Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са темите, обсъждани във форума?
Какви са симптомите на умора в краката и ръцете?
Какви тестове могат да помогнат при липса на енергия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са темите, обсъждани във форума?
-
Какви са симптомите на умора в краката и ръцете?
Умората в краката от коленете надолу и ръцете от лактите надолу, характеризираща се като изтръпване, може да бъде свързана с различни здравословни проблеми. Това състояние може да бъде причинено от намалена циркулация, дефицит на витамини и минерали, проблеми с нервната система или други медицински състояния. В този случай е важно да се консултирате с лекар, който да ви препоръча подходящи изследвания и лечение.
-
Какви тестове могат да помогнат при липса на енергия?
При липса на енергия, изследванията, които могат да бъдат направени, включват изследване на нивата на желязо в тялото, както и други кръвни изследвания за изследване на нивата на витамини и минерали. Тези тестове могат да помогнат за идентифициране на възможни причини за липсата на енергия и насочване към подходящо лечение.
-
Какви са възможните причини за ниски нива на плацентарен асоцииран протеин А (PAAP-A) и какви могат да бъдат последствията за бебето?
-
Какви са възможните причини за изолирана аномалия в глезена на бебето и какви мерки могат да бъдат предприети?

Имам малко време докато се тръшна да спя, но мислите са ми в друга насока и ми трябва малко спокойствие.
Кога ли ще имам малко спокойствие, пфу 
Вчера украсихме елхата, правихме шаран и мина ФМ при Марков. Като цяло всичко е наред, потвърди се полът - момче, 380 гр. е в 21 г.с. Върви една седмица назад, което вероятно е в резултат от по-късната ми овулация, според ММ така са ни казали и на един от първите прегледи, но аз не помнех
Измести термина към 20.04, което малко усложнява нещата с раждането, защото едно планово секцио би било евентуално точно около Великден. Накрая се съсредоточи изключително много върху десния глезен на бебето, каза, че стои леко навън, а пръстите - навътре. Половината от прегледа беше върху този глезен, каза, че вижда нещо, но и той не знае какво вижда и на какво може да се дължи. По принцип това можело да върви с други аномалии, но при нас няма нищо такова и такава изолирана аномалия той не бил виждал. Накрая приехме възможността, че може да си е просто евентуална особеност, защото ММ, майка му и сестра му са с дюстабан и глезените им също сочат една идея латерално. Той си свали обувките, за да си покаже крака и Марков го разглеждаше с голям интерес. Даже отдели доста време да го разпитва той как се справя с ходенето и ММ го уверяваше, че няма проблеми, болки и даже тича в маратони. Имам чувството, че по-скоро беше горд със себе си, че е видял такова нещо пренатално. Посъветва ни да се консултираме с ортопед след раждането, който вероятно щял да препоръча или масажи, или шина, или нищо. Дъщеря ни също върви с подобно стъпало, по принцип сме я водили на ортопед, но той тогава нищо не каза. Препоръча ни да се консултираме с Кехайов от Горна Баня, щеше да ни дава телефон, но накрая забрави. Иначе сърце, мозък, вътрешни органи, всичко си беше наред, горни, долни крайници, запазена подвижност, всичко без отклонения. И аз не знам какво да мисля, не бих казала, че съм притеснена, но нещо ми стана доста сдухано и не можах да се зарадвам....
На феталната преди няколко седмици се оказа че имам дефицит по някои показатели и анемия и сега пия различни добавки за да оправя нещата,но всичко друго с бебка е наред. С изключение на една клапичка на сърцето, която доктора видя че не се затваря много добре и се надявам на следващият преглед вече да са ок нещата.

После обаче ми омръзна, защото беше почти едно и също всеки път. Мъжът ми обаче, който започна с мен, си продължи и сега даже си мисли инструктор да става