По-бърз растеж на косата - тема 7

• 138 071
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Момичета, а масло от таману ползвали ли сте? Днес го забелязах в здравословно магазинче и се зачудих дали да го купя. Струва ми се тежко, поне от консистенцията, която видях...
Ползвала съм за лицето серум с таману и марула и още други неща.
За косата не.
Сигурна ли се, че става и за коса, защото аз само за кожа съм чела ?

# 166
Да, на опаковката пишеше, че се прилага за лице и коса.

# 167
  • Варна
 Първия път като се наплесках с ЯЧРМ чисто/не ме питайте как/ #Crazy. Се наложи два пъти да сапунисвам с хроноложист на Керастаз  newsm78 а той си е баш корав професионален шампоан. После си научих урока де. Разреждам с други масла,бадем,кокос или го добавям към еластинайзера. Та не е до дрогерийни и профи шампоани.

# 168
  • sofiq
Има значение шампоана за отмиването ,например с конския шампоан маслените маски нямат отмиване и след 3 измивания косата ми седеше на клечки,последната половин година бях с шампоана на Давинес за слаба коса и с него се отмиваша от първото измиване без проблем същите маслени маски.

Като казах шампоан аз все още съм в търсене на нов,имах няколко тестера на различни,но не ми харесава никой до сега .
Приемам предложения за тънка коса,без обем с бързоомазняващи се корени. Hug

# 169
Тед,съгласна съм,че има значение,но според мен не е до проф продукти и до дрогерийни.И от едните и от другите има такива,които не отмиват хубаво,поне според мен.Иначе мога да ти препоръчам турския за косопад.Не знам дали действа за косопада,защото отскоро го ползвам,но много ми харесва като действие на косата.Аз го използвах с една кератинова маска на Дъглас(мостра) и косата ми стана супер мека и гладка и се омазни чак на третия ден,а аз по принцип мия през ден задължително и използвам проф продукти Peace Не мисля,че е от маската,тъй като преди това съм я ползвала с други шампоани и нямаше такъв ефект.Може би просто са се напаснали продуктите,но за цената си шампоана е супер и си струва риска  Hug

# 170
ted,  Филип Кингсли и Напура имат многа хубави шампоани, имат и шампоан за мазни корени и сухи краища .

# 171
  • sofiq
Тед,съгласна съм,че има значение,но според мен не е до проф продукти и до дрогерийни.И от едните и от другите има такива,които не отмиват хубаво,поне според мен

Нямах предвит дрогерийни или професионални,а че принципно има значение шампоана какъвто и да е:peace:
Май ще се навия да пробвам този шампоан накрая и аз Thinking

ted,  Филип Кингсли и Напура имат многа хубави шампоани, имат и шампоан за мазни корени и сухи краища .

една от мострите беше на Филип Кингсли и на следващия ден вечерта косата ми беше мазна в корените ,така че той отпада.
На Напура меже ли от някъде да се купят мини или саше за проба?

# 172
ted,разбрах те аз.Преди това беше коментирано за професионални и дрогерийни,затова го казах  Hug

# 173
Минита има по англ. сайтове look fantastic i hdhair , в нашите сайтове май няма..все пак провери.

Скрит текст:
Конкретно по другия въпрос не ми е била целта да разделям шампоаните на профи  и не,а на такива които отмиват добре и на такива които не могат и го подкрепих с пример. Спирам да споделям опит на база проба грешка,като коментара ми се взима толкова присърце Tired

# 174
Let it shine,не съм те разбрала правилно,извинявам се!  Peace

# 175
По-скоро има значение дали шампоана е със сулфати или без и въобще какви са му измивните съставки. Не разбирам много от състави, но все пак безсулфатните са по-щадящи към косата и съответно с не толкова силни измивни агенти.

# 176

Да похваля ето това балсамче  Heart Eyes
Става готино обемче  Heart Eyes

# 177
По-скоро има значение дали шампоана е със сулфати или без и въобще какви са му измивните съставки. Не разбирам много от състави, но все пак безсулфатните са по-щадящи към косата и съответно с не толкова силни измивни агенти.
Съгласна съм с теб.Лек и нежен,мек шампоан без агресивни измивни съставки много трудно отмива маслата.

# 178
Аз с дрогерийните нямах отмиване и 3 пъти да сложа, докато с професионалните от 1вия път се отмива...Не знам може би косата тогава ми е била по увредена..

въпрос на конкретен продукт и предназначението му е
също и вече коментираното - точно какво и в какви пропорции е забъркано
а при мен - и колко скоро е боядисвана косата

за маслата е нормално да бъде нужен по-агресивен продукт
не знам колко от вас помнят, преди няколко години поредната форумска мания беше това масло:

Скрит текст:

измиваше се само с шампоана от същата серия

Скрит текст:

но употребата на ш-на без маслото преди това беше същинска катастрофа - чудовищно пресушена коса  Crazy

предполагам, че този ш-н би свършил чудесна работа и при маска с повече рициново масло и зехтин - за мен зехтинът е другото масло, което се отмива много трудно

# 179
  • В полите на Пирин планина
Аз не съм имал проблем с отмиване на каквито и да е било масла. Явно косата ми ги "изпива".  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт