Дългото чакане след трансфер 57

• 69 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Алекс, бъди щастлива, че сте видели плодно сакче и имаш доказана бременост! Кога сте за сърчице?
А защо мислиш, че са били две? Може просто да си имала едно борбено ембрионче, което се е задържало въпреки кървенето. Желая ти успех от все сърце и щастлив финал!  bouquet

# 586
Алекс,

Стискам палци на сакчето !  Peace
Случват се тия неща.

Буена,
аз на 12-ти дек. пусках и ми казаха 1 месец за резултат, така че около 12.01 би трябвало да са готови.
На 10-ти мислех да звъня.

Сладка,

Дано се справите с кървенето, че звучи сериозно. Аз след абразио пуснах 3 капки точно. Ама нали имам тромбофилни отклонения и ми се съсирва кръвта лесно , та може и затова. По принцип не кървя. Дано след 2-ро абразио да се оправят нещата.

Другото няма да го коментирам , ама си помисли заради кого си жертваш здравето ...  Rolling Eyes
Голямо наказание ще му наложиш, няма шо ! Ще го освободиш от присъствието си напълно да се вее знамето.  Rolling Eyes

# 587
Може при вас да няма проблем, но това не изключва хромозомен дефект в емблиона.

Нандин, така е, но да се препоръчва ПИД само заради възраст е меко казано несериозно, защото с напредването на възрастта при ПИД може да се установи така или иначе съществуващи анеплоиди при ембрионите - в този случай, единственото нещо което може да се направи с тези ембриони да се хвърлят. Има и друг начин да се изберат най-добрите ембриони за трансфер без да се преминава през ПИД. Четох доста медицинска литература по случая и говорих със специалисти в чужбина и няколкото мнения, които чух обобщиха, че ПИД се прави само при необходимост, а не заради възраст, защото анеплоиди при ембрионите може да има и при нормално забременели момичета, но природата в повечето случаи си знае работата и тези ембриони не се задържат в организма на майката при нормално забременелите, а при размразяване те така или иначе изостават и спират развитието си.
Лично за мен след като бях потърпевша и прочетох всичко което имаше по случая относно ЗА и ПРОТИВ ПИД си направих извод, че само заради възраст - не се прави, защото има риск от увреждане на ебриона при ПИД. Може да твърдят, че технологията се подобрява, но истината е такава, за съжаление.

# 588
Дунди,

Правилно са ти направили ПИД на ембритата- дефектни ли бяха ?
Пид е доста разумно , като подход , няма смисъл да се връщат абнормални ембриони- проблема е , че е скъпо.
Иначе рискуваш аборт, може в началото, може в 5-ти месец, може по-страшни варианти - зависи дали има хромозома в повече или отчупване на хромозома, или липсваща.

# 589
  • Димитровград
MAYA за него това е голямо наказание повярвай ми...мрази да не му е сготвено като се прибере, а той от командировка петък вечерта се прибира и в неделя вечерта заминава...а за него без ядене е ад.....

Изпих хапчетата през 2-3мин имам яки контракции и като ида до тоалетната нещо ме кара да се напъвам....мале как ще издържа 6часа толкова му е действието и в 20:00 трябва да изсмуча и третото хапче. Но преди малко като отидох и напънах падна парче точно колкото каза доктора около 2-3 см., дано да е това въпросното парче от плацентата което е останало и да пропусна второто абразио(на допир беше все едно такова жилесто и по твърдо...определено не беше съсирек)
Извинявам се за подробното обяснение, но някоя от вас може да знае как изглежда плацентата и дали това е било именно от нея.

На момичетата, които са с полужителни тесчета пожелавам от сърце никога да не минават през моя ад и само хубави неща да им се случват. Между другото аз когато разбрах, че съм бременна с близнаци бях на 7мото небе, но после като прочетох за многоплодната бременност и всеки доктор при който отидех ми задаваше въпроса, ,оххх дали ще успеем да се справим и да ги изнодим докрая....даже моя доктор Стефанов каза да не се радвам много защото е по трудната бременност....наистина е така. Така че ако загубите едното ембрионче за добро е станало...радвайте се на другото и ще го и износите по лесно. Има и леки бременности с две или повече бебчета, но са рядкост, а изчетох доста. Включително и лекарите не се радват много на нея.
А вие момичета които сте с двойна радост ви пожелавам всичко да е успешно докрая и да нямате никакви проблеми.
А ние момичетата, които не успяхме през 2016г то нека през 2017г и на нас да се сбъдне мечтата да прегърнем мечтаното бебче или бебчета, каквото е казал Бог.

# 590
Дунди,

Правилно са ти направили ПИД на ембритата- дефектни ли бяха ?
Пид е доста разумно , като подход , няма смисъл да се връщат абнормални ембриони- проблема е , че е скъпо.
Иначе рискуваш аборт, може в началото, може в 5-ти месец, може по-страшни варианти - зависи дали има хромозома в повече или отчупване на хромозома, или липсваща.

ДА, от 5 пунктирани 4 бяха абнормални и 1 което го водиха супер качество на 5-ти ден, което го скапаха, защото направили по-късен ПИД и след размразяването беше вече с увредени участъци, продължи да се развива, но както се досещаш нищо не стана.
Така че, като чуя ПИД и ми настръхват косите. То и замразяването крие рискове и изобщо..... мама мия...

# 591
Може да не е с увредени участъци от ПИД точно- от замразяването не се възстановяват клетки. То също е рисково.
Нашия хубавия ембрион беше с такива участъци след размразяване , а не му е правен ПИД- съответно не се захвана.
Недей да съжаляваш за ПИД-а , аз даже го навивам мъжа ми да правиме , защото сме с тежък мъжки фактор, аз съм на 38, и вече 3 ембрита не се захващат + една неуспешна естествена бременност.
Ама едно по едно - първо да видим кариотипа на двама ни , после евентуално ПИД на ембритата, после евентуално доносрки сперматозоиди - ако още имам Я.  Rolling Eyes

# 592
Момичета, може ли да ми разясните, как протича самото размразяване на ембрионите, за колко време става това и много голям ли е риска, и има ли общо ако е правен тест за замразяване на сперматозоиди и те не оживяват след размразяване, сега като ембрион пак ли да очаквам същото , защото докторите казват , че така ще оживеят...

# 593
Мая, стискам ти палци за успех. И да така е, самото замразяване и размразяване също крие рискове.
При мен не е трябвало да стане миналия път, така съм приела нещата и няма да правя ПИД, не знам дали ще стане, но каквото такова.

# 594
Алекс, доколкото помня ти само мислеше, че са две, защото беше решила, че чхг е много голямо (а то беше нормално). Извинявам се ако греша.
Но ако не - никога не е ясно и не е правило, че ако са върнати два ембриона, то трябва да се развият и двата. Понякога дори става така, че по-лошият помага за по-доброто имплантиране на по-добрия.
Така че важното е този един да се развива добре и със сигурност отрицателните емоции, които му даваш не му се отразяват добре. Дай му по-добри емоции и почивка и всичко ще бъде наред Simple Smile

# 595
Здравейте момичета, за мен и този път всичко приключи, притесненията във връзка с неправилното удвояване на ЧХГ не са били напразни, днес, 6та седмица и 6 дни на прегледа не се видя ембрион и плодният сак не е нараснал, даже май се е смалил..Успех пожелавам на всички и дано оттук нататък само хубави новини да четем в темата. 

# 596
Алекс, доколкото помня ти само мислеше, че са две, защото беше решила, че чхг е много голямо (а то беше нормално). Извинявам се ако греша.
Но ако не - никога не е ясно и не е правило, че ако са върнати два ембриона, то трябва да се развият и двата. Понякога дори става така, че по-лошият помага за по-доброто имплантиране на по-добрия.
Така че важното е този един да се развива добре и със сигурност отрицателните емоции, които му даваш не му се отразяват добре. Дай му по-добри емоции и почивка и всичко ще бъде наред Simple Smile

Здрсвейте има ли от варна някой .Аз щте правя икси в АГ варна и много се притеснявам а вие вече сте почнали .Някаква информасия за стимулациите и от къде си закупихте лекарствата.

# 597
Keksito5  аз имам един неуспешен опит в аг Варна , сега съм бременна ,но успях в др. клиника .За лекарствата ти дават рецепта и те изпращат в една аптека да си ги набавиш -поне при мен беше така .Успех

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 16:23 от didka89

# 598
момичета, за много години! нека 2017 ви донесе поне 2017 повода за радости и много големи усмивки.
бъдете търпеливи, рано или късно успехът ще дойде!

# 599
Keksito5  аз имам един неуспешен опит в аг Варна , сега съм бременна ,но успях в др. клиника .За лекарствата ти дават рецепта и те изпращат в една аптека да си ги набавиш -поне при мен беше така .Успех
Ясно .Благодаря все пак.Дано да имам късмет че като чета бая се отчайвам.

Общи условия

Активация на акаунт