По-бърз растеж на косата - тема 7

• 138 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • от един красив град
Спомена също,че след раждане задължително има косопад поне 1-2,год.си капела,което доста ме втрещи.Нямало жена,на която да и й се разминел косопада заради хормоните.
Каква е ролята н този еластайзер или както там се казва?

Обаче явно всяко правило си има изключение. Моята зълва, винаги е имала рядка и сплесната коса. Забременя, роди, детето е на 9 месеца вече, а косата и е дълга, гъста и хубава. Чак не мога да повярвам, като знам, как и беше. А редовно я боядисва и третира с преси.
Иначе за съжаление аз също минах през косопад и след двете раждания и още не може да ми се възстанови косата, а може и изобщо да не се възстанови.

# 211
Да, при някои така става по-хубава.

# 212
Според мен, връзването не увеличава косопада. При пусната коса не се забелязва осезаемо смяната на космите, които капят естествено. При връзването не може, и после окапват на веднъж, но са същото количество.
За себе си съм забелязала, че когато често изправям с четка и сешоар косата ми расте по бързо.
Как така ти расте по-бързо? Сешоара я гори и уврежда. ПРеди като бях по-малка след всяко миене я дърпах и опъвах/ не си исках къдриците/ и я сушех със сешоара и косата ми постоянно цъфтеше

# 213
И аз като родих имах косопад ,след време нещата се нормализираха.

Какво мислите за прием на витамин Е ?
Аз в момента се охлепах с кокосово масло отново  Mr. Green

# 214
В това пък няма грам логика-изправяш с четка и сешоар и расте по-бързо?
 Тя самата коса когато е вече изправена,изглежда една идея по-дълга,та може би затова ти се струва така. Но това не е възможно.
didddinkaaa, уврежда, но най-вече краища дърпането с пресата, косата иначе расте от корен, изправянето няма такава връзка с растежа й  Peace освен че се уврежда като цяло, цъфти от честото изправяне и косъмът се цепи и нагоре.

# 215
Преди години постоянно изправях иначе правата си коса(незнам с каква цел),задължително обем отново с преса и сешоар!

Сега втора година полагам грижи за косата си и тя май ми се отблагодарява.Никога не е била толкова дълга и здрава.Забравих всички преси(само по повод ги използвам-два пъти месечно).Сешоар само зимата,лятото Ъпсурт!Купих си цялата серия на CHI- кристали и защитаващи продукти,тези които се ползват преди топлинна обработка Wink
Точно на месец и половина подстригване.И не на последно място минимум 3 пъти месечно домашна маска за блясък(кис.мляко,жълтък,мед,ракия,бадемово масло)
Разликата е поразителна от преди две години...да иска грижи косата,но компромисите си заслужават(пресите ми липсват Wink

# 216
  • от един красив град
Разликата е поразителна от преди две години...да иска грижи косата,но компромисите си заслужават(пресите ми липсват Wink

Не знам, колко  зле трябва да ми стане косата, за да спра пресите. Абе друго си е с прическа.
За косопада приложих шампоан на Клоран, но този път не видях такъв резултат.  Thinking

# 217
Цитат
Не знам, колко  зле трябва да ми стане косата, за да спра пресите. Абе друго си е с прическа.
За косопада приложих шампоан на Клоран, но този път не видях такъв резултат.  Thinking

Друго си  е, ама се свиква. Аз бих направила компромис да си ходя без прическа, за сметка на грозна и нездрва коса. Be_Special разликата е наистина поразителна, когато си оставиш косата на спокойствие,личен опит.Напълно съм съгласна с теб.

# 218
  • от един красив град
Цитат

Друго си  е, ама се свиква. Аз бих направила компромис да си ходя без прическа, за сметка на грозна и нездрва коса. Be_Special разликата е наистина поразителна, когато си оставиш косата на спокойствие,личен опит.Напълно съм съгласна с теб.

Аз цяло лято я бях оставила на спокойствие, по принцип лятото ходя предимно с вдигната коса, понеже ми е дълга и ме изпотява. От есента пак започнах с пресите и да ви кажа няма разлика. Но не ме разбирайте зле, моята коса няма нездрав вид. Аз я подстригвам често и я поддържам. Просто след ражданията не ми е така гъста, както преди това, но и сега не е рядка. Ако обаче съм много зле с косъма и аз бих се отказала от топлинно третиране.

# 219
В това пък няма грам логика-изправяш с четка и сешоар и расте по-бързо?
 Тя самата коса когато е вече изправена,изглежда една идея по-дълга,та може би затова ти се струва така. Но това не е възможно.
didddinkaaa, уврежда, но най-вече краища дърпането с пресата, косата иначе расте от корен, изправянето няма такава връзка с растежа й  Peace освен че се уврежда като цяло, цъфти от честото изправяне и косъмът се цепи и нагоре.
Имаше период, в който към 7-8 месеца я изправях постоянно ( с четка) и разтежа наистина беше осезаем, при иначе мизерния ми такъв  Laughing Обяснявам си го с дърпането от четката, няма друга причина баш в този период....ама знам ли.
За сешоара и пресата не съм съгласна. Има много жени, които го правят ежедневно, но с подходящите продукти няма накъсвания и цъфтежи. Има и такива, които не се боядисват и нямат преса, но косата е ужасна....Всичко е до ген и грижи.

# 220
Здр дами,дайте една ефективна маска с тривитаминол или друга за растеж,с мазни корени и сухи краища съм,косата ми е изтощена до 99% ,защо и аз незнам,не ползвам преси и маши... Искам косата ми да порасне поне 3,4см. на месец.

# 221
Искам косата ми да порасне поне 3,4см. на месец.
Поне ?!  Joy
Това е абсолютно невъзможно и просто няма как да се случи. Косата расте с по 1-1.5 см максимум на месец, каквото и да пиеш/правиш/мажеш, няма как да порасне с повече. Peace

# 222
И аз искам това, ама няма  Mr. Green Joy
не проумявам как може някой още да вярва, че косата ще му порастне толкова много за 1 м  Rolling Eyes сега не мога и да кажа, че не е възможно така категорично, щото знам ли пък, може и да е възможно, на много хора косата им расте доста по-бързо от на други  Simple Smile и все си мисля, че с 1.5-2 см може и да расте на месец, ама 3-4 надали.
Какво значи 99% увредена коса?-какви са й проблемите на твоята коса, дай повече подробности какво искаш да постигнеш? Peace
Иначе маски за стимулиране на растежа, за подхранване и хидратиране, колкото щеш, добавки също, но чудеса няма да станат, ще помогнат но се иска се време.  Hug

# 223
ЧНГ  Grinning Дълги и здрави коси да имате!  newsm53

За 1 месец не мисля, че е възможно да се постигнат 3-4 см, каквото и да се прави...

Аз свърших Давинес и сега съм в чуденка дали да поръчам пак Thinking

# 224
И аз искам това, ама няма  Mr. Green Joy
не проумявам как може някой още да вярва, че косата ще му порастне толкова много за 1 м  Rolling Eyes сега не мога и да кажа, че не е възможно така категорично, щото знам ли пък, може и да е възможно, на много хора косата им расте доста по-бързо от на други  Simple Smile и все си мисля, че с 1.5-2 см може и да расте на месец, ама 3-4 надали.
Какво значи 99% увредена коса?-какви са й проблемите на твоята коса, дай повече подробности какво искаш да постигнеш? Peace
Иначе маски за стимулиране на растежа, за подхранване и хидратиране, колкото щеш, добавки също, но чудеса няма да станат, ще помогнат но се иска се време.  Hug

Моята леля за 1м. и пораства 3см без никакви масла,явно е от гена,а пък при мен 1м нищо няма -0,5см ... 99%увредена в смисъл преди година реших да се изруся ама то стана грешка на фризьора и ме направи сива,оттам с бои станах руса,всеки месец боядисвах цялата си коса в русо,но накрая реших,че няма да стане така.Сега съм брюнетка и косата ми е направо ужас…

Общи условия

Активация на акаунт