Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 595
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Baby, Честит рожден ден на патерици! Късмет, любов, семейно щастие, здраве и едно прекрасно бебе през април ... и всичко хубаво което се сетиш да ти се случи  newsm59 ura
Аз идвам да си споделя емоциите... макар и не много приятни. ММ ще отива утре в болницата да го оперират от онази херния, за да не става по усложнено за в бъдеще. Ще го оперират или утре или в събота, та ми е леко притеснено  Sad Ремонта.. остава на заден план за сега, ама майната му. Ходих днес с него при хирурга, хем и мен да погледне и изглежда и аз си имам някаква херния, която в момента не е ..изкочила, така да го кажа, дори при напън не се напипва, но хирурга каза че вероятно си я имам и ще е по добре секцио в случая. Каза да предам на АГ че съм ходила при хирург и ми е казал че имам херния, за да няма колебания в решението Sad
Отделно от тези проблеми така съм се схванала от 3 дни насам , че имам чувството че имам забит нагорещен нож в гърба до лопатката, боли адски както и да стоя/ лежа. Ужасно е. ММ ме разтрива Вторник, стана още по зле, майка ми ме разтри в Сряда.. още по злее... Снощи и тази сутрин си правих компресче със загрята морска сол в едно чорапче но файда никаква, освен че ме загря за 15-20 мин приятно. Днес боли много зле и не знам какво да правя  smile3518

# 91
  • София
А да отидеш на лекар не ти ли хрумна Rolling Eyes Като човек, страдащ от радикулит от години, ти казвам, че ако е това, няма да мине от само себе си. Изтръпват ли ти ръцете? Ако още не, добре, не чакай да започнат. И не слагай загряващи компреси!!! В началото ще ти стане хубаво, после възпалението се влошава! Иди на невролог. Повечето лекарства не стават за бременни, но може пък да измисли някое мазило, което да действа само локално.

# 92
  • София
Според мен опитай да се раздвижиш, въпреки болката, може да помогне.
Честит празник на всички настоящи и бъдещи студенти Simple Smile и Ч.Р.Д. на Baby, да си жива и здрава, лека бременност и здраво бебче на финал!
Гледам имена обсъждате. Ние си траем, защото имаме идея да я кръстим момата на баща ми, а това значи свекър ми и свекърва ми да са мноооого сърдити. Те вече започнаха да ми подхвърлят имена, производни на тези на свекъра, но на мен неговото име изобщо не ми харесва и няма да ги огрее. Но като цяло очаквам грандиозна семейна драма по повода. Особено от моята баба (тъща му), която трудно понася баща ми цял живот. Понеже имам много "мило и задружно" семейство, ще ми е доста трудно с това решение. Имам компромисен вариант за женско име, но сякаш не ми се иска. От малко момиченце съм си представяла, че ако имам дъщеря така ще я кръстя.
Иначе аз споделих във фейсбук моята лична драма с феталната морфология и по-малкия размер на мозъка според д-р Сигридов и неговите страшни диагнози, днес записах час за втора във Фемина и явно беше правилното решение, защото се чувствам по-спокойна и чакам идния вторник с надежда да чуя нещо по-добро. Тази седмица ми мина като лош кошмар между нервите от лошите новини в понеделник и болезнените контракции.

# 93
За папиломите - имала съм, бяха си доброкачествени и ми ги махнаха, но не бях бременна. С МБ няма как да се разбере какво е.
Теди, съчувствам ти. И аз от вчера съм с ужасни болки в гърба, които само прибавям към таза. Димитров онзи ден ми каза да търся невролог, но то почти нищо не може да се направи сега и си търпя.
Fioreto, браво за хубавите размери на бебчо Simple Smile
Kate, сигурна съм, че всичко ще е наред, дори и да трябва да се приложи някаква терапия.

# 94
  • Варна
Мястото изтръпва, там между лопатката и гр. стълб, когато изтръпването мине започва пареща болка, достатъчно силна за да ме накара да се чекна и да извивам ръка назад с надеждата да облекча нещо. Ръката не ми изтръпва...
Точно сега на лекар да ходя не знам как и кога ще стане.. утре съм на работа, а ми се иска да изляза по някое време ако оперират ММ да отида да го видя дали всичко е наред. Събота и неделя няма къде да ходя май за преглед.... а и той ще е в болницата все още. Егати късмета и всичко, защо все наопаки ми върви всичко не знам  Confused

# 95
Цитонатамазка беше супер и там не излезе нищо.Утре ще му звънна да видим какво ще каже.  Confused

# 96
  • Пловдив
Аз първо прочетох кондиломи,а после папиломи. Ако става въпрос за гадните брадавици,аз от преди 6г все ми излизат на интима,горя ги и пак след време се появяват.Но за раждането не ми казаха нищо.Извинявам се ако бъркам,но все си мисля,че на тях казваха папиломи  newsm78
Иначе днес бях на ЖК и първото,което момъка показа беше достойнството Simple Smile За моя радост всичко е ок и се прибрах изморена от чакане и обиколки за болничен (от 10 до 16ч съм чакала на 2-те места),но щастлива  Simple Smile

# 97
  • София
Днеска съм като черната радиостанция, само по лекари ви пращам ooooh! Laughing Извинявам се, ама аз само с добри помисли...
Кате, не съм във ФБ и не разбрах какво се е случило, но съжалявам, дано всичко се нареди Hug

# 98
Кати,нещо такова,да.Аз прочетох доста в нета и разбрах,че се получават и от слаба имунна система.Не било опасно за бебо,шанса да лепне нещо при нормално раждане е минимален.Дано инфото е вярно , утре ще се чуя и с АГ-то,че до другия месец има бая време.

Belinda,по-добре такъв съвет,вместо да казваш - А,стойте си вкъщи,то ще мине!  Laughing

# 99
  • Sofia, Младост 3
Теди, аз пък имам хроничен вече плексит - заради неглижиране на остри болки и често случващи се кризи сега вече редовно съм схваната за продължително време. Та, отиди наистина да те видят , както те посъветва Белинда, за да не става по-зле.  Hug А за другото - по чиста случайност от днес за три дни мъжът ми го изпратих да му оперират киста на гръбнака, която от време на време се възпалява . И точно, за да не се наложи да лежи в болница точно като се роди малката той се реши накрая. Утре го оперират и ще ходя да го видя, но и на мен ми е криво, че съм сама няколко дни, а пък той в болница  Confused Но е за добро, така че да минава . Само после ще мрънка на дивана сигурно за седмица и ще съм му слуга, докато се оправи  Laughing

# 100
Теди и Ева, стискам палци всичко да е наред с мъжете.
А за папиломи-кондиломите, вирус са си и трябва консултация с лекар при всички положения. Иначе да, горят се с азот или лазер.

# 101
  • Пловдив
Baby.st.ss  ,да появяват се и при слаба имунна с-ма.Аз като ходих на кожен ми казаха,че просто кожата ми е податлива на такива образувания.Родих си нормално,без проблем.Но през Б ми се появиха и на врата и уж след като родя трябвало да изчезнат,но вече минаха 4,5г и още си стоят.След раждането ще ги махам.

# 102
Доктор (кадърен) си е най-сигурно, но ако хич не траеш вече аз препоръчвам дийп рилийф. Изписаха ми го пролетта за едно много коварно възпаление на кръста, макар чв ми каза док да го мажа от двете страни на целия гръбнак тогава. Друг в въпросът, че тогава изрично казах, че може да съм бременна (не бях де) и тя пак ми изписа 6 неща, от които май само на това мазило нямаше някакви изрични забрани за бременни. Класика! Както и да е, пробвайте го, ако сте на зор.

# 103
Добро утро, мен пък цяла вечер гастрита ме боля😒 За кондиломите, да причиняват се от HPV, но най-често от нискорисковите.Мисля, че по-време на бременност не трябва да се третират, но лошото  е че се разрастват и не трябва да се ражда нормално.За да се открият има специални тестове, правят се най-често в Геника и струват само за няколко вида към 200 лв.Както каза Белинда, не са за подценяване!

# 104
Доктор (кадърен) си е най-сигурно, но ако хич не траеш вече аз препоръчвам дийп рилийф. Изписаха ми го пролетта за едно много коварно възпаление на кръста, макар чв ми каза док да го мажа от двете страни на целия гръбнак тогава. Друг в въпросът, че тогава изрично казах, че може да съм бременна (не бях де) и тя пак ми изписа 6 неща, от които май само на това мазило нямаше някакви изрични забрани за бременни. Класика! Както и да е, пробвайте го, ако сте на зор.
На мен са ми казвали, че Дийп рилийф не може - съдържа ибупрофен, а и на листовката пише: Бременните жени и кърмачките трябва да избягват употребата на Дийп Рилийф гел.
Също не може нищо с диклофенак. В общи линии само тези, които са на основата на камфор.
Кати, на мен също с предишната бременност ми се появиха на врата, но в интерес на истината изчезнаха сами след раждането. Наскоро ходих с ММ да му махат с лазер от врата и питах за едно такова, но ми казаха изрично, че не може да се прави нищо сега. С 2 думи - трябва да се разбере какъв е вируса наистина.

Общи условия

Активация на акаунт