Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 995
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро!
Как беше концертът на Любе? Много ги харесвам, свързвам ги с един тежък период за мен. Досега на техен концерт не съм била. Кой е вокалист? Нали техният преди години почина в катастрофа? Thinking
Днес ще ходим до частната здравна компания, за да се запишем към застраховката на съпруга ми. И в раци връзка правих от мързеливките на Сбъдваща, за да ни е готова закуската. Много успешна закуска са.
Хубав ден!

И аз се присъединявам към питането?Много ги харесвам. Била съм на техен концерт, но вече след като беше починал беквокалистът, предполагам за неговата смърт говори Лято. А последен е починал баскитаристът им.

Почти заради ЛюбЭ и не само, синът ми започна да учи руски и се справя добре, с желание учи езика.Двамата знаем всички песни или  поне почти всички, но за съжаление детето никога не е било на концерт на ЛюбЭ, много се надявам някой ден да има тази възможност.

Стиснати палци за Мариат !

# 586
Янтра, много ти е мил споменът, а старецът сбъдна ли желанието:)

Румка, рано е още за багажа, нека отминат пустите празници с цялата лудница и ще започвам да мисля за хубавите неща:)
Мария ми е много болна, а тя по принцип не се разболява.В петък бяха на немски коледен базар в София, нашата с тънки кецове и скъсани дънки...Още вечерта се тръшна с 40 градуса Т. От вчера е на АБ, но няма никакво подобрение, цяла нощ гореше пак. Болестта съвпаднат с цикала и и днес сутрината ми припадна в ръцете, кръвното и беше 60/80. Нищо не иска да яде, ще ме побърка. Целия клас са болни, дано не накачи и Жаки, че тогава не знам.

Али, браво за изпита.
За Мари стискам палци!

# 587
Явно нещо много ужасно върлува, щом аз вдигнах температура 38 градуса снощи, а по принцип от дете не съм вдигала, дори когато бях с гноен перитонит в спешното. Детето го изкара лесно, но аз минах на антиботик, за пореден път тази година. Много бързо ме удря в гръдния кош, почва се задух, кашлица и ме болеше всяка частичка, чак и вътрешностите, имах чувството...
Марипоса, ще видя в моят списък във ФБ дали някой не би могъл да се отзове.
Досега и аз брах ядове с Комсед - една играчка, поръчана на 1 декември все още не е изпратена, въпреки многократни обаждания от моя страна и обещания от тяхна.

# 588
 Hug Аз не съм кой знае какъв фен на Любе, ако трябва да съм честна, знам 2-3 песни. Но имам много русофилски приятели, с двама от които бях на концерта. Аз лично много обичам концерти.. този не можа да ме докосне, но го отдавам на себе си. Ако знаех песните и ако имаха за мен някаква стойност, щях да реагирам по друг начин. И все пак, беше приятно. Но просто не съм във възторг.
Не знам кой им е вокалиста, беше добър, имаше 3-ма бек вокали, един на барабани, един акордеон, вокалиста свиреше и на китара. Черпя ви с това, надявам се да успее да се види:

https://www.facebook.com/hristina.georgieva2/videos/10154152535763339/

довечера сме на спектакъл на Нешка Робева в НДК. Това някак си го чакам с по-голямо нетърпение.
Иначе вече почти си направих плана за предстоящото коледно пътуване и се вълнуваме много!!  Heart Eyes Още не съм казала на майка ми, защото очаквам взрив, ама.. ще накарам мъжчо да излъже, че е изненада за мен, понеже на Коледа имам имен ден.. Не обичам да лъжа ама в случая е малка, благородна лъжичка.

Алечка!!  Hug Браво на теб!! Сега какво предстои? Мина ли всички часове кормуване? Аз ще съм на изпит пред ДАИ след празниците, но тук в София е ад да се шофира. Постоянно ме засичат, свиркат ми, бутат се.. Отделно ме прекарват по некви сууууупер малки, тесни улички без видимост.. Хич не ми се занимава с това. Искам да ми дават тая книжка и да почвам да се уча сама.

# 589
Румка, аз също готвих мусака, месото тук мирише потресаващо и изобщо не ми е вкусно Tired. Заливката ми беше малко, по рецепта действах.
Мария, стис от мен!
Сесил, не повече от 100, в момента е 180 в Хиполенд Peace.

# 590
Момичета, има ли някой от Благоевград в темата? Трябва ми една играчка от Лидъл и тук от Лидълската тема ми казаха, че я има само в новооткрития магазин в Благоевград. На националният телефон на Лидъл се държаха изключително нагло и не само че отказаха да ми съдействат, но и явно операторката ми е блокирала телефона защото сега въобще не мога да се свържа с линията им, което абсолютно недопустимо.

Има ли някой от Благоевград, който да ми вземе тази играчка, ще изпратя парите предварително?

Коя е играчката? В София в Лидл с Ринг мол онзи ден имаше много играчки. Мисля утре да ходя и мога да проверя, ако я има ще ти я взема.

# 591
  • София
Марипоса, не съм сигурна, но ми се върти, че mariat е от Благоевград.

дребния 2 дни не може да научи стихотворение от 4 куплета Close
показах му моят кошмар "Бородино". заяви, че е невъзможно това да бъде научено. ми, още помня половината текст. не, че има нужда, де...

Янтра, показвай ски, обувки, всич-ко Laughing

# 592
дребния 2 дни не може да научи стихотворение от 4 куплета Close
показах му моят кошмар "Бородино". заяви, че е невъзможно това да бъде научено. ми, още помня половината текст. не, че има нужда, де...

Помня го все още, но не цялото.
Дългичко е наистина, не помня колко време ми отне да го науча  Laughing

Моите като кажат, че не могат да запомнят нещо и аз започвам да рецитирам - падат от смях  hahaha

# 593
Лято, със сигурност няма да е повече от 100лв. Simple Smile Просто това беше първият попаднал ми сайт.

Стихотворения ненавиждах да уча. Не карам и дъщеря ми.

# 594
  • Бургас
Алечка, честито!

Стиснати палци за Mariat!

Julia, аз имам поръчка в Комсед, направена на 19.11, от която нямам получен ни един артикул. Звънях им периодично, нищо, обработва се и толкова. В петък, след всякакви изтекли срокове за доставка, една най-сетне се сети да ми поиска поне номер на поръчка и да проучи уж какво е станало. И пак нищо. До днес...когато попаднах на много съвестна девойка, която не само, че разнищи случая, ами и току-що ми потвърди, че цялата поръчка тръгва днес към мен. Вече бях загубила надежда, защото освен за Коледа, имам и неща за РД на детето в петък.

Вкъщи не настоявам за никакви стихотворения, песни и т.н., макар че аз самата никога не съм имала проблем с наизустяване на каквото и да е. Игри и покрай тях я буква, я число, я сметка някоя. В градината обаче постоянно учат такива. Мине се не мине и тя хоп, каже стихотворение или изпее нова песен.

# 595
Селесте, да не те отчайвам, ама уж в петък и мен ме ,,разнищиха,, дори номер на товарителница ми пратиха да я проследя - е, познай дали въобще  пратката е изпратена, че да проследя каквото и да било. Tired И днес ще ги изчакам да видя дали ще има реакция, че чашата преля.

# 596
Стихотворения ненавиждах да уча. Не карам и дъщеря ми.

Е, аз за какво да ги карам да учат стихотворения наизуст.
Обикновено им ги дават за домашно  Mr. Green
Отговорността си е тяхна. Нищо няма да им стане да научат едно стихотворение в годината.
Ако не, рискуват двойка ако ги хванат. Проблема си е техен.
Оценките по български и математика за 5,6 и 7 клас ще са балообразуващи за кандидатстване след 7 клас.

# 597
Няма лошо да се научат да запомнят текст, макар че на някои им е трудно. В крайна сметка по такъв начин доста хора натрупват знания. Не е нужно да е стихотворение. Може да е етюд, песен, част от книга.

Добре е и да го анализират, но това идва по-късно.

# 598
  • София
За мен е полезно ученето на стихотворения наизуст. Не мога да го подкрепя с някакви реални данни, чисто инстинктивно усещам, че има смисъл и полза.

# 599
За мен ученето наизуст е полезно не само за децата, но и за всяка възраст. Дори не са ми необходими аргументи  Simple Smile И не става въпрос само за стихотворения - може да са песни, телефонни номера, имена на членове на групи или отбори, на децата от детската градина или класа, с фамилия и рожденна дата... И изобщо запомнянето на каквито и да е елементи, които са произволни, а не могат да бъдат изведени логически.
Трябва да питаме Андариел, тя сигурно може да го обясни по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт