Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 52 424
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
честит празник на всички.Не ядем риба.На малкия ще приготвя само и това е.
Кажете Лего от къде да поръчам ? ИЛи закупя ? newsm78

# 121
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Честит Никулден на всички!
Много хубав празник е, много го обичам. Сигурно щото далеч от морето ми напомня, че съм си морска. Joy
Специални поздравления за дечицата на темата, които са именяци днес: Белиндиният първороден, Русокоското на Сбъдната и хубавицата на Рая. Ако има и други - да са честити и те!

Да ви кажа, че направих червената салата със сушени домати, вместо печени чушки и много ми хареса комбинацията. Понеже печени чушки направих с чесън и магданоз на салата и си викам, много печени чушки ще станат, та затова сложих сушените домати и никак не е зле.

Тук някой спомена, че семейните празници го напрягат - има го това, да. Аз съм напълно наясно с това, понякога ми е тежало, когато трябва да отидем у нашите, пък не ни се ходи. Баща ми много се засягаше.
Затова аз съм въвела либерален режим: питам "искате ли?", ако кажат "да" - чудесно. Ако кажат "не" - пак добре. Ние не сме от тези, дето живеят чрез децата си, имаме си личен живот и интереси извън домочадието и хич не се депресирам, ако се случи да останем само двамата на някой празник или пък да сме с приятели. Не държа непременно да се събираме - който иска, когато иска. Нито се обиждам, ако имат друго предложение, нито се комплексирам. Веднага си намирам друго занимание вместо готвенето. Joy Joy
Последните няколко години празнуваме Нова година само двамата - обект на ожалване сме. И не мога да убедя никого колко ни харесва да си празнуваме двамата. Ама наистина е много готино - спокойно, лежерно - ако искаш си качваш краката на дивана, ако искаш, си полягваш, ядем в хола - щото по-дълго и продължително Joyслушаме си музика (каквато ние искаме!), приказваме си, нито гоним транспорт после, нито се съобразяваме с някого - чудно ни е. Обаче всичките ми приятелки - ама как така ще стоите сами навръх нова година, елате у нас, та елате. А бе не искам нито да ходя, нито някой да идва, супер ми е. Находили сме се и още повече сме се напосрещали, сега ни е кеф да ни е спокойно. Виж на Бъдни вечер е друго - тогава всички са у нас, на постните манджи, питките и тиквениците, щруделите. На другия ден, на блажното - при другата рода.

# 122
Не съм чела назад.
Влизам да честитя на всички, които имат повод днес. Бъдете здрави, вие и семействата ви!

# 123
  • София
Ох, Светалчо, като те четох направо ти завидях. Това ми е мечтата! Да си бъдем двамата с (бъдещия) дядко, да си правим каквото ни е кеф и да си ядем каквото ни е кеф, без да се съобразяваме с никого и да тичаме нанякъде.
Мога да кажа, че миналата нова година почти така си прекарахме само че с децата. Направихме си скромна трапеза, но само с любими неща на всички ни. После играхме настолни игри и си говорихме. Гледахме пукотевицата от терасата - имаме чудна гледка към Витоша и виждаме всички фоерверки поне 5 км напред.
Чудно беше!

# 124
Даун, имах питане вчера и не ме отрази- как е кефал на английски?

Светалчо, тази година краката на новата дамаска на дивана ще почиват, а? Crazy
Аз си признавам, че няколко пъти отказвам да празнувам със свекърите. Не виждам нищо забавно точно на този ден да седя на масата им. Да не говорим, че предния ден се събираме, за да отпразнуваме рождения ден на свекървата, няколко дни преди това пък и на Коледа ги уважаваме. Планът е преизпълнен. Mr. Green

# 125
  • София

Wink

# 126

Светалчо, тази година краката на новата дамаска на дивана ще почиват, а? Crazy
Аз си признавам, че няколко пъти отказвам да празнувам със свекърите. Не виждам нищо забавно точно на този ден да седя на масата им. Да не говорим, че предния ден се събираме, за да отпразнуваме рождения ден на свекървата, няколко дни преди това пък и на Коледа ги уважаваме. Планът е преизпълнен. Mr. Green

Мария, веднага писах. Не си видяла Mullet е Simple Smile.

# 127
  • До морето
Честит празник на празнуващите дечица на Рая, Белинда, Сбъдващата и на Екатерина! Да са здрави и да носят името си с гордост.

И моите свекъри са малко задължаващи по празници. Айде днес е ясно, свекърът е именник, ама ако има едно лесно всяка свободна секунда да сме с тях, най- доволни ще са. Много е натоварващо.

# 128
Мария, mullet e кефал.

Белинда, как си с контракциите сега?

Ей на  Hug

# 129
  • Бургас
Да са честити всички именици! Да са здрави и щастливи!

Сбъдваща, и от мен едно "да" за "Бел ами".

Варя картофи, марулки имам, червено цвекло с чесънче също, рибата дреме подправена в хладилника, сутринта направих суфлето на Марипоса, но довечера ще стане ясно ще го бъде ли, че с мерките в гр. съм на Вие. Да каже някоя добра душа колко е 140 гр захар и 40гр брашно в чаши Simple Smile

До преди 2 години майка и свеки приготвяха някаква риба и се събирахме у нас, за да отпразнуваме именика. От мен се искаше салатка, мезе, десерт. Чудна домакиня, знам Simple Smile От миналата година се престраших и си приготвям и рибката.

Светълчо, аз преди време бях споменвала,че ме напрягат празниците, защото тогава и моята, и на ММ сестра му идват и всеки очаква от нас да сме постоянно с него. Та вместо да си почивам, кроя планове при кого кога да отидем и да няма ощетени.

Днес, заради празника на града, освен че е неучебен ден, градският транспорт е безплатен. Ужасно е по автобусите. Народ, блъсканици.

Вчера изпратих малко дрешки на дете в нужда, днес пак, включих се в благотворителен търг и ми е едно много хубаво.

Весел празник на всички ви и вкусни трапези довечера!

# 130
Aз съм така по Коледните празници. Майка ми живееше в чужбина допреди година и всеки път, дойдеше ли за Коледа ставаше ад. Ако има как 24 ч. да сме залепени. Като същевременно тя си се вижда с тоя, оня по кафенца, гости идват, ама аз...само да кажа, че с някоя приятелка ще пия кафе, ставаше война!  ooooh! а какъв цирк ми бепе спретнала на една нова година преди..2-3 години, още ми държи влага!!! Бях в къщи до към 8.30- 9ч, за да ги уважа, да седнем на масата, след което се бях разбрала с приятели в едно заведение наблизо, като бях предупредила отдавна за това. Че като стана един панаир..как можело да излизам с приятели на Нова година...  ooooh! Бих го приела ако е ставало еднократно, ама..не! Сега затова направо ме втриса ако аз трябва да им кажа, че сме решили за Коледа да попътуваме.. затова ще делегирам това "удоволствие" на мъж-чо, той поне е серт, окото няма да му мигне! Не че след това няма да има натиск върху мен ама..

Аз обичам семейството си, ама наистина..всяка година по Коледа и Великден се заканвам как няма да си го причиня повече..и накрая пак омеквам.

# 131
Светалчо, от твоите уста всичко звучи така топло, така уютно, вкусно, майчино  Heart Eyes
Искам след време да съм такава тъща  Mr. Green, иначе ние сме по същия начин сега- никой не ни задължава, не ни натрапва, няма драми, няма кавги. Кой когато може  Peace
Обожавам да посрещам гости, дано да успея като теб да посрещам и децата си след време  Heart Eyes

# 132
Честит празник на именниците да са здрави  и благословени!

Аз съм се приготвила за довечера, но празникът, този, а и идващите са ни опропастени. Имаме страшни скандали със свекървата. Аз не всъщност. Майка и син се карат и аз трябва да го играя буфер. Само че тази роля ми додея и ги оставих да се оправят, в резултат на което от два дни се е заключила на етажа и не отваря, нито на нас, нито на Жаки, която реве пред вратата.
Много ми е гадно. Не ми стигат вечните ядове на работата, ами и в къщи напрежение.
Не знам какво и става, постяонно го яде и обвинява за всичко случило се в живота и. Не беше така преди, откак свекър ми почина е страшно.
Аз по принцип си мразя празниците, но сега с тези изпълнения съвсем....

# 133
  • Бургас
Честит празник на всички празнуващи-именици,банкери,моряци,бургазлии!!
Спешно ми трябва рецептата за лесните закуски на Сбъдваща,нямам време да я търся,а народа ми сега ще се надигне гладен за следобедни въглехидрати.
дори малката вече се катери по мен да наднича какво пиша.

# 134
Честит Никулден на всички и по-специално на дечицата на Рая, Белинда, Сбъдваща Grinning Много здраве им желая Grinning
За нас Никулден е важен празник, защото баща ми и сина ми носят името Никола  Grinning
Светалчо, благодаря за рецептите, ще ги пробвам Grinning
Днес правих чийзкейка на Белинда.Хубав стана, но даже с една чаша захар ми е много сладък.И Белинде, сложих да го пека във форма с ринг, че като се разтече туй масло и като запуши Joy Опушихме се с дребната Crazy Но доволно се почерпихме после, де Mr. Green

Светло и топло ми е на душата, в някакъв много хубав период съм и се надявам все така щастливи да сме всички Heart Eyes
Хубава вечер, момичета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт