Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 582
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • варна
Не знам сегашните, но количката, която ползвах тогава не беше с колани. Имаше си позиции на гръбчето, които се застопоряваха от самата конструкция. Ще го мисля, кош за новородено все повече се убеждавам, че няма да ми трябва.

# 76
А има ли пълно легнало положение?
Моя в интерес на истината спеше в този кош вкъщи до 3 месец някъде, основно за това го ползвахме Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 12:00 от Manhamanha

# 77
  • варна
Имаше, да, но това бе преди 10г. Сегашните не зная.

# 78
И моята беше древен модел Кенгуру Виктория и се транформираше коша без колани и чудеса в идеален такъв за новородено. Имаше едно като тънко платнено дюшече, което покриваше частта, която се явяваше вътрешност на "летния" кош и съответно беше от промазан плат и не толкова приятна за лежане. Коланите се махаха и ги върнахме чак като трансформирахме в "лятна" (макар, че беше зима), т.е. около 6-я месец. Имаше си чувалче за крачетата. Въобще, песен!Просто беше тринайста употреба и ние я доразкатахме зимата през преспите (да, минаваше и през тях без проблем) и от мъкнене на пазарувки от Кауфланд в гоооолемия кош.  Mr. Green Сега ще видим как ще съм с това ново чудо, дето са ми го взели.  newsm78 Grinning

# 79
  • Sofia
Привет!

Bella_83, Manhamanha, Pumichka, благодаря за подкрепата, момичета!  Hug
alexissss Честито!!! Страхотни новини! Да е жива и здрава малката принцеса!
dimitrinadid, радвам се за хубавите новини!
Baby.st.ss  newsm59 newsm38 Да си жива и здрава, лека бременност и пухкаво бебче на финала!

Аз имена не казвам на никого. На първото дете го избрах аз и ми беше ясно как ще се казва още от самото начало, макар че ММ си мислеше, че вкарва някакви предложения  Mr. Green Сега така и така нямах име за момче, той предложи едно име и аз се съгласих. Иначе най-любимото ми мъжко име е Борис, още от времето, когато четох Тютюн на Димитър Димов. Не, защото много ми е харесал героят, а просто си спомням, че още тогава се влюбих в името и си мислех, че ако имам момче ще го кръстя така. Обаче братовчедка ми роди преди няколко месеца и си кръсти детето така, тъй че отпадна. А пък ММ не го хареса особено. Другото, което споменахме, докато "уж" обсъждахме, беше Виктор, но и то отпадна.
Майка ми явно се опитва да ме манипулира индиректно чрез детето, защото "обсъжда" с нея защо не го кръстим по един или друг начин в мое присъствие, но аз в такива ситуации не реагирам. До скоро като ме питаха казвах, че още не сме сигурни за пола, сега ще видя как ще се измъквам. Не е от суеверие, просто не искам да се обременяв с мнението на хората и реакциите им дали ще харесат името или не.

А за количката и кошовете - никога не съм разбирала защо му казват зимен кош. Това според мен е кош за новородено, основното предназначение е изцяло легналото положение, не толкова да му е топло. Та за мен реално няма значение кой месец е родено бебето.
Абсолютно съм съгласна!

# 80
  • Sofia, Младост 3
Мен искрено ме учудва масовото явление на роднини и приятели, които питат за името, а след това правят физиономии или коментари. Мен никой не ме е питал, както споменах съм казала името само на родителите ни и те го харесаха уж. А ако не са, аз няма как да разбера, просто не биха си позволили никога да кажат такова нещо, това си е наш избор. Аз също на познати и приятели не бих коментирала избора на име, много субективно нещо е. Та, съм в шок от прочетеното, не съм вярвала, че хората са така нетактични.

# 81
Baby Честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива!!
За имената - исках да го кръстим на свекър ми, но ММ не дава. Той не иска да кръщаваме децата си на починали (и майка му и баща му починаха) и решихме да го кръстим на моя баща. Казали сме на близките ни, кой каквото иска да си мисли и ако искат да се цупят, това решение си е само наше. Wink

# 82
  • София
Аз вече съм споделяла, но понеже стана дума, пак да кажа, че за мен пък кошът за новородено идва излишен Laughing Не съм ползвала с батковците, вероятно и сега няма да ползвам. С първия имах количка, която имаше пълно легнало положение, което се регулираше с едно просто движение на облегалката на количката, изобщо не знам за какви колани става въпрос по-горе. Като шезлонгите на плажа - цък - лежиш, цък - седиш Grinning Ако и сега си намеря такава количка, никакви кошове няма да купувам. Само че май няма, защо ли - ми щото някой трябва да им купува кошовете за по една шапка пари, но както и да е...С втория - количката ми имаше легнало положение не съвсем на 180, ама да речен на мнооого тъп ъгъл, примерно 170 градуса. Пак не почувствах нужда от кош. Постилах хубаво отдолу и слагах бебето в горната част на количката, така че цялото се падаше на равната повърхност на бъдещата облегалка - тоест пак съм имала пълно легнало положение. А с втория и много ползвах кошницата за кола, защото той ми заспиваше в колата и...така. Две деца отгледах без специален кош, някак не мога да се убедя в безспорната нужда от него Wink Ако идваха без пари с количката - добре дошло, ама не е като да са мъст хев Wink

ЧРД на Бебето bouquet

# 83
Мерси за пожеланията ,да ви се връщат.  bouquet Heart Eyes

Малко ме е срам,но споделям...
Преди 2 3 години на (настоящия ми мъж) му излязоха кондиломи. Изписаха му едно мазило и всичко мина,но ето,че сега ми се появи и на мен един единствен на триъгълника.  ooooh! Вчера моя док беше възпрепятстван и не можа да ме прегледа,заместваше го една друга докторка и забравих да и кажа. Та опасни ли са тези кондиломи? ooooh!

# 84
  • София
Не знаех какво са, но гугълнах и видях, че се причиняват от ЧПВ и понякога, макар и рядко, могат да се предадат по време на раждане на бебето. Така че не е като да са съвсем безобидни. Непременно говори с лекаря си! Ако се появят във влагалището може да се наложи да родиш секцио, предполагам. Но това само на база прочетеното, пак повтарям - не знаех дори какво са, така че не разчитай много-много на мнението ми.

# 85
Да и аз това четох,но в началото като ми взе секрет нищо не излезе за тези кондиломи.

# 86
  • Пловдив
Белинда, споделям мнението ти за зимния кош. Към това, което си написала ти, бих добавила и факта, че кошът се използва (евентуално) едва няколко месеца и после трябва да го съхраняваме някъде. Ние живеем в апартамент и това има значение за мен. Ако бяхме в триетажна къща, можеше и да не ме смущава  Mr. Green Нашата количка се трансформира - от зимен кошът се превръща в летен. Летният също има легнало положение.
Бейби, страх ме е да гугълна, че ми става много гадно от картинките, които ми излизат при търсене. Надявам се да не е нещо притеснително. На твое място бих си посетила и следящия ме доктор за по-подробен преглед и информация.

Тези дни толкова много ми се ядат сладки неща  ooooh!
Скрит текст:
За последната седмица сама съм изяла четири цели шоколада
Пробвам да туширам апетита с плодове, ама не помага особено.

# 87
  • Лондон
Честит рожден ден, Baby.st.ss  newsm67

Включшам се да помрънкам, че пак съм с настинка, която предимно се изразява във възпалено гърло, няма температура, само малко запушен нос. Според gp-то е бактериална инфекция, но не беше сигурна дали пък не е вирусна  Rolling Eyes Изписа ми антибиотик  newsm78 Не съм го започнала още, притеснявам се за бебо, уж бил подходящ за бременни, но факта, че и тя не беше сигурна дали имам нужда от него (ако е вирус, а не бактерия) не ми дава мира. Цял ден съм на чайове и гаргари с лайка/сода бикарбонат/лимон...
Сякаш ми олекна болката, но утре ако не е по-добре ще звъня на акушерката и май ще започвам антибиотика колкото и да не ми се иска. 

# 88
  • София
Ама, Бейби, той ЧПВ никога не излиза в секрета Rolling Eyes Това не е бактерия или гъба, няма как да се хване с микробиология. Правят се специални тестове и те съветвам да се заемеш по-сериозно с проучване на въпроса, защото някои щамове на вируса са много неприятни и могат да причинят опасни неща. Не казвам, че при теб ще се случи, но ако си носител, е хубаво да знаеш и се следиш много редовно, особено цитонамазка. Това - след раждането, разбира се. Засега само трябва да си изясниш въпроса с вида раждане, който евентуално се налага, ако тези кондиломи се окажат наистина причинени от ЧПВ.

# 89
Привет, мамчета!

Днес бях на ЖК и на третата ФМ. На консултацията си обясних защо след приема на желязо хемоглобина ми е още по-нисък от миналият път (пия го не достатъчно време след Еутирокса) и док. ме успокои, че зачестилите контракциики не са за притеснение и да не ги мисля. Аз бях решила, че ще мизипише и магнезий, но не. За сметка на това пък на феталната като ми гледаше и шийката накрая, док. ми каза, че трябва да почна да си слагам Утрогестан вечер по две, защото ми била широка.... newsm78 Явно ми вида хилядите тревоги и веднага почна да ме успокоява, че не е нищо тревожно и т.н., но пък спомена , че ще го слагам вероятно до трийсет и някоя седмица (част от информацията ми се губи, явно верно се шашнах). Търсих сега на бързо из нета, ни не намерих на пръв поглед нищо за широка, а само за скъсена шийка. Някой има ли наблюдения?
Заради щитовидната отново ме вика след две седмици, за да го види как расте, защото сега пък било рано.
Та така, иначе всичко мина супер, юнака много се хареса на докторката, тя си му говори като на приятрлче, мн е доволна и само казваше "Браво, Браво, чудесно", каза, че чочко си играел с атрибутите и бил позьорче, че само се гласи да го гледаме какъв е хубав  Heart Eyes Не мога да се побера в себе си от щастие, че ми се случва най-сетне!
489гр е станал, мн е готино като ме потупва, ама вие знаете Simple Smile
После отидохем на разходка в един от моловете и като видях и страхотната украса и коледни неща просто съм като малко дете.
Вече трябва сериозно да проучвам мъжките имена.
Asalea, между другото точно сутринта ми дойде изневиделица името Борис и страшно ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт