Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 505
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Ще се опитам да стана непукист ! Днес ужасно се изплаших.Със събуждането получих такова зверско сърцебиене,че не можах да мръдна 30мин от леглото.После измерих кръвно 85/75.След главоболието вчера и през нощта ми дойде това.Бях се поядосала,защото свекърите ни канят на гости и крият,че свекъра е грипав до припадък и други неща.Не знам от какво стана това чудо -дали от нерви или от качените килограми.Ще опитам да съм спокойна и да не се увличам с яденето.На някой случвало ли му се е подобно нещо?Направо помислих,че ще умра.Добре,че бебо шава и знам,че е добре,а утре съм на ЖК и ще я питам.

# 691
  • София
А какво става, когато Б12 е извън норми?

Кати, стига бе, човек. Несъобразителни са, и моите са го правили това, само дето установявам, че свекър ми е болен, след като вече сме пристигнали вкупом всички, с малкото дете и бебето Confused При нас дори не беше целенасочено според мен, просто...несъобразителност Rolling Eyes Не се ядосвай, отклони поканата сега и толкова.

# 692
Kati не ми се се случвало точно същото но и аз се разстройвам от нерви и все ме удря някъде, и предполагам, че сега като си по чувствителна така ти се е отразило. Наистина не се връзвай, и се опитай да ти е по спокойно за теб и за бебка е по добре.
И така като гледам днес е ден за оплаквания, аз цяла нощ не съм спала, ужасна болка в областта на ребрата от ляво не мога да легна, да се заръртя на никъде, все ме е боляло но да не мога да си намеря място, беще ужасноо. Подозирам че вчера разходката ми дойде в повече и студа, днес на топло вкъщи и това е ..  Crossing Arms
Все си повтарям не остана, но май май тези последните месеци голямо пъшкане ще пада  Rolling Eyes Дръжте се момичета няма да се даваме нали така  Peace

# 693
kati, много неприятно... По принцип може да е от стрес, от килограмите, от ниско желязо. Много варианти има. Питай си лекаря наистина най-добре.
Колкото до Б12 и защо не се изследва - това са нови, "модерни" проблеми. До преди няколко години (може би и до преди да се разпространи толкова вегетарианство, веганство и т.н. сред западните общества) никой не се е интересувал от въпроса. И сега започват малко по малко да се натрупват изследвания и резултати. Съответно от скоро се знае, че често се стига до дефицит през бременността, който пък може да доведе до други проблеми. А повечето лекари обичат да си карат по старите, изпитани методи. Щом 20 години не съм изследвал на бременните Б12 защо да го правя сега? И без това не знам достатъчно по въпроса. Същото е и с факта, че все още има педиатри, които препоръчват захранване със сокчета на 2 месеца, както и много други неща.
Бела, много е хубаво, че докторката е реагирала адекватно все пак. Взимай инжекциите, те поне вдигат нивото много бързо.
belinda, има доста писано по въпроса с дефицита на Б12 при бременност. Ето например: http://www.lekar.bg/2016/05/20/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0 … 8%D0%BD-%D0%B112/

# 694
Кани, на мен ми се случи същото усещане няколко дни подред преди 2 седмици. По принцип не обичам много сладко, но след това взех да хапвам и повече не ми се е случвало, не знам дали има някаква връзка.
А аз на 28-ми спрях антибиотика, вчера бях на изследвания за токсоплазмозата и резултатите ще излязат утре - едно ми е напрегнато... Вчера бях при Чавеева, защото искаше да ме види като спра антибиотика и каза, че засега не вижда нищо притеснително, но иска пак да ме види в началото на февруари. Бебка май малко назад върви - 673 гр. в 25+2, което отговаряло на 24 и аз естествено веднага се притесних заради стареенето на плацентата, но Чавеева каза да не се притеснявам и всичко си било в норма... Така че стискайте ми палци утре за тия резултати, че не ми се пие повече антибиотик  Praynig

# 695
  • Пловдив
mmmartity,  Peace за добри резултати Simple Smile
Сега се разрових и пише,че е нормално да се получи сърцебиене при Б.Трябвало почивка,а аз трудно си сядам на д-то. Кажете някакви хубави леки филмчета (любовни,исторически) та последните месеци наистина да е почивка Simple Smile

# 696
  • София
Оу, аз значи няма начин да имам недостиг на Б12 Joy Яйца, мляко, риба и морски храни ям редовно и по много Joy

# 697
belinda и аз ям такива храни, но ми беше ниско.

# 698
  • София
Е, да бе, ясно, че няма 100%, аз се шегувам Grinning

# 699
Ти се шегуваш, но аз наистина очаквах да ми е доста по-високо нивото  Laughing

# 700
Като сме на тази тема, и аз да помрънкам - след едночасово бааавно ходене, сега не мога да стана от стола и да отида до тоалетна - много ме боли корема 😟

# 701
Момичета, и аз се чувствам толкова изморена. Мисля дали да не си взема болничен - направо ми писна всичко. То грип, то работа, киселини, повръщането си продължава при мен  Sick Чувствам се като пребито куче. Ще говоря с АГто колко може да ми даде максимално.  Дали може 20-30дена направо  newsm78 Като ме изписваха от Надежда есента ми даваха 30дена, но шефа ме помоли да се връщам на работа, че няма кой и аз си взех само 10дена. Не че сега има кой да ме замества, ама да се оправят  Mr. Green  После ако може от м. Февруари да си излезна вече в официалния болничен.
Alisa,  Hug ако са ти дали да пиеш обезболяващи взимай - дано да помогне.

# 702
Манхаманха е абсолютно права, че е ново да се изследва Б12, но недостига на Б12 може да повлияе на негативно на бебето и на майката ( незнам как точно ).Аз понеже от 2 години съм почти веган  започнах да си следя Б12 ( досега е бил винаги в нормата).Освен това сега разбрах, че и приемането на желязо намалявало стойностите на Б12. а последните месеца спадало страшно много и тогава може да навреди на  бебето.
Както и да е почнах инжекциите,а като нормализирам стойностите, ще започна да си го доставям с храната и добавки.

# 703
Кати и аз неколкократно получавам такова сърцебиене. Толкова е силно, че ми спира дъха. Освен сърцето усещам силно туптене и в гръкляна.....и за кратко направо не мога дъх да си поема......даже чувам туптенето.....много е неприятно. Незнам причината, но съм го получавала и преди бременноста, затова ми се струва че причината е друга - напр. кръвно, хранене и т.н. , но със сигурност бременноста също е фактор. В такива моменти лягам и започвам да дишам дълбоко за да се успокоя.

Киселини и аз имам и то от самото начало. Четох че се получават по няколко причини - хормони, забавено храносмилане, изместване на червата нагоре и дори заради отпускането на някакъв клапан който разделя хранопровода от стомаха и така по-лесно храната се връща обратно....Понеже не съм фен на лекарствата, засега карам на шуслерови соли, но да видим докога  newsm78

За ражданията, наистина няма едно с друго да си приличат (дори при една и съща жена), така че и аз мисля че е важна положителната нагласа...... нали все пак това е естествен процес. Може би не е излишно само, мамите които ще раждат за първи път да се информират за основните процедури при приемане в болницата, а именно - гинекологичен преглед (за разкритие), клизма, настаняване в предродилно, периодично туширане, пукане на водите (незнам дали по принцип се прави, но при мен Да) и ей такива неща. За мен тази информация беше много важна първия път когато раждах, защото знаех че това по принцип се прави и не се чудех какво става......но това пак много зависи от това в коя болница ще се ражда, защото предполагам има известна специфика.

Вит. В12 не съм изследвала, но виждам че го има във витамините, които приемам още от самото начало на бременноста.....дано е достатъчно.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 15:04 от Викси

# 704
В комбинираните витамини обикновено Б12 е в доста ниско ниво, което не е достатъчно ако имаш недостиг.

Общи условия

Активация на акаунт