купиха и носеха сериозно Black Bvlgari още като излезе. Шапка им свалям. Аз тогава не можех, не го оцених, не го разбрах и пр. Бях на вълна Kenzo d'Ete, Sunflower, Dolce Vita. Чак сега узрях за него. Между другото, този парфюм, за мен, е един нагледен пример за това, каква беше дизайнерската парфюмерия  и в какво се превърна сега. Много са примерите, не е само Black...В миналата тема ме питаха, защо да очакваме именно от дизайнерската парфюмерия иновации, прекрачване на граници, интересни неща. Отговорът е защото сме го виждали, защото някога го е имало....Black (и не само), днес няма вариант да премине която и да е фокус група, които се ползват за подготвяне на новоизлизащи парфюми. Той е и спрян, разбира се, но спокойно може да му се лепне клишето "парфюм изпреварил времето си". Единственият му вариант да се появи сега на пазара, е в някоя ниш колекция. Peace

Black Bvlgari никога не съм го харесвал и според мен си под влиянието на стари спомени.Както наскоро Ковачева спомена често се случва неща,които са ни впечатлявали преди години и са ни били любими,или дори мечтани .... ако го пробваме сега ще ни се сторят обикновени...как беше "Някои неща е добре да си останат в спомените" Ковачева ... нещо такова.

E, някой беше казал и че гравитираме около едни и същи съставки и вкусове и по тази логика, спомените и връщането към тях не трябва да ни плашат  Mr. Green
Следователно, ако нещо ни е харесвало, пак ще ни хареса или с думи прости: "Старата любов ръжда не хваща."

И понеже не се съгласих с това или поне отчетох, че не можем да обобщаваме, смятам, че няма нищо страшно (за себе си говоря) да се изправя срещу един стар спомен/парфюм и да му дам шанс да ме изненада (включително неприятно  Sunglasses).
От друга страна, колко пъти сме писали в тази тема за промяна (не говоря дори за фланкъри) в състава и интензитета на парфюмите с годините като фирмена политика на някои брандове.
И не на последно място, фактор е и промяната в личната парфюмна култура на всеки от нас.

Скоро е Рожденият ми ден и смятам да се изненадам с някой аромат, но тъй като още не съм решила, с кой, ще споделя, на кой съм се спряла, след като се сдобия с него  Grinning

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 10:26 от Tsugumi

# 227
Моите откиртия, всъщност преоткрития за тази година са Шанел, взех Алюр и Коко ноар, за пролетта ще се пробвам с Мадмоазел /него го размених заради лоши спомени/, новата 5тица и Шанс о вив.
Къде в София мога да пробвам Noir Exquis L`Artisan Parfumeur?

# 228
Моите откиртия, всъщност преоткрития за тази година са Шанел, взех Алюр и Коко ноар, за пролетта ще се пробвам с Мадмоазел /него го размених заради лоши спомени/, новата 5тица и Шанс о вив.
При мен, като се видим коледно. Heart Eyes Hug
За магазините не знам, май не го заредиха.

# 229

Планирате ли нещо общо в групата Grinning  Hug
Взех си виали от Енцо на Съншайн Амуаж и Роуз Ванил на Мансера. Виалите са големи и пълни, струват ми се редовни. Съншайн ще чака лятото явно, много ми се крие, пробвах го есента и ми хареса, но сега е слабичък. Мансера ми наподобява на Ауд найт на Монтал, само дето уда е кафе тук.

# 230
Grinning то хубаво, ама май повечето от нас, в тази тема, вече яко се запалихме по него. И аз съм го отбелязала при нещата, които искам да пробвам, че даже съм го сложила и в кошницата в енцо, за малко да го купя, докато не прочетох за случката с "какво гори вкъщи"  Grinning Сериозно, гледам го вече няколко дни, чета отзиви и си мисля, че няма начин да не ми хареса, при положение, че ми се иска нещо сладко без мускус и плодове, при това и леко тръпчиво. Ама щом в София няма къде да се тества, какво остава за Бургас... Може ли да пробваме друго, бихте ли казали, как си представяте жената, на която най-много би подхождал Noir Exquis?

# 231
Сериозно, гледам го вече няколко дни, чета отзиви и си мисля, че няма начин да не ми хареса, при положение, че ми се иска нещо сладко без мускус и плодове, при това и леко тръпчиво.
Noir Exquis не е това. Колкото до "какво гори вкъщи" не го приемай буквално. Възприятията на мъжа ми за парфюми варират от много точни до налудничави! Laughing Например, Fleur de Corail Lolita Lempickaму мирише на изсъхнало @ко Crazy (от къде знае как мирише? ами през лятото по планинските пътеки се среща... и като го напече слънцето ей така миришело).
Като го питам за нещо на какво му мирише, обикновено отговорът е: на жасмин. Като кажа, че всичко пък му мирише на жасмин, той се пробва с друго: добре де, на жожоба Joy макар изобщо да не е на ясно как мирише на жожоба Crazy
За други парфюми пък има много точна преценка.
На мен лично Noir Exquis все пак не ми мирише на нещо, което гори. Да, опушен е, но не това, което имаше предвид ММ. И не е сладък в смисъла на La vie est belle, Poison girl и други такива захарни сладости.

# 232
  • Чукарландия
Отстрелях Encre Noir. Бижу, благодаря. По описания всички нотки ми харесват. Дори и да не мога да го нося, ще му се радвам (или ще зарадвам някого).
Много смело  Peace Върху себе си изобщо не го харесвам. Но пък ме подсети, че щях да проучвам Еncre Noirе A L'extreme .

Обожавам Encre Noir върху ММ. А екстремната версия съм сигурна, че ще ми хареса още повече. Hug

В Indian Dream никаква сладост не откривам. Цветен ми е. Бледнее ми леко, сякаш е "премит".
Както и кафе не регистрирам в Roses Vanille. Страхотна сладка роза в началото, но после ми изчезва. И остава една дъъълга, дъъълга ванилия. Peace

# 233

Възприятията на мъжа ми за парфюми варират от много точни до налудничави! Laughing Например, Fleur de Corail Lolita Lempickaму мирише на изсъхнало @ко Crazy (от къде знае как мирише? ами през лятото по планинските пътеки се среща... и като го напече слънцето ей така миришело).
Като го питам за нещо на какво му мирише, обикновено отговорът е: на жасмин. Като кажа, че всичко пък му мирише на жасмин, той се пробва с друго: добре де, на жожоба Joy макар изобщо да не е на ясно как мирише на жожоба Crazy
За други парфюми пък има много точна преценка.
На мен лично Noir Exquis все пак не ми мирише на нещо, което гори. Да, опушен е, но не това, което имаше предвид ММ. И не е сладък в смисъла на La vie est belle, Poison girl и други такива захарни сладости.
Е, радвам се, че има и други подобни на моя мъже!
Ако не му хареса парфюм, винаги казва, че му мирише на дупе.
Не смея да го попитам откъде е сигурен, как точно мирише едно д...?
Ако пък много му хареса мой парфюм редовното му заключение с намигване е: като за тебе става!
Затова не го питам и не му показвам, защото много лошо се е научил да брои и да коментира неуместно бройката след това.

# 234
  • Виена
Някой познава ли Korloff Un soir a Paris?  Може ли да го опишете?

# 235
  • Варна
WalherP99, няма да се разберем така, какви са тези картинки, кафета и прочие. Ами сподели малко описания де, не си щадил средства, разкажи какво те впечатли в новите покупки.
Лично на мен са ми интересни нови и различни нишови, инди аромати, които малка част от съфорумците тук споделят (добре, че ги има). Няма да изброявам, за да не забравя някой.  Hug
Най-накрая се добрах до проба на Manhattan Bond No 9. Не знам, защо очаквах някаква удова бомба или нещо от типа на Black Orchid Tom Ford, ами не. Той си е направо песен, за носене лесен, с аромата на Дъглас и Коледа е омесен.  Laughing
Другото интересно, след вълненията на Densi по Journey Woman Amouage, е, че поръчах мостра и съм много впечатлена. Такъв хамелеон е в началото, направо не е истина, доста е и траен (8 часа).  Някаква битка за надмощие между тютюн, дървесни нотки и всъщото време се мъчат да вземат превес цветя, мед и праскови. В крайна сметка , при мен се долавя доста османтуса (предполагам), защото подобно усещане имам и при Aromatics in Black Cliniquе, колкото и различен да е. Та османтуса явно не е моето треволяче, но определено ако цената не беше фактор, нямаше да се замисля Simple Smile Но .. кой знае?  Wink

# 236
Днес за първи път имах възможност да пробвам аромат на Demeter - Swimming Pool. Може би запознанството ми с тази марка не трябваше да започва точно с този парфюм, защото изобщо не ми хареса.  Sad
В Cool Water - Davidoff (дамския) усещам някаква нотка, която ми напомня на нещо неприятно, което ми е трудно да опиша (може би намокрен стар, леко мухлясал хляб?) и леко ме отблъсква от парфюма. В Swimming Pool - Demeter тази нотка е изведена на преден план, като в допълнение долавям нюанси на слънцезащитен лосион и крака.  Sick
За първи път ми се случва да измия насила парфюм от ръката си...
Но все пак признавам, че конкретно към този аромат нямах големи очаквания. Все още тая надежда за другите предложения на Demeter и се надявам скоро да имам възможност да ги изпробвам. Simple Smile

# 237
Ох karie, аз така се пристрастих към Journey Woman Amouage / страшен фен съм на османтус и праскови/, че го нося наистина най-много него.
Днес благодарение на скъпа съфорумка /благодаря много Hug bouquet/ се сдобих и с Beloved Amouage.
Няма такава красота! Класически аромат, носещ дух от отминали времена, но и актуално звучащ! Просто ме опияняват при вдишването тези пищни парфюми. Щастлива съм с тях, когаго ги нося и го правя често, предвид че и времето навън позволява такива силни и буквално фанфарни миризми.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 18:41 от densi

# 238
Николай, от името на този Demeter, аз си правя асоциация с хлор Laughing Честно казано не бих пробвала нещо с такова име Laughing
Уда им е доста приятен, ако си падаш по тази съставка Peace

# 239
  • София
Включвам се в темата, въпреки че не съм толкова запозната като вас с парфюмите. Днес пробвах тези 2.

http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Terres-Aromatiques-28255.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Elegance-Animale-28253.html

Искам да попитам пробвалите ги, за първия аромат - страшно силно присъствие на лавандулата. И при вас ли е така? Много ми прилича на L'Homme на YSL. Вторият почти няма развитие освен след първите 20 минути.

Обмислям покупка на Коко Ноар и почти да го взема и нещо ме разколебава. Сякаш търся парфюм, който да ме разтърси, не просто да ми харесва много.

Общи условия

Активация на акаунт