Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Лично мен, това, което ме дразни при Zadig & Voltaire дамският, е разминаването в маркетинга. Има нещо недомислено там. Рекламата е на пънк мадама и някак пънк-рок лайфстайл, а аромата е уютната куня на мама, която пече курабии и бърка сметанов крем за торта....Що за недоразумение.
Нямаш представа колко често срещан е този контраст... Whistling Много често външният вид жестоко контраститра с истинската същност на човека и често е маска на други неща, но това е друга тема. Споменах го, за да се абстрахираш от това какво показва рекламата и какъв е всъщност аромата. Това не е причината да е никакъв. А просто е вариация на всички досегашни конфитюрено-карамелено-бонбонени нещица, които заляха пазара. Първо наизлязоха те, после ноар или интенз версии на всяко едно, после едт-та, лимит едишъни и не знам си какво още до втръсване, а сега разни неизвестни дизайнери с двойни имена като на фирма за прахове за пране, изскочиха с първите си два парфюма, с надеждата да обезглавят светкавично утвърдени вече мармалади. Миии няма да стане, защото другите двойни са Долче и Габана Laughing и са си запазили пиедестала. Макар те да не са ме спечелили до сега с нищичко от ароматните си произведения, поне дрехите им понякога хващат окото по телата на холивудските красавици.(други не)

О, Sicily забравих, но пък тя вече се произвежда от онези двойните, от праховете за пране Joy

# 616
  • от един красив град
Аз също съм на мнение, че всичко трябва да се казва за парфюмите и хубаво и лошо. Много пъти съм мислела да поръчам нещо на сляпо, по пирамида и пр., но като прочета някое негативно мнение и разума ми се връща на мястото си и чакам за удобен случай за проба. Все пак света няма да свърши, ако съм с един парфюм по-малко.
Сега да ви питам нещо. Преди време много харесах Elixir Des Merveilles Hermes, купих си една 30-ца, но след няколко пръскания смолата започна много да ме дразни. При мен се усеща много осезаемо, даже имам чувство, че в базата остава само смола. Та питанката ми е следната има ли някакъв парфюм със същото "звучене", но без смола?  newsm78

# 617
Бижу, аз имах друго нещо предвид. Идеята е да не контрастира. Предполага се, че рекламата, шишето, цвета на течността и всичко около парфюма, да носи внушение за самият аромат. Което си е цяла наука, прави се супер успешно за много аромати. Понякога ми се идва да си купя нещо, само заради рекламата или заради шишето. Това са добрите примери. Това е когато тези специалисти (а те са скъпо платени фирми, обикновено, както всички сме наясно) са си свършили работата...
В този случай, дори прескъпата фирма, не си е свършила работата....но това е съвсем отделна тема..

# 618
  • София
Благодаря Ви, момичета Hug
И още едно последно питане - кой е по-хубав според вас - Jour D'Hermes или Jour D'Hermes Absolu?
Мирисах ги и двата, има разлика /за мен едва доловима/ но не мога да преценя кой ми харесва повече Rolling Eyes

Аз също харесвам и двата (както и Гарденията, но това е тема на един друг разговор  Wink ), като лично предпочитам Абсолю - започва по-звънливо с по-осезаем грейпфрут, а после уляга в наситени кремести бели цветя  Heart Eyes Забелязва се, много комплименти съм получавала за него!

И аз съм така с La Tulipe - много го искам, разносвах мостра и идеално се чувствах с него, но цената му ме прави колеблива. Сега се успокоявам, че не му е времето; като дойде пролетта пак ще го мисля.

Помните колко се оплаквах от трайността му преди време - е, да, но точно на студено дори и при мен е траен. Та не го отписвайте в този сезон  Peace

# 619
Аглая Епанчина, като човек, който се интересува от Просвещение, ще бъде интересен твоят "прочит" на тези два парфюма и дали ще успееш да намериш препратки към творбата на известния французин Simple Smile

Аз пък, като любител на Ранно Средновековие, ще очаквам някой да пусне парфюмна алюзия за тези мрачни (според някои) времена  Grinning

Бижу, смятам, че рекламите са всъщност "паспорта" на продуктите и рядко се заиграват с противоречията, за които пишеш ти (поне не се сещам за такива реклами от раз). В случай, че решат да го направят, би било на последващ етап, а не на първоначален такъв, на който трябва тепърва да се запознаваме с продукта. Все пак, помислете си, момиче, което отговаря на таргета от визуалната концепция и с нелоша парфюмна култура, решава да изпробва продукт, който го праща към курабийките, които приготвя една примерна отчаяна домакиня... Simple Smile Какво се случва тогава?! Wink

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 16:06 от Tsugumi

# 620
Аз си нося Zadig & Voltaire, особено мъжкия с кеф. Много ползвам и подаръците от сетовете.

Обичам сладки аромати много в студа, но омръзват когато се прекали и се носят ежедневно и тогава идва подкрепата от чистите аромати, които имаме в колекциите си. Ние имаме голям избор, пишещите тук и можем да разнообразяваме. Бижу, вади някои от наличните, не ти трябват нови! Hug

Лалето в студ и при мен е по-трайно, но като цяло има разочароваща трайност за парите си, а и въобще. Но пък е много красив, чист аромат и може да се подновява. Има хора които се вълнуват от трайност, има и такива които не. Всеки сам преценява за себе си.

# 621
Според мен Ранно Средновековие е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Serge-Noire-4088.html
 Sunglasses

# 622

Хаха, този парфюм, не знам, защо, все ми изскача от всички възможни места напоследък (Съдбата ще е , но не тази на Волтер от творбата му Wink). Явно иска да ми каже нещо  Mr. Green
Не го познавам, но напоследък се убеждавам, че SL се очертава много "мой" бранд. Ще се пробва.

# 623
В този случай, дори прескъпата фирма, не си е свършила работата....но това е съвсем отделна тема..
Ми не знам... Може пък точно това да са искали - противоречие, за да събудят интерес.
Никога не ми е хрумвало да купя парфюм заради рекламата му Rolling Eyes
Всъщност аз нямам широк поглед върху рекламите на парфюми, защото рядко се вълнувам от реклама на каквото и да е, и просто изказвам своите предположения, но те не са на база опит от реклами, а на лично усещане.

Бижу, вади някои от наличните, не ти трябват нови! Hug
Ето тук си просто безценна с този съвет! Heart Eyes
Хър-мър да си призная... Blush Понеже много, много, много мрънках и накрая получих Living Lalique за Коледа, обаче... сега не го щЪ, защото не е моят парфюм. Mr. Green Прилича ми на NOA  Rolling Eyes Парфюмът не е лош, всъщност. Един такъв уютен, нищо не стърчи от него, удобен, заоблен... изобщо от типа парфюми, на които аз казвам "много мил парфюм". Дървесна основа, без бонбонена сладост, един такъв чистичък, ама не сапунено, а като ново, леко, бяло, поларено одеялце. Много възпитан, офисен парфюм и все пак не се откривам в него. И сега не знам какво ще го правя Laughing

# 624
Остави го нека почине и ти да починеш. Извади си от твоите стари някои, няколко, 5-6, поноси..остави обонянието да почине и може да го преоткриеш след малко време. Ако ли не отива в размените или винаги има къде. Hug
Човек се изморява от парфюмните и не само емоции, макар и много приятни, и му трябва почивка. Ако трябва с нищо не пръскай няколко дни и тогава пробвай отново.

Преди време много харесах Elixir Des Merveilles Hermes, купих си една 30-ца, но след няколко пръскания смолата започна много да ме дразни. При мен се усеща много осезаемо, даже имам чувство, че в базата остава само смола. Та питанката ми е следната има ли някакъв парфюм със същото "звучене", но без смола?  newsm78
Никога не съм срещала такъв парфюм без смолите.
Мемоара на Амуаж в средната си част на моята кожа, има допирни точки с Еликсира, но със смолите и много по-мек от него.
На Пойзън Диор не ми прилича и слава Богу, защото това е най-омразния ми парфюм, от който винаги ми става лошо от дете.

# 625
  • от един красив град
Бижу, вади някои от наличните, не ти трябват нови! Hug
Ето тук си просто безценна с този съвет! Heart Eyes
Хър-мър да си призная... Blush Понеже много, много, много мрънках и накрая получих Living Lalique за Коледа, обаче... сега не го щЪ, защото не е моят парфюм. Mr. Green Прилича ми на NOA  Rolling Eyes Парфюмът не е лош, всъщност. Един такъв уютен, нищо не стърчи от него, удобен, заоблен... изобщо от типа парфюми, на които аз казвам "много мил парфюм". Дървесна основа, без бонбонена сладост, един такъв чистичък, ама не сапунено, а като ново, леко, бяло, поларено одеялце. Много възпитан, офисен парфюм и все пак не се откривам в него. И сега не знам какво ще го правя Laughing
[/quote]

Бе да ти кажа, аз Noa, хич не го усещам така нежен и уютен, доста ми е даже нахален и груб.  Mr. Green Ама съм се убедила, че човешките възприятия са нещо много индивидуално.
Как какво ще го правиш, пускай в размените.  Grinning

# 626
Мацкиии в Пловдив някъде срещали ли сте This is Her Zadig , много се чудя дали да не го поръчам насляпо ама..... не ми се рискува май... а в Douglas го нямаме Sad  Hug

бих те посъветвала да не рискуваш  Peace
началото на парфюма е страхотно и след час-два цялата тази прекрасност изчезва и остава миризма на изгоряла захар
изчакай да се появи, пръсни се, постой и тогава решавай  Simple Smile

Не знам дали някой е отговорил, но да, има го в Прити Шоп Peace

# 627
Лично мен, това, което ме дразни при Zadig & Voltaire дамският, е разминаването в маркетинга. Има нещо недомислено там. Рекламата е на пънк мадама и някак пънк-рок лайфстайл, а аромата е уютната куня на мама, която пече курабии и бърка сметанов крем за торта....Що за недоразумение.
Нямаш представа колко често срещан е този контраст... Whistling Много често външният вид жестоко контраститра с истинската същност на човека и често е маска на други неща, но това е друга тема. Споменах го, за да се абстрахираш от това какво показва рекламата и какъв е всъщност аромата. Това не е причината да е никакъв. А просто е вариация на всички досегашни конфитюрено-карамелено-бонбонени нещица, които заляха пазара. Първо наизлязоха те, после ноар или интенз версии на всяко едно, после едт-та, лимит едишъни и не знам си какво още до втръсване, а сега разни неизвестни дизайнери с двойни имена като на фирма за прахове за пране, изскочиха с първите си два парфюма, с надеждата да обезглавят светкавично утвърдени вече мармалади. Миии няма да стане, защото другите двойни са Долче и Габана Laughing и са си запазили пиедестала. Макар те да не са ме спечелили до сега с нищичко от ароматните си произведения, поне дрехите им понякога хващат окото по телата на холивудските красавици.(други не)

О, Sicily забравих, но пък тя вече се произвежда от онези двойните, от праховете за пране Joy

Бижу, това спокойно може да влезе в някоя парфюмна антология! По-забавно и истинно ревю за парфюмната конюнктура за периода 2010-2015 не съм чела, а не е като да не се ограмотявам Heart Eyes

# 628

Хаха, този парфюм, не знам, защо, все ми изскача от всички възможни места напоследък (Съдбата ще е , но не тази на Волтер от творбата му Wink). Явно иска да ми каже нещо  Mr. Green
Не го познавам, но напоследък се убеждавам, че SL се очертава много "мой" бранд. Ще се пробва.

И аз за Serge Lutens помислих относно Средновековието. Ще трябва да е "религиозен" парфюм. Например La Religieuse (в случай, че не изпреварят асоциациите с Дидро):

http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/La-Religieuse-29636.html

Или De Profundis (ако го свържеш не толкова с О. Уайлд, а с псалма или с описанието, с което върви парфюма):
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/De-Profundis-13274.html
Между другото не съм пробвала този парфюм на Serge Lutens, не съм го забелязвала в Circle, май е ексклузив, интересен ми е.

# 629
Ноар на СЛ е направо страшен. Мисля, че не е ексклузив, но може и да греша...

Общи условия

Активация на акаунт